בפניי בקשת התובע, רופא עיניים, לאכוף על הנתבעת, קופת חולים מכבי, להמשיך את היתקשרות המקצועית עמו במתכונת שהיתה נהוגה ביניהם עד ליום 31.12.2021, וזאת עד הגיעו לגיל 75.
הטענה כי עם רופאים יהודים כן הוארכה ההיתקשרות ורק עמו לא, לא הוכחה כלל ונסתרת בהתכתבות שצרפה בה צוינו שמות של רופאים ערבים אחרים שעימם החוזה כן הוארך, מה גם שההחלטה שלא להאריך את ההיתקשרות עמו התקבלה על ידי צוות שכולל גם רופא ממוצא ערבי.
בעיניין זה ולצורך הליך זה, אינני מקבלת את טענת התובע כי יש לבחון את היתנהלותו לאור המנטאליות של החברה הערבית אליה הוא משתייך ולראות אותה ככזו הגורמת לו לשתות מרק ללא כף (ר' דברי ב"כ התובע בתחילת הדיון), להלך יחף ללא נעליים במרפאה ובזמן בדיקת מטופלים (ר' תלונה מיום 28.10.2020 שצורפה לתגובת הנתבעת מיום 29.12.2021), לא ניתן להלום כי בגלל היותו ערבי הוא מסרב לעטות מסיכה ואומר למטופלים שמדובר ב"חארטה" (ר' התלונה הנ"ל, תלונה מיום 20.07.2021, תלונה נוספת מיום 26.10.2021, ובעניין זה ר' מכתבה של ד"ר קרדש מיום 29.10.2020 ותלונה נוספת מיום 24.08.2021).
התובע לא פירט, בכלל, מהי אותה "מנטאליות ערבית" והאם אכן ככל שישנה כזו, היא כוללת אי עטית מסיכה, הורדת נעליים בזמן קבלת חולים או שיחות הנוגעות ליחסי מין עם פאציינטיות ודומה כי אין צורך להכביר מילים בעיניין זה. ברי כי הרגלי האכילה של התובע אינם עניין לידון בו.
מקום שהתובע לא מראה, גם לא ברמה של "ראשית ראייה", כי לא היה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לסיום ההיתקשרות עמו, הרי שדין הטענה להפליה להדחות.
...
העדר הבהילות מצדו של התובע הביא לכך שלמעשה כבר מדובר במעשה עשוי ויש בכך כדי להביא לדחיית הבקשה מטעם זה.
גם לגופם של דברים איני מקבלת את טענת התובע להפליה פסולה.
בנסיבות אלו, אני מוצאת, למצער להליך דחוף זה, כי התובע לא עומד בתנאי תקנה 95(ד)(1) לתקנות, וכשבית המשפט בוחן את נזק שעלול להיגרם למבקש אל מול הנזק שעלול להיגרם למטופלות ולמטופלים העלולים להיפגע מהתנהלותו שנראית רצסיבית וכמעט עקרונית, ול"עניין ציבורי", כלשון תקנה 95(ד)(1), שהוא שמירה על החוק ועל הנחיות משרד הבריאות למניעת הידבקות והפצת נגיף הקורונה הרי שאין מקום להיעתר לבקשה ולא ניתן לגמד את היקף התלונות ומהותן כפי שניסה ב"כ התובע בסיכומיו לטעון כי מדובר בתלונות בודדות לאורך שנים רבות שהרי כל התלונות לגבי אי עטית מסכה, הן מטבע הדברים מהשנתיים האחרונות.
אני מוצאת להוסיף, כי לצורך הליך זה אני מקבלת את טענת הנתבעת כי ברירת המחדל הינה סיום ההתקשרות בגיל 70 ואפשרות ההארכה מסורה לנתבעת בלבד כשעליה לבחון בצורה סבירה עניינית ובלב פתוח את שיקולי הכשירות והתפקוד מקצועי.
סבורני כי התרופה ההולמת במקרים מעין אלו איננה צו (מניעה או עשה) זמני כי אם מתן פיצוי כספי למבקש ככל שיידרש בסופו של יום.
הבקשה נדחית ותובע יישא בהוצאות הנתבעת, בשים לב לסד הזמנים הקצר שהעמיד לרשותה לצורך התגובה הראשונית, הדיון שנמשך כשעה וחצי ולאחריו סיכומים בכתב ובשים לב למהות הטענה שהועלתה ולא הוכחה, בסך של 10,000 ₪, אשר ישולמו ללא קשר לתוצאת ההליך.