גבולות התכנית הן: בדרום - בית העלמין של נתניה; במערב - שכונת קריית השרון וקריית רבין; במזרח - באיזור נופש מטרופוליני (אנ"מ) "אילנות". תכניות המתאר המחוזיות אשר חלות על שטחים אלה הן תמ"מ 3/21 וכן תמ"מ 36/3/21 אשר חלה על אנ"מ אילנות.
במסגרת זו, קבעה הועדה המחוזית בזו הלשון:
"...חלקה הצפוני של התכנית חורג משטחי הפיתוח בתמ"מ 21/3, יחד עם זאת מדובר בשטח מצומצם הכלוא ממערב לדרך עורקית מספר 1 ולכן ניתן לראות בשטח זה חלק משטחי הפיתוח וזאת כסטייה מקנ"מ ולפיכך, כתואם לתכנית מתאר מחוזית... לפיכך מחליטה הועדה להפקיד את התכנית בתנאים הבאים...".
לאחר החלטת ההפקדה (אליה אתייחס בהמשך בהרחבה) פורסמה התכנית להתנגדויות.
באשר למסוף התחבורה הציבורית, נקבע בזו הלשון:
"הוועדה רואה בשטח מיתחם התחבורה כתואם לתמ"מ/21/3 באופן שהשטח מהוה סטיה מקנ"מ ובכפוף לכך קובעת כי השטח יתוכנן ממערב לדרך מספר 1 כן יקבעו בו זכויות בניה בהקף של 500 מ"ר שטח עיקרי לצרכי תפעול המסוף ולטובת הנהגים (שירותים, חדרי מנוחה, משרדים וכיוצ"ב). יתוכנן מיגון אקוסטי בין המסוף לבתי המגורים שממערב".
כאמור, לתכנית לאחר הפקדתה הוגשו מספר רב של התנגדויות והן נדונו ביום 12.01.2020 לפני ועדת המשנה להתנגדויות של הועדה המחוזית.
כפי שנקבע בסעיף 3.14.1 לתקנון תכנית המתאר הכוללנית לעיר נתניה, תא שטח 290 מיועד לשמש בייעוד "מתקנים הנדסיים ולוגיסטיים עבור תשתיות עירוניות, חניוני קצה, איסוף אשפה, תשתיות חשמל וכיו"ב. בתא שטח זה יוקצה שטח לחניון רכב כבד עבור לא פחות מ – 80 חניות ובשטח של כ – 15 דונם". זה המקום לציין כי בנוסח המופקד של סעיף 3.14.1 לתקנון התכנית הכוללנית נרשם כי "חריגה של תא שטח זה מתחום השטח לפיתוח בתמ"מ 3/21 ייחשב כסטייה מקנ"מ." עם זאת, במסגרת התקנון שהופקד להתנגדויות בחודש יולי 2021 הושמטה שורה זו. נראה כי מבחינת מיקומו של תא שטח 290, נגישותו וקרבתו לתחנת משנה של חברת חשמל הוא עדיף על תא שטח 716 שנקבע בתכנית הבננה.
...
אני מורה לוועדה המחוזית לדון מחדש בעניין מסוף התחבורה הציבורית (ובכל עניין נוסף שכרוך בכך לפי שיקול דעתה) על יסוד החומר שכבר מצוי לפניה.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי ובהתחשב בהיקף ההליכים אני מחייב את הוועדה המחוזית בשכ"ט ב"כ הצדדים כדלקמן (אינני מחייב את רמ"י בהוצאות מאחר שההחלטות התכנוניות נשוא פסק הדין אינן בתחום אחריותו):
באשר לעותרים מקבוצת מוזס – בהתחשב בכך שטענתם בעניין זכותם להיכלל בתחום התכנית לא הייתה בעלת משקל של ממש בתוצאת ההליך, אך גם בהתחשב ביתר הטעמים שהעלו בעתירתם, אני קובע כי הוועדה המחוזית תישא בשכ"ט בא כוחם על הצד הנמוך בסך 5,000 ₪.
באשר לעותרים מקבוצת תשובה – בהתחשב בכך שחלק משמעותי מטענותיהם התקבל ובשים לב לכך שמדובר בהתארגנות של תושבים פרטיים שנועדה להגן על אינטרסים ציבוריים, אני מחייב את הוועדה המחוזית בשכ"ט ריאלי בגין הייצוג בהליכים שלפניי, אותו אני מעריך בסך 40,000 ₪.