לחילופין טענה התובעת, כי היות ו"אולצה לעבוד בתנאים הירודים מאלו המגיעים לה בהתאם לכל דין" משהנתבעת לא שילמה את התשלומים המגיעים לה על פי דין, זכאית היתה להתפטר בדין מפוטרת (ר' סעיפים 23-22 לכתב התביעה).
ואולם, דרך המלך היא, כי עובדת המבקש להתפטר עקב מצבה הבריאותי הלקוי, תודיע למעסיקה כי ככל שלא ימצא לה תפקיד אחר ההולם את כישוריה ומותאם למגבלותיה תיאלץ להתפטר ממקום העבודה ותתן למעסיק אפשרות להתאים את מקום העבודה ובכלל זה: תפקידה, שעות עבודתה, תנאיה הפיזיים של סביבת העבודה וכיוב', ורק ככל שכָּשל בכך, תתפטר ותזכה בפצוי פיטורים.
...
בית הדין הארצי לעבודה שדחה את הערעור קבע ביחס לטענת ההפליה:
"טענה זו בעלת פן מהותי ודיוני. בית הדין האזורי דחה טענה זו בשל הפן הדיוני, וגם לטעמי לא ניתן להכריע בטענה זו ללא קבלת עמדת השר הממונה, ולכן הנמקת בית הדין בהיבט זה אינה מגלה עילה למתן רשות ערעור. לכך אוסיף כי אף אם טענה נכבדה זו ראויה לידון – ואיני מחווה דעה על סיכוייה – הרי שהתשתית שהונחה בפני בית הדין קמא אינה מאפשרת מיצוי הדיון בה. יש לזכור כי עסקינן בהוראה בצו המחריגה מתחולתו עובד זר ובד בבד מחילה הסדר אחר החל על כלל העובדים הזרים והגלום בחוק עובדים זרים. משכך, בחינת טענת ההפליה מצריכה בחינה משולבת של חוק עובדים זרים והצו."
ברע (ארצי) 27662-01-18 HAILE REZENE נ' עדין קואופרטיב ליצור שוקולד, ממתקים וופלים בהוד השרון בע"מ (2018))
מן הדברים דלעיל עולה, איפוא, כי לא ניתן לתקוף את הוראות צו ההרחבה בטענה כי הן מפלות בין עובד זר למי שאינו עובד זר בלא שתתבקש ותתקבל עמדת השר הרלוונטי.
לפיכך, אנו מקבלים את טענת הנתבעת, כי יש להפחית מכל סכום המגיע לתובעת, תמורת הודעה מוקדמת אותה מחויבת היתה ליתן לנתבעת בסך של 4,650 ש"ח.
זכויותיה הכספיות של התובעת
כפי שקבענו לעיל, התובעת אינה זכאית לפיצויי פיטורים בנסיבות התפטרותה ועל כן תביעה ברכיב זה נדחית.
על פי חישובי התובעת שלא נסתרו, זכאית היתה התובעת כי הנתבעת תשלם לה חלף תגמולים בשיעור 15,724.55 ש"ח (ר' סעיף 48 לכתב התביעה) וחלף פיצויים בשיעור 15,724.55 ₪ (ר' סעיף 26 לכתב התביעה).
במסגרת האבחנה המתבקשת, לא מצאנו לפסוק לתובעת סכום זה שנתבע על ידה אלא סכום בשיעור 2,000 ש"ח בלבד.