התוכנית קובעת שינוי ייעוד משטח חקלאי לאזור מגורים א' ואזור מגורים א' מיוחד, שינוי ייעוד מאזור מגורים לדרך משולבת, ואיחוד וחלוקה מחדש לחלקות 73 ו-331 ללא הסכמת הבעלים.
ביום 29.6.2003 קיימה וַעדת ההתנגדויות דיון פנימי, והחליטה לקבל את התנגדות העותרת בעניין שינוי קו הבניין הגובל בחלקתה, אך דחתה את היתנגדותה בנושאים השמאיים ואישרה את התוכנית למתן תוקף (ראה ההחלטה, שצורפה נספח א' לעתירה).
בסעיף 3 למכתבו כתב השמאי גירון:
"עם זאת (הדגשה שלי-א.ט.), אני מבקש לקבל את תגובת השמאי טיגרמן לפני חוות-דעת סופית." השמאי טיגרמן, שנתן חוות-דעתו מטעם אחד המתנגדים, כתב בסיפא מכתבו למשיבות מיום 1.5.2003 (ראה נספח ב' לתגובת המשיבה):
"בבחינת טבלת האיזון שלי ושל השמאי אהרוני, מצאתי כי הטבלה של אהרוני מעוותת ולכן יוצרת את הפער המלאכותי בשווי המגרשים. לסיכום, לדעתי, לאחר בדיקה, טענות הגב' ציפורה סבירסקי אין בהם כדי לשנות את התוכנית." 38.
...
טבלת האיזון כוללת לא רק את גודל השטח אלא גם את יחידות הדיור שניתן לבנות עליו:
"בסופו של דבר, אחרי כל השיקולים לכאן ולכאן, עלינו לחזור לנוסח החוק, דהיינו סעיף 122(3), המדבר על "שווי של מגרשו החדש" כנגד "שווי של מגרשו הקודם".
בשיטת תכנון כלל-ארצי כשלנו, שוויו של מגרש לעולם אינו ניתן להערכה על-פי גודלו וצורתו הגיאומטרית בלבד אלא מיד נשאלת השאלה: מה יכול בעל המגרש לעשות בו? האם הוא יכול לבנות עליו ואם כן, מה וכמה? ללא נתונים אלה אין כל משמעות למונח "שוויו של מגרש" בכלל, ובסעיף 122(3) בפרט.
לאור כל האמור לעיל אני דוחה את העתירה.
העותרת תשלם למשיבה 1 הוצאות ושכר-טירחת עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪ + מע"מ.
העותרת תשלם למשיבה 2 הוצאות ושכר-טרחת עו"ד בסכום כולל של 5,000 ₪ + מע"מ.
העותרת תשלם למשיבים 6-3 הוצאות ושכר-טרחת עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪ + מע"מ.
הסכומים הנ"ל יישאו ריבית והפרשי הצמדה מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.