וועדת המשנה להתנגדויות ב' של הועדה המחוזית לתיכנון ובניה, תל אביב, דנה בהתנגדות וקבעה (בסעיף 3 להחלטתה, נספח 1 לעתירה) כי:
(א) "... בכל תוכנית יש לבדוק אם יש צורך בהקצאת שטחי קרקע ו/או שטחים מבונים לצרכי ציבור. הדבר אף תואם לתוכנית המתאר הכוללנית לעיר (שהופקדה לעיון הציבור זה מכבר) בה נקבע כי בתוכניות באיזורי תעסוקה הקף זכויות הבניה יוכל לעלות על הרח"ק הבסיסי (4.2) רק אם יוקצה שטח לצורכי ציבור, ובתוכנית הנדונה הרח"ק אכן עולה על הרח"ק הבסיסי, והנו 8.49".
(ב) "... יש מקום בהקצאה לצורכי ציבור בתכנית מתאר מקומית גם אם לא ידוע השמוש המדויק שייעשה בה ... אין זה רצוי להגביל מראש בתכנית את השמוש שייעשה בהקצאה המסוימת בעתיד, שימוש שיוכל להשתנות מעת לעת על פי הצרכים המשתנים של העיר".
(ג) "יחד עם זאת ולאור העובדה כי מדובר במבנה שמיועד לתעסוקה, מחליטה הועדה כי במקרה זה ההקצאה לשימוש צבורי תהיה בהקף של קומה אחת בלבד במבנה המוצע, ולא כפי שהופקד, שתי קומות".
(החלטה מיום 8.9.14, הכלולה בהודעת יו"ר הועדה מיום 9.9.14, נספח 1 לעתירה).
עיקר טענותיה הן אלה:
ראשית, העידר טעם תיכנוני לתנאי בדבר הקצאת שטחים לצרכי ציבור, פרט למטרה לעקוף את דרישת הועדה המקומית לחתימת העותרת על הסכם משימות פיתוח (הסכם שהטיל עליה לממן או להישתתף במימון משימות פיתוח ציבוריות הנדרשות באזור התוכנית החדשה, לפי סל המשימות של הערייה או הועדה המקומית, לפי שיקול דעתן הבלעדי של הערייה או הועדה המקומית), הסכם שהעותרת חתמה עליו תוך מחאה והעירייה לא הסכימה לקבל החתימה תחת מחאה;
שנית, הקצאת קומה בנויה לצרכי ציבור מהוה חריגה מסמכות.
למוסד תיכנון אין סמכות לידרוש הקצאה כאמור בגדרי תכנית מתאר מקומית, שמטרותיה המפורטות בסעיף 61 לחוק התיכנון אינן כוללות מטרה של ייחוד שטחים בנויים , כי אם ייחוד שטחים צבוריים פתוחים;
שלישית, שיקולים זרים, לאמור: מוסד תיכנון אינו יכול להסתמך על תוכנית שאינה בתוקף (תא/5000) וממילא ההוראה בתקנונה (המוצע) המסמיך את הערייה לידרוש הקצאה לצרכי ציבור – אינה תקפה ואינה חוקית;
רביעית, ההקצאה הנדרשת בעניינינו אינה אלא הפקעה וככזו – עליה להעשות כדין.
...
המשיבות לא הגישו כתב תשובה, חרף החלטתי מיום 1.12.14.
אני סבור כי עלה בידי העותרת להרים את הנטל ולהצביע על כך שהחלטת המשיבה 1 פגומה בפגם מנהלי מהותי.
אניח כי הדין אינו עם העותרת (הגם שאני סבור כי לכאורה הדין עימה, שכן המשיבות לא הצביעו על מקור בדין המתיר להן לדרוש הקצאת שטח, שייבנה על ידי היזם או בעל הקרקע, לצרכי ציבור); אולם גם בהנחה שהמשיבה 1 מוסמכת לקבוע תנאי כאמור בתכנית מקומית – הרי שהקצאה לצרכי ציבור, ווידוא ששטח זה אכן ייבנה והתנייה בדבר רישום השטח על שם הרשות המקומית, אינם אלא כסות למצב דברים אחר, קרי: הפקעה של אותו שטח (בענייננו: 500 מ"ר בנויים, ולא ברור אם מיקומם בקומת המסד או בקומת הטפחות).
אני קובע כי החלטת המשיבה 1 מיום 8.9.14 הדוחה את התנגדות העותרת – בטלה בזה.