נסיבות סיום העסקת התובע
התובע טען כי בחודש 07/2020 פוטר מעבודתו, באמצעות מכתב פיטורים שנימסר לו בתאריך 08/07/2020, ללא הודעה מוקדמת, ללא שימוע, עת היה בחופשת מחלה ובעקבותיה, ורק כעבור חודש מפיטוריו זימנה אותו הנתבעת לשימוע.
גדר המחלוקת
נוכח טענות הצדדים, אלו הסוגיות שטעונות הכרעה בנוגע לנסיבות הפסקת העבודה:
האם תובע פוטר מעבודתו, או שמא התפטר?
האם הנתבעת ערכה לתובע שימוע עובר לפיטוריו?
האם התובע פוטר בעת ששהה בחופשת מחלה ובעקבותיה?
מהן נסיבות זימון התובע לשימוע לאחר פיטוריו?
מהן נסיבות פניות הנתבעת לתובע לאחר פיטוריו בבקשה שישוב לעבודתו?
לאחר שבחנו את טענות הצדדים, על רקע חומר הראיות והדין החל, אנו קובעים כי הוכח במידה הדרושה ואף מעבר אליה, כי התובע פוטר מעבודתו.
האם תובע פוטר או שמא התפטר?
נקודת המוצא, שאינה שנויה במחלוקת היא שהנתבעת הוציאה ומסרה לתובע מכתב פיטורים, נושא תאריך 08/07/2020 (נספח ד' לתצהיר מר ג'אד), שבו נכתב כך:
"הנידון: מכתב הפסקת עבודה
בהנתן כי התובע הוא עובד חודשי שהועסק למעלה משנה, הרי שעל-פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א – 2001, היה על הנתבעת למסור לו הודעה מוקדמת בת חודש ימים (סעיף 7 לחוק), ומשלא עשתה כן עליה לשלם לו פיצוי בגובה שכר חודש, וכך אנו קובעים.
...
מכאן, אנו מורים על מחיקת התביעה כנגד מר ג'אד.
אין מחלוקת שהתובע החל את עבודתו אצל הנתבעת בחודש 07/2014, ושיחסי העבודה נותקו סופית בחודש 07/2020, אולם הנתבעת טענה כי בתווך היו תקופות שבהן לא התקיימו יחסי עבודה, או שהתובע שהה בחל"ת.
התובע הועסק בתפקיד טכנאי שטח, ובהתקנה וניתוק של מנויי אינטרנט וכבלים, וכן בתיקון תקלות.
בכתב ההגנה הנתבעת טענה כי יש לדחות כל רכיב שנתבע מעבר לתקופת ההתיישנות, ולגופם של רכיבים הכחישה את מכלול התביעות, לרבות את הסעדים ודרך חישובם, וטענה כי יש לדחות את התביעה.
תעודות עובד ציבור – במסגרת הדיון המוקדם מתאריך 30/09/2021 (בתיק התקיימו שתי ישיבות דיון מוקדם, אולם ככל שלא ייאמר אחרת, המונח "דיון מוקדם" יתייחס להלן לישיבה מתאריך 30/09/2021), עתר ב"כ הנתבעת כי יוצא צו למוסד לביטוח לאומי (להלן – המל"ל), במטרה לבסס את הטענה כי התובע לא עבד בנתבעת בחלק מתקופת העבודה שטען לה. בהחלטה מתאריך 06/10/2021, נעתר בית הדין לבקשה והורה למל"ל להגיש לידי ב"כ התובע מסמכים מהענפים נכות כללית, נפגעי עבודה ואבטלה, בנוגע לתביעות שהגיש התובע ו/או גמלאות שקיבל בשנים 2014 – 2015.
מעבר לדרוש נציין ממילא יש לדחות את התביעה בשל היעדר פירוט והוכחה.
על רקע זה, ובהיעדר גרסה ברורה ומוכחת מצד התובע באשר לסכומים שהולנו ולמשך ההלנה, התביעה בגין רכיב זה נדחית.
י.ט. סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה, ואנו מורים לנתבעת לשלם לתובע, בתוך 30 ימים, את הסכומים הבאים:
פיצויי פיטורים בסך של 54,000 ₪, בניכוי סכומי הפיצויים הצבורים בקופה, בהתאם למפורט בסעיף 169 לעיל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מתאריך 08/07/2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל.