מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות עובד וזכאות לפיצויים עקב אי הפרשה לפנסיה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע, התובע התפטר מעבודתו ולכן אינו זכאי לפצויי פיטורים ואף אינו זכאי להפרשות לפיצויים בהתאם לצוו ההרחבה.
בנוסף, התובע זכאי לפצוי בגין אי הפרשה לפנסיה ממועד תחילת העסקתו בסך 5,160 ₪ בהתאם לתחשיב התובע.
...
מאחר שקבענו כי תלושי השכר הנם תלושים אותנטיים וכעולה מהם שולמו לתובע דמי כלכלה כדין – התביעה לתשלום דמי כלכלה נדחית אף היא.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי, ועל הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי ביצוע ההפרשות לפיצויי פיטורים בסך 3,885 ש"ח. פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה בסך 5,160 ש"ח. פדיון חופשה שנתית בסך 3,700 ₪.
התביעה לתשלום הפרשי שכר ושעות נוספות, לפיצוי לפי חוק הגנת השכר, לפיצויי פיטורים, קרן השתלמות ודמי כלכלה - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כפוף להכרעה במחלוקות הנ"ל, מעלה ההליך שאלות אלה: מה היו שעות עבודתו של התובע? לעניין זה – מה היה משך זמן ההפסקות שקבל התובע? בהתאם – האם הנתבעת חייבת לתובע גמול עבודה בשעות נוספות? האם נסיבות התפטרות התובע מזכות אותו בפיצויי פיטורים? האם התובע זכאי לפדיון חופשה? האם התובע זכאי לפצוי בגין אי הפרשה לפנסיה? האם התובע זכאי לדמי חגים? האם התובע זכאי לדמי הבראה? האם התובע זכאי לפצוי לפי סעיף 26א לחוק הגנת השכר? האם התובע זכאי להחזר נכויים אותם פירט בכתב התביעה? המחלוקת בעיניין זהות המעסיק של התובע מ-11/15 ואילך נכריע תחילה במחלוקת העובדתית בנוגע לנסיבות כתיבת מכתב ההתפטרות.
...
התובע זנח תביעה זו בסיכומיו והיא נדחית בזה.
מר קרמר בחקירתו הנגדית לא נשאל על כך. סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.6.17 עד לתשלום בפועל: פיצויי פיטורים בסך 15,081 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפרשות לפנסיה בהתאם לקביעותינו, התובעת זכאית לפצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה בגין רכיב ה"בונוס" (בסך 3,000 ₪) לתקופה נובמבר 2011 מאי 2015 בסך 7,740 ₪ (6% * 3,000 ₪ * 43 חודשים).
פצויי פיטורים חישוב פצויי הפיטורים למנוחה על פי סעיף 8 לתקנות פצויי פיטורים, (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) התשכ"ד – 1964 הנו כלהלן: בגין 1/2/01 עד 30/5/15 - סך 143,333 ₪ (10,000/12 ₪ *172 חודשי עבודה).
...
לפיכך התביעה ברכיב זה נדחית.
משלא נטען ולא הוכח כי המנוחה דרשה לקבל הודעה על תנאי עבודתה, נדחית התביעה ברכיב זה. סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובעת בגין עבודת המנוחה, את הסכומים הבאים: משכורת 13 בסך 52,250 ₪.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה, עובדה זו עמדה ביסוד החלטתה להתפטר מעבודתה והיא מזכה אותה בפיצויי פיטורים מלאים "בדין מפוטרת". בנוסף עותרת התובעת לתשלום שכר עבודה על השבתות בהן עבדה ללא שכר, בתוספת פצויי הלנה, לחלק הנתבע בהפרשות לקרן פנסיה, לדמי הבראה, פדיון חופשה שנתית ותשלום עבור עבודה בימי חג. הנתבע טוען שהוא לא היורש של אחותו המנוחה ועל אף שהוא לא חולק על כך שהתובעת זכאית לזכויותיה, לא הוא צריך לשלמן, אלא המוסד לביטוח לאומי.
על כן ובהתאם לפסיקת בית הדין הארצי, על הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה (ע"ע 137/08 מטין אילינדז – פרידמן חכשורי חברה להנדסה ולבנין (22.08.2010), בר"ע (ארצי) 51823-10-14 י.ב. שיא משאבים בע"מ - Hitam Abaker 26.02.2015(.
אולם, התובעת לא טענה שהיא בוטחה בביטוח פנסיוני כאשר התקבלה לעבודה אצל הנתבע, אלא טענה שקמה לה זכאות לפצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה מיום עבודתה הראשון מאחר והנתבע לא היה מעסיקה הראשון (סעיף 12 לכתב התביעה).
...
לאחר שקילת טענות הצדדים, שמיעת העדויות ובחינת מכלול הראיות המונחות בפניי אני סבורה כי דין התביעה להתקבל ברובה.
על כן התביעה לפיצויי הלנה נדחית מחמת התיישנותה, בהתאם להוראות סעיף 17א(א) לחוק הגנת השכר תשי"ח - 1958.
אשר על כן אני קובעת שהתובעת התפטרה מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנה להמשיך בעבודתה והתפטרותה תיחשב כפיטורים לעניין חוק פיצויי פיטורים.
על כן אני קובעת שהתובעת זכאית לפיצוי בגין אי הפרשות לקרן הפנסיה (תגמולי מעסיק) לפי החישוב הבא: 5,300 X 6.03 (חודשי עבודה) X 6.5% X 52% (חלק הנתבע בהעסקת התובעת) = 1,080.21 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תנאי לקבלת פצויי פיטורים לעובד מתפטר בנסיבות של הלנת שכר, היא כי העובד הודיע קודם להתפטרות, על כוונתו לעזוב ככל שזכויותיו לא ישולמו.
התובע זכאי לפצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, חלק הפיצויים וחלק התגמולים, בשעור 12%, בהתאם לשכר ששולם לו – 9,300 ₪ לחודש (50 ₪ לשעה).
...
הנתבע ישלם לתובע 5,000 ₪ עבור רכיב זה. סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה – 55,800 ₪.
בשים לב לתוצאות פסק הדין, אנו קובעים שהנתבע יישא בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו