ויובהר, מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט קמא כי גם אם הייתה לבנק סמכות מכוח החוזה לשנות את שעורי הריבית, הייתה מוטלת עליו חובה לשלוח הודעות עידכון ללקוח בדבר החלטות שהתקבלו אצלו לגבי שינויים בשעורי הריבית (ראו ע"א 1822/97 בנק המזרחי המאוחד בע"מ – סניף חדרה נ' יאיר ש. שיווק בע"מ, פסקות 8-4 (11.11.1999)).
בעיניין זה מקובלת עליי מסקנתו של בית משפט קמא, ולא מצאתי טעם מבורר להתערב בה. בכל הנוגע לתקופה שלאחר הגשת התביעה (החל מיום 27.7.2003), עולה כי הבנק לא ניסה עד להגשת הבקשה לשיחרור ניירות ערך ופקדונות התובעים לטעון לריבית חריגה.
אשר לגובה הריבית שתיגבה בגין החוב שמקורו בחשבון ספנדקס, בהנתן תנאי הערבויות הספציפיות שהוסכמו בין מר גזונדהייט לבנק, ובפרט שיעור הריבית שהועמד על ליבור + 1%, ובהנתן קביעותיי לעיל בדבר טענת הבנק לגביית ריבית חריגה (ראו פסקה 121 לעיל), לא מצאתי טעם מבורר להתערב בקביעתו של בית משפט קמא לעניין זה.
עוללות
טענה נוספת שהעלו התובעים בשלב מאוחר יחסית של ההליך המשפטי, ואשר יש בה לכאורה כדי להביא למחיקת חובם לבנק כליל, היא טענת ההפטר (ובכלל זה הטענה לקבוצת גזונדהייט-שפיצר).
...
דינו של ערעור זה, על שני ראשיו, להידחות.
בכל הנוגע לתוקפה של הערבות הכללית, בעניין זה מקובלת עליי מסקנתו של בית משפט קמא לפיה אף אם למר ספיר הייתה הרשאה ליצירת הערבות בשמו של מר גזונדהייט, אין לקבלה בהינתן הפגמים שנפלו בעשייתה, ובפרט בהיעדר התייחסות לחשבון הבנק במסגרתו ניתן יהיה לממשה בעת הצורך.
סוף דבר
סיכומו של דבר, אם תישמע דעתי, אציע לחבריי כי ערעור התובעים על פסק הדין החלקי יידחה בכללותו; ערעור הבנק על פסק הדין החלקי יתקבל בחלקו, בכל הנוגע לשיעור הריבית הרגילה שנקבע לתקופה שעד ליום 28.6.2009, כאמור בפסקה 126 לעיל; ערעור הבנק על פסק הדין המשלים יידחה במלואו.