מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגשות רוכב אופניים ברכב חונה - פיצוי בגין נזק מהתנגשות ברכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהודעה לצד שלישי פתח דבר התביעה העיקרית הוגשה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975, על ידי רוכב אופניים שהתנגש ברכב חונה וכתוצאה מכך נגרם לו נזק גוף.
...
עגל אינו חולק על הלוגיקה של המסקנה אולם לטענתו אין ליחס משקל לדברי העדים, לאור מגמה ברורה של חוסר זיכרון.
אינני מקבלת את טענתו של עגל.
סוף דבר ההודעה מתקבלת.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לדברי אמו, המשיב מתמודד עם תחושות רגשיות קשות בשל הנזק שגרם לרוכב א' (להלן: הנפגע).
המבקש נהג בהיותו שיכור, סטה לשול הדרך והיתנגש ברכב פרטי חונה, משהמשיך בנסיעתו פגע ברכב פרטי נוסף שחונה.
יחד עם זאת, בקביעת העונש ההולם יש ליתן משקל רב להתנהלות המשיב אשר אחז בהגה לאחר שצרך אלכוהול, כשהוא נהג חדש הנעדר ניסיון ובמהלך נהיגתו סטה מנתיב נסיעתו, פגע בשני רוכבי אופניים אשר רכבו אותה העת בשולי הכביש והסב לפחות לאחד מהם ניזקי גוף קשים ביותר.
על אף שנראה כי גם רכיב הפצוי הנו נמוך עד מאוד בהיתחשב בחבלתו הקשה של הנפגע, אלא שהנפגע צפוי לזכות בפצוי מלא מאת המשיב ומבטחתו בגין מלוא נזקיו ועד לסיומו של אותו הליך אזרחי גם לתשלומים תכופים.
...
לאור האמור לעיל, במקרה דנן בו עסקינן בנהג חדש, בנהיגה תחת השפעת אלכוהול, ברף רשלנות גבוהה ובחבלות הקשות שנגרמו לנפגע, כן בשים לב למדיניות הענישה אני סבור כי ביהמ"ש קמא הקל באופן בולט עם המשיב.
על אף שזו הגישה אלא שבמקרה זה שוכנעתי ,כאמור לעיל, כי העונש חורג באופן בולט ממדיניות הענישה הנוהגת והראויה, דבר המחייב התערבותה של ערכאת הערעור (ע"פ 258/17 סלאח נ' מדינת ישראל, פס' 14 (10.8.2017); ע"פ 8057/16 שטרימר נ' מדינת ישראל, פס' 15 (9.8.2017).
לאחר שנתתי את דעתי לכלל לפיו ערכאת הערעור אינה נוטה למצות את הדין עם הנאשם (ע"פ 8381/17 ‏מדינת ישראל נ' איכילוב (24.4.2018)), אני מקבל את הערעור בכך שעונש המאסר בפועל אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות יעמוד על 6 חודשים והפסילה בפועל על 30 חודשים בניכוי פסילה מנהלית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף שארעו, כנטען, לתובע, יליד 27.1.1997, בתאונה שארעה ביום 20.8.2009 בכפר קרע.
באותו עניין כתב כב' המשנה לנשיאה ריבלין ביחס לחזקה המרבה הקבועה בהגדרת תאונת דרכים בסעיף 1 לחוק פיצוים לנפגעי תאונות דרכים , התשל"ה – 1975 (להלן – "החוק"), כי " 'פגיעתו' של הולך רגל ברכב חונה לאו פגיעה היא ברכב חונה" (פס' 8 לפסק הדין).
מעבר להצגת גרסה עובדתית שונה, טוענים הנתבעים כי אפילו היה מקום לקבל את גרסת התובע לנסיבות הארוע, הרי החזקה המרבה "עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו" בחוק, מתייחסת אך ורק לפגיעת כלי רכב בכלי רכב חונה והיתקלות של אופניים ברכב חונה אינה נכנסת לגדרי החזקה המרבה וסומכים טענתם על פסק הדין שניתן בעיניין פטקין הנ"ל. בנוסף, מכחישים הנתבעים את הנזק הנטען על ידי התובע.
על מנת שרוכב [ה]אופניים יתנגש הוא צריך לנסוע בכביש או בחנייה? בשוליים, בצד של הכביש, אבל הוא [רכב הנתבע – י.ג.] חסם אותו.
...
מסקנתי היא כי אין במסמך זה כדי לגרוע ממהימנות הנתבע משקל כה רב, עד כדי להוות תוספת פוזיטיבית לראיות התביעה.
סיכומו של דבר, סימן השאלה לגבי מסמך ההודעה במשטרה המיוחסת לנתבע עומד בעינו אולם אין בו כדי לכרסם מהותית במהימנות הנתבע.
משהתובע לא עמד בנטל הוכחת תביעתו, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב תביעתה טוענת התובעת כי האחריות לקרות התאונה חלה על רוכב האופניים החשמליים אשר בעת עמידתו של רכב התובעת בחנייה מוסדרת, הגיח רכוב על אופניים חשמליים, מבלי לתת דעתו לקורה סביבו ופגע בחלקו הימיני של רכב התובעת.
לטענת התובעת, בגין התאונה נגרם לרכב התובעת נזקים, ועתה היא תובעת פיצוי בגין הנזקים וההפסדים שנגרמו לה מרוכב האופניים החשמליים, הוא הנתבע.
הנוסעת ברכב התובעת העידה כי באה לפתוח את הדלת לאחר שהסתכלה במראה על מנת לבחון אם פתיחת הדלת אפשרית, פתחה את הדלת, ואז נשמע רעש של היתנגשות כאשר הנתבע יחד עם האופניים החשמליים שלו פגעו בעוצמה בדלת הימינית הקדמית ברכב התובעת ועיקמו אותה כך שהדלת הגיעה עד הפגוש ברכב (עמ' 3, שורות 18-13 לפרוטוקול).
...
על יסוד החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק בכלי הרכב, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל חלקית, באופן שהנתבע יישא באחריות לקרות התאונה בשיעור 25% ואילו הנוסעת ברכב התובעת תישא באחריות לקרות התאונה בשיעור 75%, מהנימוקים המובאים להלן: 6.1.
איני מקבל את גרסתו של רוכב האופניים החשמליים, לפיה מהירות נסיעת האופניים החשמליים הייתה 5 קמ"ש בלבד.
אשר למחלוקת בעניין הנזקים הנטענים שנגרמו לרכב התובעת כתוצאה מהתאונה, ובמיוחד לגבי טענתה של ב"כ הנתבע לגבי נזקים שמנויים בחוות דעת שמאי רכב התובעת אשר לא קשורים לתאונה, כדוגמת הדלת הימינית האחורית, הרי שאיני מקבל טענה זו של ב"כ הנתבע.
אשר על כן, הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים: 7.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה בסדר דין מהיר, לחיוב הנתבעים בפצוי כספי בגין ניזקי רכוש שנגרמו לרכב התובעת, על רקע תאונת דרכים.
עוד העיד נהג רכב התובעת כי לאחר שהבחין ברכב הנתבעים המתעתד לפנות ימינה, עומד בזוית לפנייה ימינה, המשיך בנסיעתו ואז שמע את רעש ההיתנגשות של רכב הנתבעים ברכב התובעת (עמ' 3, שורות 25-18 לפרוטוקול).
או אז, עצר נהג רכב הנתבעים את רכבו כדי לאפשר לרוכב האופניים להתקדם ומיד עם סיום המעבר של רוכב האופניים, רכב התובעת פגע בו מאחור (עמ' 4, שורות 30-24 לפרוטוקול).
יתירה מזאת, מעיון בתמונות הנזק שצולמו מטלפון הנייד של נהג רכב הנתבעים (נ/2) ניתן לראות את רכב התובעת המצוי במנח ישר בגבולות הנתיב השמאלי, ואף צמוד לצידו של הגבול השמאלי של הנתיב השמאלי, דבר הניתן להבנה מהמרווח שיש בין הגבול הימני של הנתיב השמאלי לדופן הימנית של רכב התובעת, מה שמעיד כי נהג רכב התובעת ניסה לשמור מרווח ככל הניתן מרכב הנתבעים העומד לכניסה לחנייה ובכל זאת, רכב התובעת נפגע מרכב הנתבעים.
...
לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים והראיות שהוצגו בפניי, ראיתי לקבל כנכונה את גרסתו של נהג רכב התובעת למנגנון התאונה שאירע ולהעדיף אותה על פני גרסתו של נהג רכב הנתבעים.
לא בכדי נהג רכב התובעת העיד כי כאשר הבחין ברכב הנתבעים עומד בזווית לפניה ימינה לחנייה והבחין בשער החשמלי נפתח המשיך בנסיעתו וכאשר הדופן הימנית של רכב התובעת הייתה מאחורי רכב הנתבעים, נסע רכב הנתבעים לאחור ופגע בו. איני מקבלת את ניסיונה של ב"כ הנתבעים להראות כי ישנו נזק למוקד דלת קדמית ימנית ברכב התובעת.
ולסיכום הנתבעים ישלמו לתובעת את סכום התביעה בסך של 11,309 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד למועד תשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו