מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התקנת מעלית שבת בבניינים ציבוריים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, טענה התובעת כי במשך כחצי שנה הנתבעת לא התקינה בבניין מעלית שבת כפי היתחייבותה ובשל כך נגרמה לה עגמת נפש מוגברת.
ביום 5.8.2020 הודיעה הנתבעת כי הסתיימו עבודות שעניינן ניזקי מים שנגרמו מהמערכת הציבורית של הבניין.
...
לאור כל האמור לא מצאתי לפסוק פיצוי נוסף בגין עגמת נפש.
לאחר ששקלתי את האמור, אני קובע כי היא זכאית להחזר הוצאות בסך של 7,000 ₪.
סוף דבר סוף דבר, התובעת זכאית לקבל מהתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי בגין ליקויי בנייה כולל פיקוח בהתאם לחוות דעת דבדבני סך 24,278 ₪ כולל מע"מ. הסכום ישולם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 12.3.2020 ועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

(א1) (1) בכל בנין מגורים, ובכל בנין צבורי כהגדרתו בסעיף 158ב, שבהם מותקנת יותר ממעלית אחת יותקן באחת המעליות מנגנון פיקוד שבת; שר הפנים, באישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, רשאי לפטור סוגי בנינים או מקומות מהוראות סעיף זה; (2) לא יינתן היתר לבניית בנין שבו מתוכננת יותר ממעלית אחת שאין בו תנאי המחייב התקנת מנגנון פיקוד שבת; (3) בסעיף זה, "מנגנון פיקוד שבת" – כהגדרתו בחוק התקנת מעליות שבת בבנינים צבוריים ובבניני מגורים (הוראות ותיקוני חקיקה), תשס"א-2001.
...
מטעם הנציגות הוגש טיעון קצר במסגרתו חזרה על עמדתה לפיה דין טענות המבקשת להידחות, אך גם בטיעון זה לא הובא כל טעם מדוע יפוצל הדיון כך שתידון בשלב ראשון רק עצם ההצדקה ליתן רשות ערעור, מקום בו נשמעו כלל טענות הצדדים לגופו של ערעור.
בנסיבות אלו, ומשכאמור שטחו הצדדים בפניי – בפירוט ובהרחבה, בכתב ובע"פ - את מכלול טענותיהם לגופו של עניין, סברתי כי לא תיפגע זכותו של שום צד ולפיכך כאמור, החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות.
המבקשת לא טענה, ולו בדוחק, כי ב"דירות" שבבעלותה נעשה שימוש המחייב כי יוצמדו להן יותר משני מקומות חניה, וברור כי טענתה בעניין אישור רשות הרישוי המקומית נטענה בעלמא ודינה להידחות.
מסקנה זו נלמדת להשקפתי אף מפסיקת בית המשפט העליון לאחרונה ברע"א 6394/15 נציגות הבית המשותף קניון לב כרמיאל נ' חנית ניהול קניון כרמיאל בע"מ (17.3.16), שם נפסק, בהקשר שונה מעט, כי המפקח הוא שיכריע גם בדבר התקיימות הנסיבות המקימות את סמכותו לדון ולהכריע בסכסוך.
בנסיבות אלו, לא סברתי כי ערעור זה הוא המסגרת הדיונית להכרעה במחלוקת זו, וממילא אף לא הונחה בפניי תשתית המאפשרת הכרעה בה. סוף דבר דין הערעור להידחות, וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

    בתקנות אלה – "בית משותף" – בית משותף שהתקיימו בו תנאי סעיף 59ז(א) לחוק, ושבקשה להיתר בנייה לגביו לפי חוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965, הוגשה לאחר תחילתו של חוק התקנת מעליות שבת בבניינים צבוריים ובבנייני מגורים (הוראות ותיקוני חקיקה), התשס"א-2001, כאמור בסעיף 4 לאותו חוק; "חג" – מועד ממועדי ישראל המפורטים בסעיף 18א(א) לפקודת סדרי השילטון והמשפט, התש"ח-1948.
...
קיבלתי בקשה זו לפיצול סעדים במסגרת החלטתי שניתנה זה מכבר בכדי שיתאפשר להם להגיש תביעה כספית ככל שיחפצו בכך.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התובענה בחלקה ומורה, כי על הנתבעים להסיר את מנגנון פיקוד השבת מהמעלית הימנית המגיעה לכל הקומות ומורה על איסור הפעלת פיקוד שבת במעלית זו (ככל שלא תתקבל החלטה אחרת).
בעניין הנציגות (הנתבעת 3) – כאמור לעיל, אני דוחה את רוב התביעה כנגד הנציגות, למעט בעניין הגבייה של דמי ההפעלה של מעלית השבת, כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

ביום 17.12.19, למעלה משנה לאחר הפירסום הראשון, הפיצה הנתבעת בקבוצת הדיירים את ההודעה הבאה (הציטוט מובא בחלקו, י.א): "יש כאן כמה דברים מוזרים.. דיברנו על מעלית שבת אמרנו שכרגע אין כסף וברגע שיבקשו כספים לשפור הבניין אז לפני הכל נעשה מעלית שבת. משום מה זה לא קרה... הדבר הכי הזוי שאני התקשרתי כמה פעמים לברר עלויות להתקנת מעלית שבת נתקלתי בסרוב שאחר כך התברר לי שינון הוא זה שעמד מאחורי כל זה... הוא היה צריך לדאוג שיהיה מעלית שבת ולכבד גם אנשים דתיים... ורק אצלנו ינון מונע את זה בצורה המתוחכמת שלו. הוא כבר הספיק להשפיע על כולם לא להסכים... חבל שינון מטרפד את הנושא..." (להלן: "הפירסום השני").
הנתבעת הביעה דיעה ובקורת עניינית על היתנהגות התובע, בקשר לעניין צבורי, עליו הוא מופקד כנציג בנציגות הבית המשותף.
...
על יסוד האמור, אני קובעת שגם בפרסומי התובע על הנתבעת, אין לראות, בהקשר הכולל של הדברים, ובראייה אובייקטיבית, משום לשון הרע.
כאמור, באתי לכלל מסקנה, שאין בפרסומים כולם משום לשון הרע, לאחר ניתוח הביטויים לפי משמעותם האובייקטיבית, ועל רקע הנסיבות.
התביעות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מר זלבסקי התוודה בפני חבר הוועד מר שקל חיים שהוא פרץ את המנעול בדלת ארון החשמל של תאורת המקומות הציבוריים בבנין (מגרש טניס, גינה וכ"ו).
זלבסקי ושפיץ התנגדו להפעלת מעלית השבת שהותקנה על ידי הקבלן באחת משתי המעליות שבבנין ובשל כך נאלצו הדיירים להתקין מנגנון לפיקוד שבת גם במעלית השניה.
...
" לנוכח האמור, אני מקבלת כי הוכח שהנתבע שכנגד אכן השתמש בביטוי גנב כלפי התובע שכנגד באסיפת הדיירים.
אמנם, הפרסום נעשה על ידי בן זוגה ושמה מודפס על גבי הפרסום, אך שפיץ איננה חתומה על הפרסום ובסופו של דבר אני מוצאת כי לא הוכח כי הפרסום אכן נעשה על ידה.
סיכומו של דבר, אני מחייבת את זלבסקי לשלם לדיין תוך 30 יום סך של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו