מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות בשל ביטול רכב צמוד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה העובדתית המרכזית המתעוררת בהליך זה היא מהן נסיבות סיום עבודתו של התובע - האם התובע פוטר או התפטר, ואם פוטר - אם נסיבות הפיטורים מצדיקות שלילת פצויי פיטורים ותמורת הודעה מוקדמת והאם נפל פגם בהליך סיום העסקתו.
ביום 6.11.14 התובע הגיע לרואה החשבון של הנתבעת, מר אבנר עמר (להלן - רו"ח עמר) אשר משרדו ממוקם צמוד למוסך.
במעמד זה נימסר לו תלוש השכר לחודש אוקטובר 2014 וכן פרוטוקול שימוע שבו נרשמו הדברים הבאים (נספח ו' לתצהיר התובע): "גבי מיארה: מתאר את הנסיבות שהביאו לקיום הישיבה: זימון לשיחת נזיפה מיבואן מיצובישי כלמוביל בשל ביטול הזמנת רכב חדש על ידי לקוח לטובת הזמנה חלופית בליסינג מוביליס, כאשר הביטול נבע בשל המלצה של ארי בן משה ללקוח! המדובר בנזק עצום לחברה ביחסים מול כלמוביל וזאת מעבר לנזק הכספי באבדן העסקה מול הלקוח ואובדן העמלה לחברה.
...
לא מצאנו סיבה שלא לקבל את תחשיב הנתבעת, המתיישב עם הדין ועל כן יש לפסוק לזכות התובע הפרשי הבראה בסך 570 ₪.
אשר על כן דין התביעה כנגד הנתבע מס' 2 להידחות.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבע מס' 2 נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד ציינה הנתבעת, כי גם לו היתה נכונה טענת התובעת והיא היתה זכאית לקבלת רכב צמוד מיד עם תחילת עבודתה, קרי, אי העמדת רכב חברה לשימושה כמוהו כהרעת תנאים ועמדה בפני התובעת הברירה להתפטר עקב אותה הרעת תנאים נטענת.
(ב) חוזה הניתן לפירושים שונים, פירוש המקיים אותו עדיף על פירוש שלפיו הוא בטל.
...
סיכום ומסקנות לאור כל האמור לעיל מצאנו כי יש לדחות את פרשנותה של התובעת לפיה העניק לה הסכם ההעסקה זכות לקבלת רכב חברה ממועד קליטתה לעבודה.
בנסיבות אלה, ואף מאחר והתובעת לא כימתה את תביעתה, יש לדחות את תביעתה.
לאחר מחשבה מצאנו לחייב את התובעת בהוצאות הנתבעת, על דרך ההמעטה, בסך של 3,500 ש"ח. סכום זה ישולם לנתבעת בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידי התובעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

העובדים הגיעו לאתר העבודה בהרצליה ממקום מגוריהם בנצרת באמצעות רכב צמוד מטעם החברה.
המעסיקה ביטלה את ההמחאות, אך עוד קודם לכן העבירו העובדים את ההמחאות לצד שלישי שפעל לגביית ההמחאות באמצעות הליכי הוצאה לפועל.
על יסוד האמור עד כה אנו קובעים שהעובדים לא הוכיחו שיש לראות בהתפטרותם כמזכה בפיצויי פיטורים, לאחר שלא עמדו בנטל להראות שהתפטרו בשל אי מתן תלושי שכר או בשל פגיעה אחרת בזכויותיהם ואף לא הוכיחו במידה הנדרשת שנתנו התראה מתאימה טרם התפטרותם.
...
בהתחשב בתקופת העסקתם של העובדים ומשך ההפרה, מצאנו לפסוק פיצוי בסך 5,000 ₪ לכל אחד מהעובדים בגין פגמים אלה.
סוף דבר התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה.
העובדים ישלמו למעסיקה, תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לצדדים, את הסכומים הבאים: כפיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת להתפטרות ישלם הנתבע 1, עלי, סך 6,452 ₪ והנתבע 2, טאהא, סך 2,729 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע, כי בין יתר ההגבלות והפגיעה בו, היתקיימה פגיעה מוחשית בתנאי עבודתו ובכלל זה שינוי באופן החתמת שעון נוכחות; הגבלת שימוש ברכב אשר שימש ושירת אותו בעבודתו כך שלא יוכל לצאת עמו מעבר לגבולות שער היישוב; לא ניתנה לתובע אפשרות לצאת לחופשה שנתית ולנצל את ימי חופשתו הצבורים לזכותו; בוטלה מיכסת השעות הנוספות שהוענקה לו בעבר וכן שכרו צומצם מסך של 14,400 ₪ ברוטו בחודש לכדי סך של 10,700 ₪ בלבד.
לאור האמור לעיל, אנו סבורים כי במקרה דנן ביטול מיכסת השעות הנוספות אשר הלכה למעשה בוצעו על ידי התובע והופסקו באופן חד צדדי, מהוה הרעת תנאים ממשית המצדיקה את התפטרותו בדין מפוטר.
מר לנגר הצהיר בעיניין זה כי: "התובע לא חויב בכל שווי שימוש ברכב, היות והועמד לתובע רכב עבודה צמוד במסגרת תפקידו ולצורך ובזמן עבודתו בלבד, בהתאם לנוהל משרד הבטחון בנושא. התובע עודכן על ידי הן בשיחותינו והן בכתובים לגבי הנחיות משרד הבטחון לגבי השמוש ברכב." (סעיף 6 לתצהירו של מר לנגר).
...
חריגות שכר לשאלה האמורה קיימת חשיבות שכן יש בה כדי להשליך על כלל התביעה המונחת לפתחנו, על כן, מצאנו לנכון לפתוח את הדיון דווקא בשאלה זו. לטענת הנתבעת, בשנת 2016 גילו נציגיה כי בשכרו של התובע חריגות שכר חמורות, אותן סרב התובע להשיב.
לאור האמור לעיל, מסקנתנו הינה כי לא ניתן לקבל את טענות הנתבעת בכל הנוגע לחריגות בשכר התובע או כי יש לקזז את הסכומים הנטענים על ידי הנתבעת במסגרת כתב ההגנה.
עוד נציין, כי לדידנו, התובע לא הוכיח כנדרש את טענותיו באשר לאי מתן אפשרות לצאת לחופשה שנתית או כי סולק מישיבות מנהלים מתוך כוונה להתנכל לו. מן הטעמים המנויים לעיל, התביעה בגין רכיב זה , נדחית.
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים: דמי חלף הודעה מוקדמת בסך של 6,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע חייב את הנתבעת במשך חודשים בעלות הדלק של רכב שהיה בשימוש אישתו, אע"פ שקבל מהנתבעת רכב צמוד.
וכך בפרשת דורי הובהר כי: "כלל הוא כי מוטלת חובה על העובד למסור למעסיק התראה על כוונתו להתפטר מחמת הרעת תנאי עבודה, אולם לפנינו חריג לכלל ... במקרה שבו הסיכוי שההרעה המוחשית בתנאי העבודה תבוטל הוא מיזערי, לא מוטלת על העובד חובת להתרות בפני המעסיק על כוונתו להתפטר. ... יתרה מזו, יש לראות את התפטרותם זו כ"פיטורים", על שום שנבעה מאי-תשלום שכרם משך זמן ממושך" (ההדגשות לא במקור –י.ש).
...
חננאל: "מקובל, מבחינת הסכמים נראה לי שיש לנו עוד שלושה חודשים לחפיפה. צריך גם את זה..." בהמשך הודיע שי: "זהו, אני... כאילו זה כבר היה, דיברתי על זה ב-14, רציתי לדבר איתך על זה שבוע שעבר, אתה לא היית פה יום אחד, גם אני לא הייתי. אני רציתי לתת לך את המכתב. זהו. אני לא, גם מבחינת האמון וזה, אני לא חושב שזה נכון שאני אמשיך פה, גם לי, בצורה שלי וגם עם מה שנוצר". מהאמור לעיל מקובלת עלי טענת התובע כי הודיע עקרונית על עזיבה כבר ביום 13.02.19 ובהתאם לחלופת ההודעות של חננאל מול הילה.
לנוכח האמור התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר: הנתבעות 2 ו-3 ישלמו לתובע כדלקמן: הפרשי שכר – הפרשים לחודש 08/2018 בסך 12,000 ₪ והפרשים לחודש 03/2018 בסך 16,200 ₪ ובסה"כ – 28,200 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו