מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות או פיטורים: סוגיית סיום העסקה

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הצדדים חלוקים על נסיבות סיום ההעסקה – פיטורים או התפטרות.
סוגיית נסיבות סיום ההעסקה, שהעסיקה מאוד את הצדדים, רלוואנטית איפוא רק בנוגע לרכיב ההודעה המוקדמת ולטענת הנתבעת לפיה היא זכאית להודעה מוקדמת של 30 יום ולקיזוז בגינה משלא ניתנה.
...
לטענת הנתבעת התובע התפטר ביוזמתו בשל מיעוט עבודה בפועל, וללא שהתייצב לעבוד בימי ההודעה המוקדמת, ולפיכך עמדה על זכותה לקזז ההודעה המוקדמת וכן על כי התובע ישלם לה פיצוי של 30 ימי הודעה מוקדמת לפי החוזה.
כמובן שאם שברו נציגי משרד הכלכלה דבר מה במשרד – ככל ששברו ומבלי להביע דעה על מופרכות הסיפור – עניין זה אינו באחריותו של התובע וודאי שאינו חלק מתיק זה. טענות הנתבעת לקיזוז בשל כך נדחות אפוא.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום מהיום את הסכומים הבאים: פיצוי חלף הפרשות לפיצויי פיטורים 2621 ₪ פיצוי חלף אי ביצוע הפרשות לפנסיה 2839 ₪ החזר ניכוי חלק העובד לפנסיה 2517 ₪ שכר חודש יוני (1.6- 10.6) 2978 ₪ הודעה מוקדמת + שכר 11.6 (11.6 – 18.6) 2856 ש"ח פיצויי הלנת שכר 8,000 ₪ הוצאות משפט 2000 ש"ח שכר טרחת עורך דין עליו יוסף מע"מ 5,000 ₪ הסכומים הנקובים בס"ק א-ה יישאו ריבית והפרשי הצמדה כדין מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העסקתה של התובעת הסתיימה בסוף חודש דצמבר 2013, בכפוף למחלוקת האם פוטרה או התפטרה.
נדון להלן בסוגיות שבמחלוקת.
...
הנתבעת תשלם לתובעת 3,715 ₪ בחלק הגמל ו- 3,715 ₪ בחלק הפיצויים.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת: פדיון חופש בסך 471 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה נסיבות סיום העסקתה של התובעת- האם התובעת פוטרה או התפטרה הפסקת עבודתה של התובעת נעשתה על רקע עבודתה ביום 31/8/14 בארוע קידום מכירות של מוצרי פיליפ מוריס בבאר שבע (להלן – הארוע).
בשל הטענות הלאקוניות של הצדדים בסוגיה זו, בחנו אנו את היומנים, לתקופה שבין ספטמבר 2012 ועד מועד סיום עבודתה של התובעת אצל הנתבעת.
...
לאחר ששקלנו את מלוא העדויות שנשמעו בפנינו ואת כלל הראיות שהוצגו סבורים אנו שלא הוכח כי התובעת הסבה לגולדמרקט נזק בלתי הפיך ביחסיה המסחריים עם פליפ מוריס ובוודאי לא נזק שניתן לכמתו.
מטעמים אלה ומשלא הורם הנטל מצאנו לדחות גם את רכיב התביעה האמור.
סיכום מהטעמים המפורטים לעיל תביעה התובעת מתקבלת בחלקה ואילו התביעה שכנגד נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתנגשות שבין שני אינטרסים בסיסיים בהליך השפוטי - האחד, האנטרס של ניהול ההליך המשפטי כתיקונו, והשני – האנטרס של בירור האמת, על בית הדין לבחון בין היתר את השיקולים הבאים: "מה מידת הרלוואנטיות של הראיה לסוגיות המתעוררות, וזאת על רקע יתר הראיות שכבר הוגשו; מה חשיבותה של הראיה על רקע הסוגיה שבמחלוקת; האם הסטייה מהכללים הדיוניים הייתה פרי מעשה מכוון – מתוך זילזול בהליך או מתוך כוונה להשיג יתרון דיוני בלתי הוגן, או שמא האם אותו מתדיין אך התרשל. במקרה הראשון הנטייה תהיה שלא להתיר את הגשת הראיה; האם הסטייה מהכללים אינה גורמת לבעל הדין שכנגד לעוול מהותי שאינו בר פיצוי" (עניין סעיד).
אין חולק כי מדובר בתכתובת הנוגעת למחלוקת מרכזית בתיק בדבר נסיבות סיום ההעסקה של התובעת – האם התפטרה (כטענת הנתבע) או פוטרה (כטענת התובעת).
...
להלן החלטתי בבקשות שהוגשו על ידי הנתבע והתובע שכנגד (להלן - "הנתבע") והתובעת והנתבעת שכנגד (להלן - "התובעת"): בקשת הנתבע לחייב את התובעת להציג מסמכים שגולו ללא השחרה ביום 21.7.2021 ניתנה החלטה בבקשת הנתבע לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים בה נקבע כי לנוכח הבהרת התובעת כי המסמכים יועברו לנתבע התייתרה הבקשה להעברת כל המסמכים שהוגשו על ידה למל"ל וכל ההחלטות או ההודעות שנתן המל"ל לתובעת בכל הנוגע לתביעתה לקבלת דמי אבטלה ו/או כל תביעה אחרת שהוגשה למל"ל נוכח סיום יחסי העבודה (סעיף 8 להחלטה).
עם זאת, שעה שאין חולק כי מדובר בתכתובות הנוגעות למחלוקת מרכזית בתיק אשר עשויות לשפוך אור ולתרום לבירור האמת וכן נוכח השלב שבו מצוי ההליך – טרם הגשת תצהירי עדות ראשית מטעם הנתבע וקיום דיון הוכחות בתיק, אני סבור כי לא יגרם נזק של ממש לנתבע עקב היעתרות לבקשה.
אך אין באמור כדי לשנות מהחלטתי לפיה אין להיעתר לבקשה שעה שעל פניו מדובר במסע דיג שעלול גם לגרום לפגיעה בפרטיות של צדדים שלישיים שאינם חלק מההליך וממילא בית הדין אינו יושב כערכאת ערעור על החלטותיו.
סוף דבר הבקשה של הנתבע לגילוי מסמכים ללא השחרת נתונים - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום העסקת התובע התובע טען כי בחודש 07/2020 פוטר מעבודתו, באמצעות מכתב פיטורים שנימסר לו בתאריך 08/07/2020, ללא הודעה מוקדמת, ללא שימוע, עת היה בחופשת מחלה ובעקבותיה, ורק כעבור חודש מפיטוריו זימנה אותו הנתבעת לשימוע.
גדר המחלוקת נוכח טענות הצדדים, אלו הסוגיות שטעונות הכרעה בנוגע לנסיבות הפסקת העבודה: האם תובע פוטר מעבודתו, או שמא התפטר? האם הנתבעת ערכה לתובע שימוע עובר לפיטוריו? האם התובע פוטר בעת ששהה בחופשת מחלה ובעקבותיה? מהן נסיבות זימון התובע לשימוע לאחר פיטוריו? מהן נסיבות פניות הנתבעת לתובע לאחר פיטוריו בבקשה שישוב לעבודתו? לאחר שבחנו את טענות הצדדים, על רקע חומר הראיות והדין החל, אנו קובעים כי הוכח במידה הדרושה ואף מעבר אליה, כי התובע פוטר מעבודתו.
האם תובע פוטר או שמא התפטר? נקודת המוצא, שאינה שנויה במחלוקת היא שהנתבעת הוציאה ומסרה לתובע מכתב פיטורים, נושא תאריך 08/07/2020 (נספח ד' לתצהיר מר ג'אד), שבו נכתב כך: "הנידון: מכתב הפסקת עבודה
בהנתן כי התובע הוא עובד חודשי שהועסק למעלה משנה, הרי שעל-פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א – 2001, היה על הנתבעת למסור לו הודעה מוקדמת בת חודש ימים (סעיף 7 לחוק), ומשלא עשתה כן עליה לשלם לו פיצוי בגובה שכר חודש, וכך אנו קובעים.
...
מכאן, אנו מורים על מחיקת התביעה כנגד מר ג'אד. אין מחלוקת שהתובע החל את עבודתו אצל הנתבעת בחודש 07/2014, ושיחסי העבודה נותקו סופית בחודש 07/2020, אולם הנתבעת טענה כי בתווך היו תקופות שבהן לא התקיימו יחסי עבודה, או שהתובע שהה בחל"ת. התובע הועסק בתפקיד טכנאי שטח, ובהתקנה וניתוק של מנויי אינטרנט וכבלים, וכן בתיקון תקלות.
בכתב ההגנה הנתבעת טענה כי יש לדחות כל רכיב שנתבע מעבר לתקופת ההתיישנות, ולגופם של רכיבים הכחישה את מכלול התביעות, לרבות את הסעדים ודרך חישובם, וטענה כי יש לדחות את התביעה.
תעודות עובד ציבור – במסגרת הדיון המוקדם מתאריך 30/09/2021 (בתיק התקיימו שתי ישיבות דיון מוקדם, אולם ככל שלא ייאמר אחרת, המונח "דיון מוקדם" יתייחס להלן לישיבה מתאריך 30/09/2021), עתר ב"כ הנתבעת כי יוצא צו למוסד לביטוח לאומי (להלן – המל"ל), במטרה לבסס את הטענה כי התובע לא עבד בנתבעת בחלק מתקופת העבודה שטען לה. בהחלטה מתאריך 06/10/2021, נעתר בית הדין לבקשה והורה למל"ל להגיש לידי ב"כ התובע מסמכים מהענפים נכות כללית, נפגעי עבודה ואבטלה, בנוגע לתביעות שהגיש התובע ו/או גמלאות שקיבל בשנים 2014 – 2015.
מעבר לדרוש נציין ממילא יש לדחות את התביעה בשל היעדר פירוט והוכחה.
על רקע זה, ובהיעדר גרסה ברורה ומוכחת מצד התובע באשר לסכומים שהולנו ולמשך ההלנה, התביעה בגין רכיב זה נדחית.
י.ט. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, ואנו מורים לנתבעת לשלם לתובע, בתוך 30 ימים, את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך של 54,000 ₪, בניכוי סכומי הפיצויים הצבורים בקופה, בהתאם למפורט בסעיף 169 לעיל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מתאריך 08/07/2020 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו