מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות עורך דין שכיר עקב שינוי לרעה בתנאי העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לשיטת התובע, התביעה שכנגד היא סתמית וקנטרנית, חסרת כל בסיס עובדתי או משפטי, שמוגשת תוך כדי שימוש לרעה בהליכי משפט וכאמצעי לחץ על התובע, ובתגובה לתביעה העיקרית.
] "פיגורים חוזרים ונשנים בתשלום המשכורת או בסמוך להתפטרות מהוים הרעה מוחשית בתנאי העבודה או נסיבות בהן אין לידרוש מעובד כי ימשיך בעבודתו, אך אין לראות איחור חד פעמי בתשלום המשכורת כסיבה המצדיקה התפטרות עם זכאות לפצויי פיטורים. בעיניין זה יש חשיבות למכלול נסיבות העניין, למידת האיחור בתשלום המשכורת והקשר הסיבתי בין האיחור בתשלום לבין ההתפטרות." אשר לעמדתנו – במקרה שלפנינו, ואשר לתנאי הראשון הנידרש בסעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים – הוכחת "הרעה מוחשית" בתנאי העבודה, או "נסיבה אחרת" שבשלה אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, הרי שהתובע הוכיח היטב כי שכרו הולן בשיטתיות במהלך השנים האחרונות לעבודתו.
" לבסוף, גם בעיניין אגרון הדגיש כב' הנשיא אדלר, כי "חייבים עורכי הדין הותיקים לכבד את עמיתים ואת מיקצוע עריכת הדין, ולפעול בהתאם לחוקי המגן לעניין תנאי העסקתם ותשלום שכרם של עורכי הדין השכירים"[footnoteRef:25].
התובע פירט שלמרות שהיה לו תיק עצמאי מאז הסמכתו כעורך-דין לפני כ-17 שנים, בפועל הוא מעולם לא עבד כעצמאי, ועבד כעורך-דין שכיר בלבד – גם לאחר עזיבת העבודה אצל הנתבע, וכך גם לגבי אישתו.
" אולם בפועל, גירסתו של הנתבע כי לאחר כניסתו לתוקף של צו ההרחבה בשנת 2008 'לא היה שינוי בתנאי העבודה', היתה מקובלת על התובע בעת עדותו: "אני משיב שלפני חוק פנסיה לא דיברנו על פנסיה ולא היו כל הפרשות לפנסיה. כשזה התחיל, כאשר או רו"ח או סוכן ביטוח שלו היתקשר לעניין איזה חברת ביטוח לעשות את הפנסיה, והמליצו לי על חברה שהתחילו הפקדות אליה וזהו. לא דיברנו על זה שמפחיתים לי מהנטו", וכן "גם אחרי שהיה החוק, איך שפעלנו בפועל, לא היה בינינו הסכם בכתב, שאני ממשיך לקבל את הסכום בנטו והוא עושה את ההפרשות וכך היה בפועל, וזה לא התגלה רק אחרי 10 שנים." נסכם אפוא – בעת כניסתו לתוקף של צו ההרחבה, הצדדים לא שוחחו ולא סיכמו מחדש את תנאי ההעסקה.
...
נסכם איפוא ונציין, כי דין התביעה שכנגד להידחות במלואה.
סוף דבר לאור כלל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל במלואה (לעניין העילות) וברובה המוחלט, ועל הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים, כדלקמן: השלמת פיצויי פיטורים בסך של 127,314 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית החל מיום 30.11.2018 ועד למועד התשלום בפועל; פיצויי הלנה בסך של 15,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית החל מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל; הפרשות על חשבון תגמולים בסך של 12,359 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית החל מיום 15.6.2015 ועד למועד התשלום בפועל; פדיון דמי חופשה בסך של 16,142 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית החל מיום 30.11.2018 ועד למועד התשלום בפועל.
אשר לתביעה שכנגד, הרי שזו נדחית על כל חלקיה וביחס לכל טענותיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהודעה זו, הבהירו הנתבעים כי הם נכונים לאפשר לתובע לשוב לחברה "כעובד, בעל מניות ודירקטור", תוך שהחברה תשיב לתובע את מלוא מניותיו "כפי שהיו בנקודת הזמן בה התפטר מהחברה, קרי תשעה חודשים ממועד הווסדה, תוך הכפפתן לאותן הגבלות שחלו עליהן במועד התפטרותו, לרבות מועד הבשלת זכויותיו". הנתבעים נימקו את הצעתם בקיומו של "שינוי נסיבות מהותי", אשר נובע הן מכך שהמשא ומתן בין הצדדים סייע "לטהר את האוירה בין הצדדים", והן בשל "שינוי נסיבות לרעה במצב עסקי החברה (שמעולם לא היה מזהיר), שזקוקה לידיים עובדות... מתקשה לממן העסקת עובדים ונאלצה לפטר את עובדיה. המשיב כעובד נחוץ". ביום 22.9.2019 הגיש התובע תשובה להודעת הנתבעים בתביעה הקודמת.
לעניין הודעת הנתבעים בתביעה הקודמת, חוזר התובע על שנאמר בתשובתו לאותה הודעה, ובכלל זאת כי היה מדובר בהצעה "תכסיסנית" וחסרת תום לב לאור מצגי הנתבעים והתנאים בהם הוצע לתובע לחזור לחברה; כי הוצע לתובע לחזור לחברה שמצבה הורע, מבלי לפצותו או לשלם לו שכר על התקופה שעבד בחברה או על עבודתו בעתיד, לשם שיפור מצבה של החברה תוך שמירת האפשרות לסלק את התובע בשנית בעתיד; וכי אין ממש בטענה לפיה באותו שלב טוהרה האוירה בין הצדדים, שכן אופן ניהול המשא ומתן בין הצדדים רק העמיק את חוסר האמון ביניהם.
לעמדתם, לא נפל כל פגם בפיטורי התובע כדירקטור, בשים לב לכך שהתובע אישר בעדותו כי היה לו ברור שישיבת הדירקטוריון, אליה הגיע מלווה בעורך דין, נועד לשם כנוס אסיפה כללית לצורך סיום כהונתו כדירקטור, תוך שלטענתם הוא היה מודע לנסיבות בגינן התבקש לסיים את כהונתו.
על פניו נראה כי מדובר בתגמול נמוך (כעולה גם מהחלטת הנתבע 2 לעזוב את החברה ולעבוד כשכיר בחברה אחרת בה הרויח לטענתו הרבה יותר – ר' פרוטוקול הדיון מיום 13.6.2022, עמ' 174 ש' 24-19)), וממילא התובע לא עמד בנטל להוכיח כי לא מדובר בשכר ראוי עבור עבודתם של הנתבעים בתקופה האמורה (שעה שהוא היה פנוי לעיסוקים אחרים).
...
אשר למועד הנכון להערכת שוויה של החברה - בשים לב לעמדתם הזהה של הצדדים אני מורה כי הסעד הכספי שייפסק לתובע יחושב בהתאם לשוויה של החברה נכון ליום 31.12.2018.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
בנסיבות העניין, לאחר שנתתי דעתי לשיקולים הקבועים בתקנה 153(ג) לתקנות, הגעתי למסקנה כי יש מקום לקבוע שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו סע"ש 49285-09-20 25 אוגוסט 2023 לפני: כב' השופטת איריס רש נציג ציבור (מעסיקים) מר שלום נויפלד התובעת מארה טולסה ע"י ב"כ: עו"ד אביחי וידהורן הנתבעים 1. ישראל בנדיק 2. רבקה בנדיק ע"י ב"כ: עו"ד אלי וויס ואח' פסק דין
כך גם, בסיפא של סעיף 10 לתצהיר העלתה התובעת טענה חדשה ולפיה התפטרה מאחר ולא הסכימה לדרישת הנתבעים לעבור לעבודה במתכונת שכוללת מגורים ושינה מכיוון שהעיר בני ברק הייתה נגועה בקורונה והיא לא רצתה להתגורר בה. יצוין כי התובעת המשיכה לטעון במקביל הן בסעיף 10 רישא והן בסעיף 18 לתצהירה כי הנתבעים לא פעלו להארכת הויזה שלה.
זאת, בין היתר, בהיתחשב בעובדה שנימנע מהתובעת להוכיח עובדתית את ההסתמכות על התשלום ביתר ושינוי מצבה לרעה.
מעבר לידרוש, גרסת הנתבעת לגבי אופן עריכת התחשיב של ימי חופשה והבראה הייתה רצופה בסתירות.
כך גם, לנוכח טענת הנתבעת בחקירתה הנגדית ולפיה הנתבעים לא הורידו לתובעת שכר בגין היעדרויות (עמ' 13 ש' 20-21 לפרוטוקול), ככל שהנתבעים בחרו במודע שלא להפחית לתובעת שכר בגין היעדרויות לא מוצדקות במהלך תקופת העבודה, היתנהגות הצדדים הפכה לחלק מתנאי העבודה של התובעת והנתבעים אינם רשאים לקזז את ההיעדרויות בדיעבד רק בשל הגשת התביעה.
...
בנסיבות אלו, אנו קובעים שהנתבעים לא הרימו את הנטל להוכחת מסגרת שעות העבודה של התובעת בתקופה השנויה במחלוקת מחודש פברואר 2017 ועד לחודש דצמבר 2017 (כולל) ועל כן, אנו מקבלים גרסת התובעת בדבר היקף המשרה, כך שעד לשנת 2018, התובעת עבדה 5 שעות והחל מחודש ינואר 2018 ועד לסיום העסקתה בחודש מרץ 2020 היא עבדה במשך 4 שעות ביום.
מכאן, שאין לאפשר לתובעת לנכות את עלות הביטוח הרפואי גם בגין תקופת פוליסת הביטוח שחלה לאחר תום קשר העבודה הבין הצדדים.
בנסיבות המיוחדות של תקופת הקורונה ובפרט לנוכח הפחד וחוסר הוודאות שררו באותה תקופה ואישור תקנות החירום ביום 19.3.2020 שהגבילו את התנועה, אנו קובעים שאין הצדקה לחיוב התובעת בתמורת הודעה מוקדמת.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעים ישלמו לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: א. הפרשי שכר בסך - 98,268 ₪; ב. חלף הפרשות לפנסיה בסך- 29,853 ₪; הסכומים הנ"ל יופחת סך של 41,900 ₪ ששולם לתובעת תוך כדי ההליך, כך שעל הנתבעים לשלם לתובעת את יתרת הסכום בסך 86,221 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הלכה פסוקה היא, כי עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק, צריך לעמוד בשלושה תנאים: עליו להוכיח כי אכן הייתה הרעה מוחשית בתנאי העבודה או שהתקיימו נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו; עליו להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות הללו; עליו להוכיח כי נתן התראה סבירה למעסיק על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.
מכאן, זכותה של התובעת לעבוד ויכולת ההישתכרות שלה נפגעה מהוצאתה לחל"ת, וההצעה לשוב לעבודה באופן הזדמנותי לא היה בה כדי להבטיח לה עבודה רצופה ומינימום הכנסה, היא פגעה ביכולתה לתכנן את שגרת יומה ולכלכל את עצמה ובני משפחתה בכבוד, והיא שינתה לרעה באופן מהותי את תנאי עבודתה והיוותה איפוא הרעה מוחשית בתנאי העבודה.
בהמשך ומשראתה כי אין ברירה פנתה לעורך דין[footnoteRef:20], שפנה בשמה לנתבע במספר הזדמנויות נוספות להשבתה לעבודה.
שלישית, הנתבע לא הוכיח כי לא ניתן היה להגיע להסדר אחר עם התובעת אשר פגיעתו בה הייתה פחותה, כגון הוצאה לחופשה בתשלום וכיו"ב. זאת ועוד, כפי שהמדינה העניקה רשת ביטחון לעובדים שכירים בתקופת הקורונה, היא העמידה רשת ביטחון גם למעסיקים, שילמה להם פיצויים וביקשה אף לתמרץ אותם שלא להוציא את עובדיהם לחל"ת באמצעות תמריצים כלכליים שונים.
...
בשים לב כי מדובר בבדיקה רפואית לא מצאנו כי יש ממש בטענה החלופית שהועלתה על ידה לפיה לא יכלה לגשת לבדיקה בשל צווי החירום לכאורה.
] בנסיבות אלה התביעה לדמי מחלה נדחית.
סוף דבר בנסיבות אלה, הנתבע ישלם לתובעת, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיו, סך של 28,153 ₪ (קרן), לפי הפירוט שלהלן: הפרש פיצויי פיטורים בסך 26,153 ₪; פיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 2,000 ₪; על הסכומים הנ"ל יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 27.10.20 (מועד הגשת התביעה) ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לחילופין, התובעת התפטרה עקב הרעה מוחשית בתנאי עבודה באופן המזכה אותה בפיצויי פיטורים.
יחד עם זאת העיד: ".. היא היתה באה הרבה למערכת והיתה עובדת גם מהמערכת". עוד עולה מהראיות כי כאשר נדרשה מעורבות בטיפול בדרישה להתנצלות בשל פירסום כתבה, היה זה עורך הדין של הנתבעת שטיפל בנושא.
בסעיף 6.4 להסכם נכתב: "הספק מאשר כי הובהר לו כי החברה מאפשרת לו בכל עת שיבחר, לעבור לספק את שירותיו כעובד החברה, תוך התאמת התמורה כך שהשכר ברוטו שיקבל יעמוד על 66% מהתמורה המצויינת להלן בסעיף 7 בתוספת תנאים 21וציאליים כמקובל". בסעיף 6.5.1 להסכם פורטו רכיבי "ההישתכרות החלופית כשכיר" בהם שכר חודשי בשיעור 66% מהתמורה החודשית הכוללת שקבל הספק בפועל ובנוסף ביטוח פנסיוני, חופשה, דמי הבראה, חלק מעסיק בביטוח לאומי וימי מחלה.
על כן, לא הוכחה טענת התובעת כי מחודש מרץ 2017 דווקא, חל שינוי לרעה בתנאי הישתכרותה של התובעת, כפי שנטען בכתב התביעה.
...
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי לא ממוני בסך 25,000 ₪.
בשים לב לתוצאות פסק הדין ביחס לסכום הנתבע (1,500,000 ₪ ולצרכי אגרה סך 717,415 ₪) ולכך שהתובעת הגישה לתיק בית הדין עשרות בקשות ומסמכים כפולים, תיקנה את כתב התביעה שלוש פעמים והגישה שני תצהירים משלימים מבלי שביקשה רשות לכך, אני קובעת שכל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו