מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות בשל הידרדרות במצב נפשי - פיצויי פיטורים בגין מצב נפשי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה בכתב ההגנה כי התובע התפטר בשל נסיבות אישיות ועל כן אינו זכאי לפצויי פיטורים, מעבר לכספים שהוא קיבל כשחרור מהקופות.
האם התפטר התובע כדין מפוטר? התובע טען כי הוא התפטר כדין מפוטר מחמת נסיבות שביחסי העבודה שבהן אין לידרוש ממנו להמשיך בעבודתו, כדי לשמור על בריאותו הפיזית והנפשית ועל כבודו.
זו לא נטענה כסיבה אשר הצדיקה את התפטרות התובע כדין מפוטר, אלא כחלק מן היחס המשפיל והתדרדרות ההתנהלות כלפיו.
לדבריו, מצב בריאותו נפגע והוחמר בעקבות היתנהגות זו. הלכה היא כי "רק במקרים קשים וחריגים יפסק פיצוי בגין עוגמת נפש" והציפייה היא כי הערכאות ינהגו בריסון בעיניין זה (ע"ע 360/99 אהרון כהן - מדינת ישראל, פד"ע לח, 1; דב"ע נג/3-99 מדינת ישראל - מצגר פד"ע כ"ו 563, 582).
...
יש לציין כי ב"כ התובע לא חזר על דרישה זו בסיכומי וגם מסיבה זו דין רכיב תביעה זה להידחות.
לסיכום נוכח כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע סכומים כדלקמן: סך של 311,652 ₪ בגין פיצויי פיטורים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.6.16 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו-כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה מנגד שהתובע התפטר שלא על רקע מצבו הבריאותי וכי הוא אינו זכאי לפצויי פיטורים.
כאמור, התובע טען שהוא סיים את העסקתו בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים, לאור היתדרדרות במצבו הבריאותי שהחלה מאז ארוע התקיפה.
אולם, חוות הדעת שהגיש נערכה ע"י רופא פסיכיאטר ולא ע"י רופא תעסוקתי ומתייחסת לאחוזי נכות ולא ליכולתו או לאי יכולתו של התובע לעבוד; שלישית, מכתב התובע מיום 20.6.15, בו הוא מודיע על התפטרותו עקב מצבו הרפואי (נספח א' לתביעה), לא נתמך באסמכתא רפואית כלשהיא; רביעית, התובע לא טען שהוא לא מסוגל לעבוד עקב מצבו הרפואי.
הנטל להוכיח סיום עבודה בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים הוא על התובע והוא לא עמד בנטל זה. לא שוכנעתי שמצבו הנפשי של התובע אכן מנע ממנו להמשיך לעבוד בנתבעת.
...
בנסיבות אלו, בהיעדר כל ראיה לכך שהנתבעת משכה את כספי פיצויי הפיטורים של התובע, טענה זו של התובע נדחית; השני - הנתבעת הגישה תמליל שיחה שנערכה עם התובע ביחס לנסיבות סיום העסקתו.
דין טענת התובע להידחות.
לאור האמור, התביעה לתשלום בונוס נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אבקשך להסדיר את כל הקשור לזכויותיי בעת סיום יחסי עובד מעביד בחברת נת"ע, לאור העובדה כי התפטרותי הנה כדין מפוטרת עקב היתנהלות האירגון כלפי.
היתנכלות והתעמרות לטענת התובעת, לאחר חזרתה מתקופת הלידה וההורות, החלה הנתבעת לפגוע בועד הפעולה ובה, בין היתר באמצעות תקיפתה האישית, היתנכלות אליה, בידודה ופגיעה קשה בה, באופן שגרם להתדרדרות במצבה הנפשי.
התובעת מפרטת מספר אירועים העולים כדי היתנהגות אסורה על פי חוק הסכמים קבוציים, אשר בגינם היא עותרת לקבל פיצוי בסך 200,000 ₪ ללא הוכחת נזק יחד או לחוד בגין כל פגיעה מצד הנתבעת, וכן פיצוי בגובה 100,000 ₪ בגין עגמת הנפש שנגרמה לה נוכח היתנהלותה החמורה של הנתבעת העולה כדי היתנכלות תעסוקתית.
עוד טענה הנתבעת כי גם ההסתדרות עצמה לא סברה שעמדתה של החברה מהוה השפעה על ההתארגנות או כי מעשיה מהוים היתנכלות, שכן חזקה כי הייתה פועלת בנידון – מתריעה בפני הנתבעת ואף פונה לבית הדין, בעוד שבפועל אף במכתביה לא טענה לכך, אלא לכל היותר ל"היתנהגות שאינה מכבדת" (נספח ז' לכתב התביעה) ואף התובעת לא טענה לכך בזמן אמת, אלא לראשונה במכתב התפטרותה ובהליך זה. התובעת חטאה לתפקידה כחברת ועד הפעולה, עת דאגה לקידום עניינה האישי בהעלאת שכרה, או טיפלה בעיוותי שכר כהגדרתה של כחמשה עובדים מתוך 200, והנתבעת הביעה באופן עיקבי את עמדתה כי מצב זה אינו ראוי, ואיך בכך משום היתנכלות לתובעת.
לפיכך, לאחר שלא יכולה הייתה עוד להמשיך בעבודתה בנסיבות האמורות, הודיעה על התפטרותה בגין ההיתנכלות וההצקות על רקע חברותה בועד הפעולה.
...
" ביום 28.9.16 הגישה התובעת לנתבעת מכתב התפטרות (נספח י"ח לכתב התביעה), אשר בו פירטה את סיבותיה, כדלקמן: "הנני חברת וועד הפעולה מטעם הסתדרות העובדים החדשה, לאורך תקופת כהונתי כחברת וועד הפעולה סבלתי מהצקות והתנכלות ברמה האישית מצד הנהלת חברת נת"ע, בעת האחרונה, עת החלו וועד הפעולה והסתדרות העובדים להאיץ את המו"מ על ההסכם הקיבוצי, התגברו ההתנכלויות אליי מצד ההנהלה והפכו תכופות ומרושעות יותר, החל בהפצת שקרים מקוממים המופנים אישית להכפשת שמי לא פעם מאחורי גבי, בניסיונות פגיעה בקשרי עבודה ואחרים אותם יצרתי בעמל רב במסגרת עבודתי וכן ב"בישול" משוב מקצועי ע"י מנהלי האישי בניגוד מוחלט לפידבקים אותם אני מקבלת מכל הפונקציות מולן עבדתי, כולל מנהלי לשעבר.
עם זאת, בנסיבות העניין סבורני כי המסמכים שהוצגו על ידי התובעת מטעם הקרן עצמה מעידים כי הלכה למעשה חסרים כספים אשר אמורים היו להיות מופרשים לטובת התובעת.
עם זאת, אינני מקבלת את טענת התובעת כי הייתה זכאית לתשלום הפרשות בתקופת הלידה וההורות מעבר ל – 14 השבועות על פי חוק (בעת הרלוונטית).
סוף דבר נוכח האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום מהמועד בו יומצא לה פסק דין זה, את הסכומים הבאים: פיצויים לדוגמא בגין הפרת סעיף 33י לחוק הסכמים קיבוציים, בסך 20,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע, אשר הועסק על ידי הנתבעת בשתי תקופות העסקה שונות ונפרדות, הגיש תביעה זו שבפנינו לאחר שהתפטר, כך לטענתו, בתום תקופת ההעסקה השניה עקב מצבו הבריאותי הלקוי אך הנתבעת לא שילמה לו את הפיצויי הפיטורים וזכויות סוציאליות נוספות.
בתצהירו ציין התובע כי "במהלך שנת 2016 המצב הנפשי שלי היתדרדר שוב. הרגשתי שאני בדיכאון, שקשה לי להירדם ולהתעורר. הבנתי שאני לא יכול להמשיך לעבוד כשומר ובמיוחד במשמרת לילה (ר' סעיף 42 לתצהירו). בחקירתו העיד התובע, כי התפטר מאחר והיה "עייף" מהעבודה (ר' פרוטוקול עמ' 15 שורה 31) .
...
עם זאת מקובלת עלינו טענתו של התובע כי הנתבעת, בהתנהגותה, ויתרה על ההודעה המוקדמת אותה מחויב היה ליתן לה עם התפטרותו.
מסקנתנו היא, איפוא, כי הנתבעת ויתרה על קבלת הודעה מוקדמת ואף מטעם זה יש לדחות את טענת הקיזוז שהועלתה על ידה ביחס לתקופה השניה.
סיכומו של דבר הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 20,000 ש"ח וזאת בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתה של התובעת, גב' אדל פרסיאדו, כנגד הנתבעת, מעסיקתה לשעבר, לפצוי בשל הפרת הסכם העסקה והפרת התחייבות להעסקה וזכויות כספיות שונות הנובעות ממערכת יחסי העבודה שהתקיימה בין הצדדים וסיומה, לרבות: פיצוי בשל פיטורים שלא כדין ואי עריכת שימוע; גמול שעות נוספות; הודעה מוקדמת; ופדיון חופשה.
בין הצדדים קיימת מחלוקת בשאלה האם התובעת פוטרה או התפטרה.
יצוין כי, טענות התובעת בסיכומיה לפיהן במשך 8 חודשים לא מצאה עבודה אחרת ונאלצה לקחת הלוואות וכתוצאה מכך נכנסה למצוקה כלכלית אשר גרמה למצבה הנפשי והבריאותי להיתדרדר (סעיפים 23-30 לסיכומים) לא נטענו כלל במסגרת כתב התביעה ו/או תצהיר התובעת ואף לא בעדותה בפנינו.
יתרה מכך, התובעת העידה שמאז שפוטרה היא עצמאית בתחום הקוסמטיקה ולא ציינה דבר על היותה במצב כלכלי ו/או נפשי ו/או בריאותי לא טוב (ר' עמ' 9 שורות 22-24 לפרוטוקול הדיון מיום 8.3.22).
...
הנתבעת טוענת שיש לדחות את תביעת התובעת לפיצוי בגין רכיב זה משהתובעת היא זו אשר ניסחה את הסכם ההעסקה שנחתם בין הצדדים.
לפיכך, מצאנו לקבוע כי התובעת זכאית לפדיון חופשה בסך של 1,477 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
משהתקבלה התביעה באופן חלקי ביותר ולאור הפער בין סכום התביעה לבין הסכומים שנפסקו כנגד הנתבעת, אנו קובעים כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו