מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לצו קיום צוואת נוטריון ואישור רפואי

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

כשנתיים לאחר פטירת המנוח, ביום 8.12.2004 הגיש המבקש לרשם לעינייני ירושה בקשה לצוו קיום צוואה שנסבה על מיסמך מיום 9.4.2002 שנחזה להיות צוואה חתומה על-ידי המנוח (להלן: הצוואה) והיה מלווה באישור של נוטריון.
בעקרו של דבר, בבקשה נטען כי צוואת המנוח זויפה על-ידי המבקש, ולחלופין כי זו נעשתה תחת השפעה בלתי הוגנת, על רקע הדרדרות במצבו הבריאותי של המנוח טרם מותו.
בשלב זה המבקש העלה בעיקר את טענת השהוי, לפיה בחלוף שנים רבות מהמועד שבו ניתן צו קיום הצוואה, לאחר שפורסם ברבים וניתנה שהות מספקת להגשת התנגדויות, דין הבקשה להדחות.
...
בית המשפט לענייני ממשפחה הוסיף וציין כי קיימות אף ראיות נוספות התומכות במסקנה האמורה.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אף מבלי להידרש לתשובת המשיבים.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

למעלה מן הצורך, נפנה עוד לתקנה 4(ה) לתקנות הנוטריונים: בירור הכשרות המשפטית וחופשיות הרצון (ה) לא יתן נוטריון אישור על עשיית פעולה בפניו אם המבקש לבצע את הפעולה מאושפז בבית חולים או מרותק למיטתו, כל עוד לא הוצגה בפניו תעודה רפואית לפי טופס שבתוספת הראשונה שהוצאה ביום עשיית הפעולה; התעודה הרפואית תצורף לעותק האישור שיישמר בידי הנוטריון.
ת"ע 51395-06-16 – היתנגדות האח למתן צו לקיום הצוואה הנוטריונית – מתקבלת, ומוצהר בזאת שצוואת המנוחה הנוטריונית שאושרה ביום 20.7.15 - בטלה.
...
המבקש לא עמד בנטל זה והמסקנה המתבקשת היא שדין הצוואה להתבטל מתוקף הפגמים הצורניים כאמור, וכך נקבע.
ת"ע 37930-04-17 – התנגדות המבקש למתן לצו קיום לצוואת 31.3.2015 – נדחית.
ת"ע 11600-06-16 - בקשת המבקש למתן צו לקיום הצוואה הנוטריונית – נדחית.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המתנגדים לצוו קיום צוואת המנוחים אשר הוגשה במתייחס לעזבון המנוח פ.ג. חוזרים בהם מהטענות בעיניין כשירות המנוח לצוות, השפעה בלתי הוגנת וכיוצ"ב, במתייחס למנוח, ועומדים על טענותיהם בעיניין הקף העזבון, למעט בסוגיות הכספיות בהן כבר גיבשו הצדדים הסדר כספי שקבל תוקף של פסק דין ע"י בימ"ש. הצדדים מסכימים כי בשלב זה ימשיכו לברר את טענות המתנגדים במתייחס לבקשה לצוו קיום צוואת המנוחה ר.ג..
עם זאת, מצופה מעורך דין שהנו גם נוטריון כי יעמוד על קבלת תעודה רפואית בטרם יעניק אישור עשיית צוואה נוטריוני, בפרט כאשר הוא ידע, כי ימים ספורים לפני חתימת הצוואה, המנוחה הייתה מאושפזת בבי"ח. יתרה מכך, עו"ד רוזנפלד בעצמו מאשר בחקירתו כי "נראה לי שזה היה בבית
...
לסיכום, טענת המתנגד בדבר העדר כשירות לצוות נדחית.
לאור האמור, ההתנגדות לבקשה לצו קיום צוואה מתקבלת והבקשה לצו קיום צוואה לצוואת המנוחה מיום 17.6.2012 (ת"ע - 01- 15 ), נדחית.
המשיבים ישלמו למתנגד, ביחד ולחוד, הוצאות ההליך בסך 60,000 ₪ ₪ בתוך 30 יום.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

זאת, בין היתר: מפני שהמנוח לא יכול היה להקריא לנוטריון את הצוואה בשל הפרעה קשה בדיבור ממנה סבל; המנוח היה "מרותק למיטתו", לאחר 3 אירועים מוחיים ובעיות רפואיות קשות נוספות ולא הוצגה בפני הנוטריון תעודה רפואית כנדרש על פי חוק הנוטריונים, התשל"ו-1976 (להלן: "חוק הנוטריונים") ועל פי תקנות הנוטריונים, התשל"ז-1977 (להלן: "תקנות הנוטריונים").
כשבועיים לאחר פטירת המנוח הגישה המבקשת בקשה לצוו קיום צוואה בפני רשות, ללא ידיעת המתנגדים ותוך ניסיון למנוע מהם ליצור קשר עם הנוטריון.
...
דיון והכרעה לאחר עיון במלוא התשתית הראייתית – ועל אף שלא בנקל ייעתר בית המשפט ויורה על בטלות צוואה ראו: תמ"ש (ת"א) 1053060/08 א.ב. נ' י.ב.י. (21.3.2012) – הגעתי למסקנה כי יש להורות על ביטול הצוואה.
על רקע האמור בס' 18 לתצהיר הנוטריון לפיו "בשלב מסוים הוא קם ממיטתו ותוך שימוש בקביים הגיע בקושי רב למטבח מרחק שלהערכתי לא יותר מ-5 מטר" ראו: עמק 49 לתיק המוצגים של המבקשת, הנוטריון נשאל והשיב כי: "ש. כמה זמן לקח לו לקום ללכת?
על רקע עדות זו של הנוטריון – ועל מעמד עדות עורך הצוואה ראו: ע"א 7506/95 שוורץ נ' בית אולפנא בית אהרון וישראל, פ"ד נד(2) 215 (2000); ת"ע 40789-05-17 פלוני נ' האפוטרופוס הכללי במחוז תל אביב (6.9.2018) – ועל רקע מסקנתו כי מדובר ב"צוואה בעייתית", "צוואה במרכאות", צוואה שספק אם יש לה תוקף, צוואה שיש סיכוי שהיא תפסל וכו' – כאשר מסר זה הועבר למנוח על ידי הנוטריון והמנוח אף סירב לחתום על הצוואה שנערכה בכתב ידו של המנוח, תוך שהוא ממתין לחתום על צוואה מודפסת – אני מגיע למסקנה כי הצוואה הינה, לכל היותר, טיוטת צוואה ולא צוואה מגובשת.
התוצאה ת"ע 18891-07-21 – הבקשה לצו קיום צוואה – נדחית.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

גם אם נפל פגם צורני בצוואה, ולמעשה לא נפל (ראה גם החלק הנוגע לעדותו של הנוטריון פלמוני) , הרי שאין מניעה לרפא אותו ובמקרה זה הנזק שבביטול צו קיום הצוואה בצורה פורמאלית, כאשר מעבר לצוואה זו יש שתי צוואות מוקדמות שבאף אחת מהן המבקש איננו זוכה, במקרה כזה הנזק יעלה על כל תועלת ומעבר לכך, הדבר יהווה פגיעה ברצון המצווה, המנוחה שלפנינו ששני הצדדים מאשרים ומדגישים כי המשיבה מס' 1, היתה לה כבת והמשיבים 2-4 היו לה כנכדים.
עסקינן בצו שניתן על פי הוראות החוק, לאחר שחל המועד להגשת התנגדויות, כאשר אין מחלוקת שהמבקש ידע שהמנוחה הלכה לעולמה ואף הישתתף בלוויתה.
...
עקרון העל בדיני הירושה במדינת ישראל, הוא כיבוד רצון המצווה ולא יעלה על הדעת שבשל פגם צורני פעוט, כאשר כל יתר הטענות לא זו בלבד שנדחות, אלא אף מאשררות את הגיונן של הצוואה, יורה בית המשפט על ביטול הצוואה תוך פגיעה ברצון המצווה.
סבורני כי כל מרכיבי היסוד הצוואה התקיימו וצו קיום הצוואה ניתן כדין.
עסקינן במנוחה שהיתה עצמאית בכל היבט בחייה, וכאמור הובאו עדים הן מטעם המבקש והן מטעם המשיבים שתמכו בענין זה. לאור כל האמור הבקשה לביטול צו קיום צוואה נדחית על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו