מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות עקב אי קבלת תלושי שכר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

פצויי פיטורים העובד טען שהוא זכאי לפצויי פיטורים לאחר שהתפטר בשל אי קבלת תלושי שכר ואי תשלום זכויותיו כעובד.
...
טענת התובע כי החל לעבוד לפני יום 1.3.16 וכי הוא זכאי לשכר בגין עבודתו בחודש 2/16 אף אינה עולה בקנה אחד עם האמור במכתב התראה שנשלח מטעם העובד ביום 12.3.17 (נ/6) שם צוין בשם התובע "מרשי עבד אצלם מחודש מרץ 2016 ועד חודש מרץ 2017". לאור האמור, אנו דוחים את טענת העובד כי החל לעבוד בעסק לפני יום 1.3.18, ונדחית טענתו בדבר זכאות לשכר בגין חודש 2/16.
העובד לא טען טעם ראוי מדוע יש לחייב את המעסיק בסכומים העולים על עלות חופשי-חודשי באזור העבודה, ולפיכך אנו קובעים כי הזכאות החודשית לא תעלה על 150 ₪ - עלות חופשי חודשי באיזור המגורים והעבודה.
מכאן, שיש לקבל את התביעה שכנגד ולחייב את העובד בתשלום 2,703 ₪ כפיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת להתפטרות.
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין תביעת התובע לתשלום הפרישי פצויי פיטורים, הלנת פיצויים, דמי חופשה, הפרישי הפקדות לקרן הישתלמות, דמי הבראה, הפרשות לגמל, אי הפקדות לפנסיה ברכיב הפיצויים, פיצוי בגין הפרת חוזה עבודה או אובדן רווחים, הפרישי שכר, שעות נוספות, עבודה בחגים ובמנוחה שבועית, פיצוי בגין אי מתן יום מנוחה שבועי, אי מתן הודעה על תנאי העסקה, פיצוי בגין עוגמת נפש ופצוי בגין אי קבלת תלושי שכר.
בכתב ההגנה הודו הנתבעים כי התובע קיבל מכתב פיטורים, אך טענו כי זאת לבקשת התובע, כדי שיוכל לקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי, על אף שהוא ביקש לסיים את העסקתו בחברה וכי הנתבעת ניסתה לשכנע אותו שלא יתפטר.
...
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, התביעה נגד הנתבעת 1 מתקבלת בחלקה.
התביעה כנגד הנתבעת 2, חוגה זכריאת נדחית.
התביעה נדחית בגין הרכיבים הבאים: הלנת פיצויי פיטורים, דמי הבראה ,פיצוי בגין הפרת חוזה עבודה או אובדן רווחים, הפרשי שכר, שעות נוספות, עבודה בחגים ובמנוחה שבועית, פיצוי בגין אי מתן יום מנוחה שבועי, פיצוי בגין עוגמת נפש ופיצוי בגין אי קבלת תלושי שכר.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משלא ניתנה הודעה מוקדמת להתפטרות, מתקבלת טענת הקזוז בגין אי מתן הודעה מוקדמת, בסך 500 ₪.
תלושי שכר - דין התביעה לפיצויים בגין אי קבלת תלושי שכר להדחות, ולו רק משום שהתובע כלל לא ציין אילו תלושים לא קיבל, בעוד שהנתבעים צרפו את תלושי השכר של התובע הן לכתב ההגנה והן לתצהיריהם.
...
למרות זאת, לא מצאנו עיגון בדין לחיוב של הנתבעים בפיצויים בגין מחדל זה (שרופא למעשה עם הצגת מסמך כאמור, לאחר הגשת התביעה).
בנסיבות אלה, דין התביעה ברכיב זה להידחות, מה עוד שהתובע לא הצביע על כל נזק – ממוני או לא ממוני – שנגרם לו עקב אי המצאת האישור.
סוף דבר – התביעה נדחית וטענת הקיזוז מתקבלת, כך שעל התובע לשלם לנתבעים 178 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים גם זכאים לתשלומים בגין יתרת דמי הבראה ולדמי חופשה, וכן הם זכאים לתשלום בגין התקופה שבה הם שהו בביתם, ולאור הבטחה מפורשת של הנתבעת לשלם להם בגין תקופה זו. לבסוף, התובעים זכאים לפצוי בגין אי-קבלת תלושי שכר תקינים.
בפסיקה נקבע, כי על מנת שהתפטרות עובד תזכה אותו בפיצויי פיטורים בדין מפוטר עליו לעמוד בשני תנאים – האחד, כי ההתפטרות הנה בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה; השני, כי העובד העמיד את מעבידו על כוונתו להתפטר בשל ההרעה בתנאים ואפשר לו לתקן את המצב ולהשיב את ההרעה[footnoteRef:154].
...
בסופו של דבר, מדובר בנסיבות חמורות וקשות, שמצדיקות ביחס לרכיבי התביעה הרמת מסך חלקית ובאשר לכלל התשלומים הפנסיוניים[footnoteRef:216].
] במקרה שלפנינו, אנו סבורים כי כלל הנסיבות שצוינו עד כה תומכות בהרמת מסך, אך כזאת שהיא חלקית (וכן חיוב אישי חלקי), ובכל הקשור לתשלומים הפנסיוניים בכללותם.
] סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל ברובה הגדול, ועל הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים, כדלקמן – - לתובע 1, פיטר שיינקמן – פיצויי פיטורים בסך של 62,459 ₪; תגמולי מעסיק בסך של 40,172 ₪; ותגמולי עובד (שנוכו מהשכר ולא הועברו לקרן הפנסיה) בסך של 30,301 ₪; הפרשי שכר בסך של 12,438 ₪; דמי הבראה בסך של 3,685 ₪; פדיון חופש בסך של 5,488 ₪; פיצוי בגין הפרת הוראות חוק הגנת השכר בסך של 3,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין פסק כי המשיבים הוכיחו גם את זכאותם להפרשי שכר, דמי הבראה ודמי חופשה, וכי הם זכאים גם לפצוי בגין אי קבלת תלושי שכר תקינים.
לגופו של פסק הדין ולעניין סכויי העירעור נטען כי פסק הדין חריג ושגוי, וכי קביעותיו מתעלמות מהראיות הרבות והמוצקות שהוגשו על ידי המבקשים המצביעות על התפטרותם הקולקטיבית והמתוכננת של המשיבים, ועל מעשיהם החמורים שגרמו לחברה נזקים רבים והביאוה לסף קריסה.
...
באשר לטענות המבקשים לגוף הערעור לא שוכנעתי כי סיכויי הערעור, ככל שהם מתייחסים לקביעות העובדתיות השונות בפסק הדין, גבוהים, ונימוקיו המעוגנים היטב בראיות ובהתרשמות הבלתי אמצעית של בית הדין יעמדו למבקשים לרועץ.
העיכוב החלקי כפוף לכך שהמבקשים יפקידו בקופת בית הדין את הסכומים המעוכבים כאמור לעיל, או ערבות בנקאית בנוסח מקובל, עד ליום 21.9.2023 (להלן – המועד הקובע), שאם לא כן תפקע מאליה במועד הקובע החלטתי זו ומלוא פסק הדין יועמד לפירעון.
 סוף דבר –  הבקשה מתקבלת בחלקה, כאמור בסעיף 12 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו