ביום 19.3.18 הודיעה התובעת על התפטרותה לצורך טפול בתינוק (נספח א' לתצהיר המפקח).
תמיכה לכך, נמצא בכיתוב על "אישור סיום העסקה" שנירשם על ידי נציגת ההסתדרות גב' איריס זילברמן ונשלח בפקס ביום 5.9.17 אל ילנה (חשבת שכר בנתבעת, בהתאם לעדותה של גב' בת אל שמיר) לפיו:
"(1) בהמשך לשיחתנו אבקש לשבץ את העובדת מידית בעבודה באותן שעות מהשעה 08:00 – 14:00 בעיר בת ים כפי שהועסקה בבית חולים אברבנאל.
כן עותרת התובעת לפצוי על העדר שימוע בסך 15,000 ₪ ופצוי בגין פיטורים בנגוד לחוק שויון הזדמנויות תשמ"ח – 1988 (להלן:" חוק שויון הזדמנויות")בעבודה על סך 50,000 ₪.
סעיף 9 (א) קובע:
"לא יפטר מעסיק עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לתקופת לידה והורות אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר להריון; הוראות סעיף קטן זה יחולו הן על עובדת קבועה והן על עובדת ארעית או זמנית ובילבד שהעובדת עבדה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה ששה חדשים לפחות".
סעיף 9 (ב) קובע:
"היה המעסיק קבלן כוח אדם והעובדת הועסקה אצלו בפועל במשך שישה חודשים לפחות יראו, לענין סעיף קטן (א), גם הפסקה זמנית של העסקתה כפיטורים; בסעיף זה, "קבלן כוח אדם" – כהגדרתו בסעיף 1 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו-1996.
...
המסקנה איפוא כי הנתבעת הפרה את חוק עבודת נשים הן בעובדה כי לא שיבצה את התובעת לעבודה על אף הריונה ללא קבלת היתר מהממונה על עבודת נשים והן בכך כי פגעה בהיקף משרתה ללא קבלת היתר כאמור.
אשר להשלמת פיצויי פיטורים, מאחר והתביעה לא כומתה, היא נדחית.
משטענות אלה נדחו ומשהנתבעת לא כפרה בתחשיב התובעת, הרי שהתחשיב מתקבל ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי על הפסד דמי לידה בסך של 3,328 ₪.