בכל הנוגע לזכאות לפצויי פיטורים, קובע סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים לעניין "התפטרות בדין מפוטר" -
"11. (א) התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים".
בהתאם להלכה הפסוקה, על מנת שעובד יוכר כמי שהתפטר בדין מפוטר לפי סעיף 11(א) לעיל, עליו לעמוד בשלושה תנאים מצטברים:
"... עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, צריך לעמוד בשלושה תנאים: ראשית, עליו להוכיח כי אכן הייתה "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" או "נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו"; שנית, עליו להוכיח כי התפטר בשל כך ולא מטעם אחר, דהיינו, עליו להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות הללו; שלישית, עליו להוכיח כי נתן התראה סבירה למעביד על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.
בעניינינו, בנגוד לגירסתה בכתב התביעה ובתצהיר, בחקירתה הנגדית סיפקה התובעת גרסה חדשה ולא קוהרנטית לעניין נסיבות סיום העסקתה, ממנה אף לא ברור אם פוטרה או התפטרה:
"ש. את אומרת שאחרי שעבדת בנתבעת 2, היה קבלן שבקש להפחית את שעות העבודה שלך, סעיף 11 לתצהירך. מי זה, מי ביקש?
אבל את אמרת בתצהירך שהעדת שבקש להתפטר בגלל שהפחיתו את שעות העבודה שלך?
לא, הם טענו שמשלמים לנו יותר מדי משכורת.
...
בענייננו, לא הובאו ראיות כי טופס ההודעה לעובד שצורף לכתב ההגנה של אופוס תורגם לתובעת וממילא גם בנוגע לתקופת זרוע הזהב אין בפנינו ראיות לפיהן הודעה לעובד כלל נמסרה לה. נוכח האמור, מצאנו לקבל את התביעה ברכיב זה ולפסוק לתובעת פיצוי בסך 2,000 ₪.
משכך, דין התביעה ברכיב זה, להידחות.
סוף דבר
תביעת התובעת מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.