סעיף 58 לחוק מקנה לבית המשפט סמכות נרחבת ליתן כל צו עשה או אל תעשה בעיניין השמוש בנכס או בעיניין תיקון ההפרה.
בהחלטה צוין, כי בשלב הבא, ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות, יישקל מינוי כונס נכסים, כדלקמן:
"בשלב הבא, ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות, יישקל מינוי כונס נכסים, לצורך הוצאה לפועל של תכנית כיבוי האש וקבלת אישור שירותי הכבאות, וזאת בהתאם להנחיותיו המקצועיות של מומחה בית המשפט (ובכפוף לתשלום שכר טירחה נוסף עבורו). עם זאת כאמור, בשלב זה המומחה נידרש להפיק תכנית כיבוי אש שתקבל את אישור שירותי הכבאות, ולאמוד את עלותה".
המומחה הראשון ערך ביקור בנכס בנוכחות נציגי הצדדים, ולאחר מכן קיים עימם ישיבה.
החשש שהועלה על ידי בית המשפט היה כי ככל שלא יובטח מימון התיקונים מראש, מהלך תיקון הליקויים ייכשל, וזאת כפי שניכשל מינוי המומחה הראשון, וכן כפי שנכשלו שני כונסי נכסים שמונו בעבר, בהליכים קודמים (על ידי מותבים אחרים).
מטעם זה, התניתי את נכונות בית המשפט להמשך לידון בתהליך ביצוע התיקונים (מהלך שאינו הכרחי כלל לפי סעיף 58 לחוק הכבאות, שמאפשר לאשר צו גם ללא נקיטה בהליכים לבצוע התיקונים) בהתחייבות של מי מהנתבעים, לשאת בעלויות התיקון כמימון ביניים, גם אם חלק מהדיירים יסרבו לשלם את חלקם.
במהלך הדיון, התחדד הצורך בהרחבת סמכויות כונס נכסים שימונה, על מנת שיוכל להוציא לפועל את ביצוע התיקונים בהתאם להנחיות המומחה שימונה, ובכלל זאת לרכז ולנהל את תהליך ביצוע התיקונים ובכלל זאת לקבל הצעות מחיר ולהתקשר בהסכמים עם קבלני ביצוע.
ברם, החלטתי בדיון הקודם, מיום 8.7.19, הייתה ברורה ומפורשת, ונקצבו בה מועדים ברורים להגשת היתנגדות לבקשה שתוגש על ידי ב"כ הנתבעים 1-2, וכן מועדים להגשת הצעות חלופיות.
...
מכל הטעמים המפורטים לעיל, ולאחר שמצאתי כי מינוי כונס נכסים הינו הכרחי לצורך ביצוע התיקונים הנדרשים לשם קבלת אישור רשות הכבאות לחידוש השימוש בבניין, וכי הכונס המוצע הינו בעל הכישורים והניסיון מתאימים לכך - החלטתי למנות את עו"ד אייל תושיה, ככונס נכסים בעניין הנכס המצוי ברחוב בר כוכבר 1 בפתח תקווה, הידוע כגוש 6377 חלקה 125 (להלן: "הנכס") וליתן לו את הסמכויות הבאות:
לנהל את פרוייקט ביצוע התיקונים הנדרשים (ובכלל זאת, בהתאם להסכמת הדיירים, גם את תיקון המעלית) בהתאם להוראות המקצועיות של מומחה בית המשפט, לשם קבלת אישור כיבוי אש מטעם התובעת לנכס (להלן: "הפרוייקט").
סוף דבר:
מונה כונס נכסים כאמור בסעיפים 13-16 לעיל.
אולם, מאחר שהכספים לא הופקדו לשם מטרה זו, ובשים לב לכך שמדובר בסכומים לא גבוהים (פחותים משמעותית מהסכומים שעל כל דייר לשלם לחשבון הנאמנות, ולא ייתרו את הצורך של כל דייר לבצע תשלום לחשבון הנאמנות) ובמורכבות הפרוצדורה הכרוכה בכך (פניית הכונס למזכירות, וקבלת התייחסות ביחס לכל הפקדה והפקדה) אני מורה כי המזכירות תשיב את הכספים שהופקדו לידי המפקידים.