המערער הורשע לאחר ניהול משפט הוכחות בעבירות אלה: חטיפה, לפי סעיף 369 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); היתעללות בקטין או בחסר ישע, לפי סעיף 368ג לחוק העונשין; תקיפת קטין או חסר ישע לפי סעיף 368ב(א) (סיפא) לחוק העונשין (ריבוי עבירות); איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין; הדחה בחקירה, לפי סעיף 245(ב) לחוק העונשין; והטרדה, לפי סעיף 30 לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב-1982 (להלן: חוק התיקשורת).
גזר דינו של בית משפט קמא
בבואו לגזור את דינו של המערער, עמד בית משפט קמא על חומרת מעשיו של המערער "הניכרת מעצם תאורם" בהכרעת הדין, והוסיף כי "מדובר בהתנהגות אכזרית, חולנית, מבלבלת, מאיימת, משפילה ומפחידה". המדובר בבן מישפחה שמחובתו להשגיח על הקטינים, וחרף זאת הוא "ניצל את מעמדו ואת פער הכוחות המשמעותי ביניהם, כדי להרע להם ובעיקר לילד הקטן בן השלוש, חסר הישע וחסר האונים". בית משפט קמא ציין כי המערער:
"הגדיל עשות בערבו של חודש ינואר 2011, כאשר הוביל את השלושה למסע הזוי לאחר חטיפתו של [א.ח.] במירמה, תוך איומים [על י.ח. ועל ר.ח.] כי אם יספרו על כך למאן דהוא, יחטוף אותם ויהרוג אותם. הוא תקף את [א.ח.] לאורך שעות, הן ברכב והן מחוצה לו, איים עליו, הפחידו, השפילו, הרטיבו עד לשד עצמותיו בערב חורפי, הכניס אותו לבריכה עלומה, חנק אותו, צבט אותו, הכה אותו שוב ושוב, תוך הפרדתו מאחיו ומבן דודו, אותם השאיר לבד בחושך בתחנת אוטובוס בישוב מנות".
במקביל, צחק המערער עם הקטינים, איפשר להם לשחק מחבואים וקנה להם ממתקים, ובכך שידר להם מסרים מבלבלים, ופגע באורח ממשי בביטחונם בבני מישפחה, לרבות אלה המשדרים להם חיבה.
מעדות ההורים עלה, כי ילדיהם נמצאים בטיפול פסיכולוגי בנצרת בתדירות של פעמיים בשבוע, טפול הניתן להם על-ידי הגב' ג'נאן חדאד בולוס, עובדת סוציאלית, שאליה הופנו הקטינים על-ידי פקידת הסעד בבית ג'אן. האם העידה בבכי כי א.ח. אינו מוכן להיפרד ממנה, הוא יושב כל הזמן מול הטלויזיה ואינו מוכן שהיא תפתח את הדלת בפני אנשים זרים.
...
לאור האמור, דין הערעור על הרשעתו של המערער בעבירת החטיפה להידחות.
לאחר בחינת כלל הנסיבות, הגעתי למסקנה, כי אף שהעונש אשר הושת על המערער אינו קל, הוא אינו סוטה מרמת הענישה שנקבעה במקרים דומים, ולכן דין הערעור על חומרת העונש להידחות.
סוף דבר
אציע לחברותיי לדחות את הערעור, הן על הכרעת הדין והן על חומרת העונש.