מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות עובד לצורך מגורים עם ידוע בציבור

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה טען נאור כי התפטר מהעבודה "מפאת מעבר דירה, לשדרות, עקב נישואיו". בתצהירו טען נאור כי "התפטרתי מעבודתי אצל הנתבעת מפאת מעבר דירה, לשדרות, עקב כוונתי להתחתן עם בת זוגי, שרונה פרייד ועקב לימודיה ועבודתי. מיד עם המעבר לשדרות - הוכרזנו אני ובת זוגי כידועים בציבור, התחלנו לנהל משק בית משותף - יחד - והתחתנו כעבור מספר חודשים". בכתב התביעה טענה שרונה כי התפטרה מהעבודה "מפאת מעבר דירה, לשדרות, עקב נישואיה ולימודיה". בתצהירה טענה שרונה כי "התפטרתי מעבודתי אצל הנתבעת מפאת מעבר דירה, לשדרות, עקב כוונתי להתחתן עם בן זוגי, נאור אדרי ועקב לימודי. מיד עם המעבר לשדרות - הוכרזנו אני ובן זוגי כידועים בציבור, התחלנו לנהל משק בית משותף - יחד - והתחתנו כעבור מספר חודשים". המשיבה טענה כי בנסיבות שבהן המבקשים נישאו רק כעבור שנה לאחר העתקת המגורים לא ניתן לראות בהם כמי שהעתיקו את מגוריהם לרגל הנישואין.
אשר לחלופה של העתקת מקום מגורים עקב נישואין (סעיף 8(1) לחוק) קבע בית הדין האיזורי כי התנאי של "40 ק"מ" מיתקיים, אשר ליתר התנאים קבע בית הדין האיזורי כך: "במקרה שלפנינו, התובעים העתיקו את מקום מגוריהם, לפי טענתם, לרגל נישואיהם. אין חולק כי התובעים התחתנו ב- 25.10.2012, דהיינו, כשנה לאחר מועד סיום עבודתם של התובעים. הצדדים חלוקים בינם האם יש לראות בכך מעבר לרגל הנישואים, שכן לדעת התובעים, הם חיו כידועים בציבור כאשר עברו לשדרות, ואין חולק כי לא התחתנו מיד. מוכן אני לקבל את טענת התובעים לפיה, תוצאת המעבר שהיתה נישואיהם היא הקובעת.
...
דין טענת המבקשים להידחות.
[1: בר"ע (ארצי) 2853-06-15 ניימן עבודות חשמל ובקרה בע"מ – ולדימיר שישקין, (14.2.16); ע"ע (ארצי) 15070-09-12 ירונה מרנין – אס. ג'י. די הנדסה בע"מ, (28.10.13), בסעיפים 47-50 לפסק הדין וההפניות שם.] סוף דבר בקשת רשות הערעור נדחית.
משנדרשה תגובת המשיבה, ישלמו המבקשים למשיבה שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 3,000 ₪.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת פסק הדין, נדונה בהרחבה, השאלה האם עומדת המשיבה בתנאיו של סעיף 8 (1) לחוק, הקובע כי: "לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו -
בכל הקשור לטענות המערערת בנוגע לפסקי דין אשר דחו תביעות צד מתפטר בשל העתקת מקום מגוריו כדי להתגורר עם הידוע/ה בציבור שלו/ה יש לשים לב שכבוד הרשמת לא קבעה כי המשיבה זכאית לקבל פצויי פיטורים בהיותה ידועה בציבור של עאוני (ולענין זה ראו סעיף 44 לפסק הדין).
...
בסוף המסמך נרשם כדלקמן: "אני מאשר כי תשלומים אלו מהווים סילוק מלא ומוחלט של מלוא חוב החברה כלפי, וכי אין לי ולא תהיינה לי תביעות או טענות כלשהן בקשר לתשלומים המפורטים, בגין תקופת עבודתי בחברה." (ההדגשה לא במקור).
אי לכך, ולאור כל האמור לעיל, יש לדחות את טענת הנתבעת בדבר וויתור התובעת על זכותה לפיצויי פיטורים.
לסיכום לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטענות המשיבה וחרף טענות המערערת, הרינו מורים על דחיית הערעור.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זכאות העובד לפצויי פיטורים העובד סומך את טענתו לזכאות לפצויי פיטורים על הוראות סעיף 8(1) לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג – 1963 (להלן – חוק פצויי פיטורים) הקובע כך: "לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו-
במצב דברים בו עובד מתפטר על מנת להחל בחיים משותפים עם בת זוג ואין למעביד כל דרך לוודא אם אכן המדובר במעבר מגורים שאינו אירעי או חולף, והאם ניתן לראות בעובד ובבת זוגו כידועים בציבור המנהלים משק בית משותף – אין מקום לחייבו בתשלום פצויי פיטורים בהתאם להוראות סעיף 8(1) לחוק פצויי פיטורים.
...
לאור האמור, יש לקבל את תביעת התובע להשלמת הפרשות פנסיוניות על-פי הסכום האמור בתצהירו, ובסך 2,997.50 ₪.
סוף דבר - תביעתו של התובע לתשלום פיצויי פיטורים – נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק-דין זה, סך של 2,997.50 ₪ בגין השלמת הפרשות פנסיוניות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

כך נכתב שם: "כאן מדובר על עובד שלרגל נישואין העתיק את מקום מגוריו. הכוונה בעיקר לעובדת המצטרפת אל בעלה. יש מקרים כגון העתקת מגורים לאו דוקא עקב נישואין, אלא בגלל סיבות אחרות, כגון העברה של הבעל למקום אחר, או יציאתו לשליחות למספר שנים. במקרים אלה חייבת האישה להתפטר עקב תנאי מישפחה." (ראו: פרוטוקול ועדת העבודה מיום 12.6.1963 עמ' 2) בהמשך הדיון התייחסו חברי הועדה לכך שעולה צורך להתייחס לשאלת העתקת מגורים בשל זוגיות ולא להגביל זאת רק למקרים הנוגעים לנישואים.
שאירים" לענין זה – בן זוג של העובד בשעת פטירתו, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו והוא גר עמו, וילד של העובד שהוא בגדר תלוי במבוטח לענין גימלאות לפי פרק ג' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשכ"ח-1968, ובאין בן-זוג או ילדים כאמור – ילדים והורים שעיקר פרנסתם היתה על הנפטר וכן אחים ואחיות שגרו בביתו של הנפטר לפחות שנים-עשר חודש לפני פטירתו וכל פרנסתם היתה על הנפטר.
אך כפי ששנינו כבר אין בכך כדי להצדיק איבחנה בין מי שמתפטר לרגל נישואיו לבין מי עושה זאת לרגל מגוריו עם ידוע בציבור.
...
משכך, דין טענה זו להידחות.
אשר על כן, דין טענות החברה בעניין זה להידחות.
סוף דבר ערעור החברה נדחה.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על מנת לעמוד בחלופה הקבועה בסעיף 8(1) לחוק העוסקת בהתפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו לרגל נישואיו, על העובד להראות כי העתיק את מגוריו ליישוב בו היה גר בן זוגו, וכי עמד בתנאים הקבועים בתקנות הדורשות מרחק של לפחות 40 ק"מ בין מקום מגוריו החדש למקום מגוריו הקודם, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם (תקנה 12 (א) לתקנות).
הצדדים חלוקים בינם האם יש לראות בכך מעבר לרגל הנישואים, שכן לדעת התובעים, הם חיו כידועים בציבור כאשר עברו לשדרות, ואין חולק כי לא התחתנו מיד.
...
בנסיבות אלה, קיבלה התובעת את מבוקשה ברכיב זה. סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע עבור ימי חג, סך של 456 ש"ח אשר יישאו ריבית והצמדה כחוק מיום 1.9.2011 ועד התשלום בפועל.
שאר תביעות התובעים נדחות.
בנסיבות אלו, משמרבית התביעות נדחה,התובעים ישלמו ביחד ולחוד לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ש"ח וזאת בשים לב לכך, כי סך תביעותיהם עמד על כ- 50,000 ש"ח. סכום זה יישא ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו