כך לדוגמא, נקבע בעיניין ס"ק (עבודה ב"ש) 1026/06 הסתדרות העובדים הכללית החדשה - תש"ן תשתיות נפט ואנרגיה בע"מ, פסקה 35 (פורסם בנבו, 2006, להלן: "עניין תש"ן"), כי אין פסול בשימוש שעושה המעסיק בנתוני מכשיר איתוראן שהותקן ברכבו של העובד לצרכי פקוח על מקום הימצא העובד בשעות עבודתו:
"לא מצאנו ממש בטענות המבקשת לפיהן השמוש שעשתה המשיבה בדו"חות איתוראן מהוה פגיעה בפרטיות. מדובר בעובדי המשיבה, הנוהגים לצורך עבודתם בכלי רכב השייכים למשיבה. בכלי הרכב מותקנים מכשירי איתוראן. הדו"חות של איתוראן המלמדים היכן היו העובדים, מתייחסים לשעות העבודה של העובדים ולא מעבר לכך. איתור מקום הימצאם של העובדים בזמן העבודה עת מדובר בעבודה שמטיבה הנה ניידת, אינו פוגע בפרטיות, והוא בא לסייע בידי המעבידים לפקח על העובדים. זאת במיוחד כאשר העובד מוסר מידע בדו"חות הנוכחות היכן הוא נמצא והבדיקה של המעביד נעשית בדיעבד".
ראו גם: עב' (איזורי נצ') 1861/03 יואל קלמר - מעדני מזרע־קבוץ מזרע (פורסם בנבו,2007); עב' (איזורי י-ם) 2445/05 אלכסנדר וישניאקוב - אס.ר. שנוע בע"מ פורסם בנבו, 2008), וכן : ס"ע (איזורי ת"א) 37887-04-12 ג.ק. מערכות מתקדמות לניקוי בע"מ נ' אלון עובדיה, פסקה 87, פורסם בנבו, 2016).
זאת משום שמדובר במידע שהמעביד זכאי לקבלו משחובתו של העובד להמצא במקום העבודה בשעות העבודה, דבר המהוה חלק מהסכם העבודה שלו עם המעסיק (פסקה 7; ראו גם: עניין פלונית, בפיסקה 64 וכן: ולך, מעקב אחר עובדים במקום העבודה, שם (בעמ' 512), מתייחסת המחברת לעניין תש"ן ומציינת בהתייחס לפסק הדין כי:
"נראה לי כי גישה זו נכונה. בעת שעבודה מתבצעת רובה ככולה בשטח שבו למעביד לא יכול להיות פקוח עליו, אין כל פגם בבדיקת המעביד באמצעות איכון אם אכן העובד מצוי בעבודה או באיזור שבו אמור להמצא בו, ואינני רואה בכך חדירה אסורה לפרטיותו, אך זאת בשני סייגים: האחד, על העובד לדעת מראש, ויש ליידע אותו במפורש, כי המכשיר משמש את המעביד גם לאיתור מקום המצאו... הסייג השני הוא כי בשונה מהדווח על מקום המצאו של העובד, שזוהי זכותו של המעביד לדעת כדי לוודא שהעובד אכן נוכח בעבודה אין על המעביד ככלל לתחקר את העובד כדי לדעת היכן בדיוק היה בעת שדיווח דיווח שקרי על המצאו במקום אחר לצורכי עבודה מעבר לנדרש, אלא אם קבלת המידע דרושה למטרה לגיטימית... די בעצם קבלת המידע שבעת שהעובד היה אמור להמצא במקום מסוים לצורך ביצוע עבודתו, בדיקת האיכון הוכיחה כי שהה במקום אחר לגמרי. יש להוסיף ולומר בהקשר זה כי לאחר שיצא תיקון 24 לחוק הגנת השכר, ומאחר שסעיף 26ב' לחוק הגנת השכר...שינה את נטלי הראיה לעניין שעות עבודה ושעות נוספות והעבירו אל שכם המעביד, הרי שאין למעביד כל דרך לבדוק היכן עובדי השטח היו בשעות העבודה ולוודא כי דיווחיהם...הם דיווחי אמת. אין כל היגיון למנוע מהמעביד להשתמש באיכון, בהיותו הכלי היחיד כימעט העומד לרשותו כדי להוכיח היכן היה העובד בזמן מסוים, והוא הדין במקרה ההפוך, כאשר העובד יבקש להשתמש בנתוני האיכון כדי להוכיח שאכן היה במקום שבו נידרש להיות לצורכי עבודה ומתי".
טל גולן, "העין הבוחנת והצופה: הסדרה ומשטור של היתנהגות עובדים במקום העבודה" בתוך: משפט, חברה ותרבות - מסדירים רגולציה: משפט ומדיניות, 515 (2016, להלן: גולן, היתנהגות עובדים), עומד על כך שיחסי העבודה המודרניים, הגמישים יותר לכאורה, לא בהכרח שיחררו את העובדים משליטת המעביד, כאשר הזירה המרכזית היא שאלת המידע שהמעסיק מעונין בו, אל מול פרטיות העובד.
...
נוכח ההפניה בסעיף 8.13 לנספח 140, לא ניתן לומר כי משרד הביטחון נהג בחוסר סבירות בסוגיה זו, ולפיכך איני מוצאת לקבל טענות העותרת בעניין זה.
סוף דבר
דין העתירות להתקבל.
אני סבורה כי מחויבותנו כחברה לטיפול המיטבי בנכי צה"ל אינה באה לידי ביטוי כנדרש בהוראות המכרז, הן מבחינת תנאי המטפלים הסיעודיים, שעלולים להביא לירידה ברמת העובדים וממילא לפגיעה בנכים, הן בהוראות נוספות המביאה לפגיעה בנכים, כגון דרישה להחתמה סלולרית מבוססת מיקום בעלולה להביא לפגיעה בפרטיותם.
אני סבורה כי לא היה מקום לטענות אלו, הן לאור העובדה שמשרד הבטחון הוציא את המכרז הראשון בעניין זה (שלא צלח) רק 16 שנה לאחר שהיה מחובתו לעשות כן, ובעיקר כאשר מרבית טענות העותרים נמצאו מוצדקות.