הוועדה גם עינה בחו"ד של פרופ' רייס מיום 28.3.17, אף הוא מעניק נכות בשיעור 25% לפי הגבלה בתנועות כתף, ס' 41(4)ג', הגבלה שלא נמצאה ע"י הועדה או לחליפין 30% לפי ס' 35(1)ד. הועדה עינה בחו"ד של ד"ר אופיר המתייחס אף הוא באנמנזה לפריקות חוזרות שלא ניצפו ע"י אף רופא ולא תועדו בשום צורה דימותית.
לא אחת נפסק, כי על בית הדין לבחון אם הועדה טעתה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או היתעלמה מהוראה המחייבת אותה (ראו בין היתר עב"ל (ארצי) 10014/98 הוד - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 213, 1999).
מעיון במסמכים אשר צורפו תחת נספח ב' להודעת העירעור, עולה כי מפיו של המערער נרשמו תלונות על פריקה או תת פריקה של הכתף, החל מימים ספורים לאחר ארוע התאונה (ביום 13/7/10, שלושה ימים לאחר התאונה, המערער מסר על תת פריקות בכתף ימין, ביום 14/7/10, מסר כי היתה פריקה של הכתף ובמסמך מיום 13/3/16 נרשם כי הוא סובל מפריקות חוזרות של כתף ימין).
מההחלטה לא ניתן להבין איזה ממצאים הדמתיים אמורים היו להמצא עת סובל מבוטח מפריקה או מפריקות חוזרות, והאם בכלל לפריקה בכתף אמורה להיות קיימת, תמיד, הוכחה רנטגנית.
...
הכרעה
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, ואת כלל החומר שבתיק, הגעתי למסקנה שיש מקום לקבל את הערעור, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
בנסיבותיו החריגות של תיק זה, ברור כי אין מקום להחזיר את עניינו של המערער לוועדה, באותו הרכב, כדרך המלך, שכן היא כבר הביעה את עמדתה, באופן נחרץ, לפיה אין לתת אמון בטענות המערער ובתלונותיו בנוגע להתרחשותן של פריקות, ומכאן ברור כי מדובר בוועדה אשר נעולה על דעתה, ואשר אינה יכולה כלל ושוב לדון בטענות המערער בעניין זה.
משהגעתי למסקנה הנ"ל, איני רואה מקום לדון בטענות המערער הנוספות.