מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לצו ירושה שניתן בבית דין רבני

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת החלטתי קבעתי כדלקמן: "ב"כ הנתבע 3 מופנה לעמוד 17 שורה 22, שם הודיעו ב"כ התובע וב"כ הנתבע 3 עוד לפני שהנתבע 3 נחקר: "ראינו את 3 ההודעות שהגישה ב"כ נתבע 2, ואין לנו היתנגדות להגשתם". אחת משלושת ההודעות התייחסה להודעתו של הנתבע 3 במישטרה, אשר צורפה להודעה.
התובע ערך בתצהירו השוואה בין צו הירושה המזויף לבין שלושה צוי ירושה אחרים שניתנו על ידי בית הדין הרבני בסמוך לאותו מועד (שנמסרו לו במהלך גילוי מסמכים) והצביע על הבדלים אשר לטענתו על בוחן העיסקאות בלישכת רישום המקרקעין היה להבחין בהם ובכך למנוע את העברת הזכויות בנכס.
...
סוף דבר סוף דבר, התובע זכאי לקבל מאת הנתבעים 2ו-3 פיצוי בגין שווי המקרקעין אותו העמדתי על סך של 1,336,971 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 16.10.2016 (המועד בו הוגשה התלונה למשטרת ישראל) כאשר 35% מהסכום ישולם על ידי הנתבעת 2 ו-45% מהסכום על ידי נתבע 3.
התובע נאלץ לנסות ולבצע מסירה לנתבע 1 בצרפת ואף שכר משרד חקירות על מנת ולנסות לאתרו עד שבסופו של דבר התברר שגם זהותו זויפה על ידי הנוכל.
לאחר ששקלתי את האמור אני קובע כי הנתבעים ישלמו לתובע את אגרת בית המשפט, כל אחד בהתאם לסכום בו חויב וכן הוצאות ושכר טרחת עורכי דין בסך של 90,000 ₪, כל אחד בהתאם לשיעור אחריותו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 15.3.1999 נפטרה מלכה, והתובעת היא יורשתה היחידה, על פי צו ירושה אשר ניתן בבית הדין הרבני האיזורי בחיפה ביום 8.7.1999.
ביום 25.8.2019 אישרה עו"ד גליה שיינברג לרמ"י, בשם חברת ישרס, לבקשתה של התובעת, כי אין להם היתנגדות לרישום תת חלקות 27-24 ו- 32 בחלקה 32, גוש 12581 או את זכות החכירה המהוונת בתת החלקות הנ"ל ע"ש מלכה או ע"ש יורשתה, התובעת.
...
הנתבעות טענו בסיכומיהן כי דין התביעה להידחות מחמת הטענות הבאות: יש לדחות את התביעה על הסף מחמת העדר עילה (רמ"י אינה הגוף המנהל את הרישום במרשם המקרקעין), ו/או העדר יריבות (בהתאם להוראות החוזה עליו חתמה התובעת, ועל פי נוהל B 22.04, בדבר פעולות לצורך רישום/עדכון זכויות בלשכת רישום המקרקעין, החובה לפעול לרישום הזכויות במקרקעין מוטלת על החוכר).
ואולם, משעה שגם הנתבעת הרחיבה טענותיה בסעיף 18 לסיכומיה עת הקדישה פרק נפרד לטענותיה כי לא נפל פגם בהתנהלותה, וכי אין לצפות ממנה לערוך ביקורות באלפי העסקים שבמקרקעיה, הרי שיש לראות בכך הסכמה לפריצת המסגרת הדיונית, גם בסוגיות החורגות מן המחלוקת הפרשנית בשאלה אם מסעדה נופלת לגדר "מלאכה". שוכנעתי כי יש ממש בטענת התובעת כי הנתבעת ידעה שנים ארוכות על השימוש העסקי שנעשה במקרקעין, כמו בעסקים מסחריים סמוכים, שהנתבעת מודה כי נעשה בהם שימוש מסחרי.
בנסיבות מעין אלו, בהן התעלמה רמ"י מהשימוש הנוגד את תנאי החכירה, אני סבורה כי אין מקום להתנות את רישום החכירה וחידושה, בתשלומי עבר בגין תקופה המוקדמת למועד שבו גילתה רמ"י דעתה לראשונה כי היא עומדת על הפסקת השימוש המסחרי שאינו תואם את חוזה החכירה, ולחלופין, מתנה את חידוש החכירה בהסדרת עסקת שינוי יעוד/ניצול.
בשולי הדברים אוסיף כי בעניין מנש לא הייתה מחלוקת שמסעדה אינה עולה בקנה אחד עם מטרת חוזה החכירה שכמו בענייננו, היה למטרת תעשייה ומלאכה; מה שמחזק את מסקנתי כי על פי פרשנות תכליתית אובייקטיבית, "מסעדה" אינה בבחינת "מלאכה". סוף דבר: אני קובעת כי ניהול המסעדה אינו תואם את מטרת החכירה בחוזה החכירה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2022 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק 1335150/3 בבית הדין הרבני הגדול ירושלים לפני כבוד הדיינים: הרב הראשי לישראל הרב דוד ברוך לאו – נשיא, הרב אליעזר איגרא, הרב מיכאל עמוס המערערת: פלוני (ע"י ב"כ עו"ד יובל בדיחי) המשיבה: פלונית (ע"י ב"כ עו"ד שרון ליכט־פטרן) הנידון: סגירת תיק צוואה שלכאורה אינה כדין תורה, נוכח היתנגדות היורש לפי דין תורה לקניין שיכשירנה, ללא פסיקה על בטלותה וללא מתן צו ירושה פסק דין
...
יצוין כי האפשרות שהאנשים הפונים לבית הדין הרבני למתן צו ירושה או לקיום צוואה לא בהכרח יודעים כי דין תורה שונה מן החוק, עמדה כבר בעת חקיקת החוק, ונכתב על זה בתיק בית הדין הרבני 9309-22-1 (תשס"ז – 2007): מציעי החוק הציעו שתידרש הסכמה גם לעניין השיפוט של בית הדין הדתי וגם לעניין הדין הדתי שיוחל בו; בסופו של דבר החליטה הכנסת, לאחר דיונים בוועדת החוקה ובמליאת הכנסת, שדי בהסכמה בכתב של הנוגעים בדבר לסמכות שיפוטו של בית הדין הדתי על מנת להחיל את הדין הדתי ואין צורך בהסכמה מפורשת לדין הדתי.
לסיכום: יש אפשרות לפצל את סמכות בית הדין וחובה לעשות שיקול דעת רחב על איזה נושא מסמיכים את בית הדין.
אפשר אולי היה לערער על דרישת בית הדין לעשיית קניין שיתאים לכל הדעות, כמו שאפשר היה לערער על אמירת בית הדין שהצוואה אינה ערוכה לפי דין תורה ולקבוע שהצוואה כשרה גם לפי דין תורה, אך מכיון שבית הדין סגר את התיקים ומחק את התביעה, וכאמור רשאי היה לעשות כן, לא מצאנו מקום לדון בזה בערעור שלפנינו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אישור מוכתארים (נספח א' 1 לתצהיר התובע) – שעליו חתומים שלושה, עלי מ' עבד רב, חאלד עליאן, מוחמד דאוד עליאן, מוכתארים של בית צפאפה, ושבו הם מאשרים כי "המנוח איבראהים ג'דאללה חוסיין הנו הבעלים ובעל הזכות של חלקות מס' 43, 22 בגוש 30280, וחלקה 32 בגוש 30281 וחלקה מס' 16 בגוש 30282 וחלקה 59 בגוש 30286 וכי לאחר מותו המשיך בנו מוחמד איבראהים ג'דאללה חוסיין ת.ז. 080381759 להחזיק ובעל זכות במקרקעין הנ"ל". אישור מוכתארים (נספח ט' לתצהיר התובע) שבו מאשרים מוכתרי הכפר בית צפאפא כי המנוח נפטר ב-27.11.1964, ואישור נוסף משנת 2017, שבו מאשר עלי מחמד עבד רבה, מוכתר בית צפאפה, שמחמד הנו הבן והיורש של אבראהים, שהיה הבעלים ובעל הזכויות במקרעין, ונפטר ב-26.11.1964.
מכל מקום צו הירושה, שניתן על ידי בית דין השרעי בבית לחם הוא בגדר תעודת חוץ והיה נידרש להוכיחו כך, או לבקש לאכפו כפסק חוץ.
הנתבעים היתנגדו לכך בנימוק שפסקי הדין לא הוגשו, וכי לא ניתן להוכיח באמצעותם עובדות.
...
ראשית, לא ניתן להוכיח עובדות בהליך אחד, מעצם קביעתם בהליך אחר, אלא מכוח כללי ההשתק; שנית, ההשתק שאולי חל כלפי ג'ולאני, אינו מעלה ואינו מוריד במערכת היחסים שבין התובע לבין לשכת הרישום והאפוטרופוס, ולכן ממילא משהתביעה נדחית בשל אי הוכחתה, אין משמעות לשאלה האם ג'ולאני כפוף לאותן עובדות.
סיכום על יסוד האמור, אין מנוס מהקביעה כי התובע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח את התביעה ודין התביעה להידחות.
אני מחייב את התובע בתשלום הוצאות הנתבעים 3-4 בסכום של 25,000 ₪ (יחד).

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 23.12.2012 ניתן צו ירושה אחר המנוח בבית הדין הרבני בו נקבע כי המנוחה יורשת מחצית מעזבונו והילדים בחלקים שוים ביניהם את המחצית השניה (צורף כחלק מנספח 3 לתצהיר עדות ראשית של המתנגד).
לאחר שיח ארוך לא אישר בית הדין הרבני את ההסתלקות לאור אי בהירות לגבי רצונה של המנוחה (פרוט' הדיון בבית הדין הרבני צורף כנספח ג' לתצהיר עדות ראשית של המבקש).
...
באותו היום ניתן פסק דין בבית הדין הרבני (פסק הדין צורף כנספח ד' לתצהיר עדות ראשית של המבקש) ובו נקבע: "במהלך הדיון התברר כי היורשת אשת המנוח לא מסכימה לבקשה לתיקון הצו. לאור האמור: הבקשה לתיקון צו, נדחית". ביום 3.9.2016 הגיש המבקש בקשה למינוי אפוט' למנוחה (אפוט' 18403-09-16).
אשר על כן הטענה כי הצוואה בטלה בשל כך שנשתכחה – נדחית.
סיכום אשר על כן ולאור כל האמור לעיל אני מורה כדלקמן: ת"ע 49601-02-20 – הבקשה לצו קיום צוואת המנוחה מיום 24.1.2000 - מתקבלת.
ת"ע 49608-02-20 – התנגדות לבקשה לצו קיום צוואה – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו