מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות להתראת פשיטת רגל בשל אי תשלום חוב

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנאמנת היתנגדה לבקשה וטענה, בין היתר, כי החוב נוצר לפני תקופת משבר הקורונה, כאשר החייב עבד.
כך, לדברי בית המשפט העליון בע"א 3967/13 דן כוכבי נ' כונס הנכסים (30.10.13) (להלן: "עניין כוכבי"): "אכן, מאסרו של חייב בפשיטת רגל בגין אי-קיום חיובי ההליך היא סנקציה חריפה וקיצונית שלא תנתן בנקל אלא כמוצא אחרון (השוו: ע"א 3477/13 שריה נ' גולן [פורסם בנבו] (23.5.2013); ע"א 9349/01 מוסאיוף נ' הנאמן על נכסי פושט הרגל [פורסם בנבו]
קודם שיינתן ויבוצע צו מאסר, שומה על בית המשפט לנקוט משנה זהירות: ראשית, על בית המשפט להשתכנע שהחייב מסוגל לקיים את הצוו ואף על פי כן נימנע מלקיימו בכוונה תחילה; שנית, עליו לוודא שאין אפשרות לגרום לחייב לבצע את חיובי ההליך בדרכים אחרות, מידתיות יותר; שלישית, על בית המשפט ליתן לחייב התראה מספקת שאם לא יקיים את הצוו – ייאסר (למשל, ליתן לו פרק זמן להימלך בדעתו ולקיים את ההחלטה שהצו נועד לכוף את החייב לבצעה).
סוף דבר לפיכך, אני מורה על מאסר החייב למשך 14 ימים אליו יתייצב ביום 25.4.22 (לאחר חג הפסח) במזכירות בית המשפט המחוזי מרכז לוד עד השעה 10:00, אלא אם כן יסיר החייב עד ליום 24.4.22 את מחדליו, דהיינו ישלם את חוב הפיגורים בסך של 38,000 ₪ ויגיש דו"חות חודשיים ל-6 חודשים אחרונים, כנדרש על פי דין.
המזכירות תמציא עותק החלטה זו לצדדים ולשב"ס. ניתנה היום, כ' אדר ב' תשפ"ב, 23 מרץ 2022, בהיעדר הצדדים.
...
ביום 10.1.21 נעתר בית המשפט חלקית לבקשת החייב להפחתת צו התשלומים עקב מגיפת הקורונה והעמיד את צו התשלומים על סך של 300 ₪ לחודש, לתקופה של ארבעה חודשים, החל מחודש דצמבר 2020, לאחריה ישוב צו התשלומים על כנו.
בנסיבות אלה, נראה כי כל הדרכים הפוגעניות פחות אינן מביאות את החייב לעמוד בחיוביו בהליך וכי אין מנוס מלהורות על מאסרו.
סוף דבר לפיכך, אני מורה על מאסר החייב למשך 14 ימים אליו יתייצב ביום 25.4.22 (לאחר חג הפסח) במזכירות בית המשפט המחוזי מרכז לוד עד השעה 10:00, אלא אם כן יסיר החייב עד ליום 24.4.22 את מחדליו, דהיינו ישלם את חוב הפיגורים בסך של 38,000 ₪ ויגיש דו"חות חודשיים ל-6 חודשים אחרונים, כנדרש על פי דין.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך למשל, הבורר קבע בסעיף 10 לפסק כי צד שעוזב את המשרד יקבל סך של 45,000 ₪ בגין חלקו ברכוש הקבוע וזאת "במידה והצד הנותר שנשאר במשרד מעוניין בציוד". אין חולק כי המבקשת היא שעזבה את המשרד והותירה בו רכוש קבוע, ולכן לכאורה היא זכאית לתשלום 45,000 ₪ מאת המשיב, אלא שמנגד, טוען המשיב כי הוא איננו מעוניין בציוד ולכן איננו חייב בתשלום הסכום האמור.
דוגמא נוספת מצוייה בסעיף 15 לפקודה, אשר קובע, בקשר לבקשה למתן צו כנוס עקב התראת פשיטת רגל, כי "כשהמעשה שעליו מסתמכת בקשת הנושה הוא הפרת דרישה בהתראת פשיטת רגל לשלם חוב פסוק, להבטיחו או להתפשר עליו, רשאי בית המשפט לדחות את הבקשה, או לעכב את הדיון בה, בשל ערעור תלוי ועומד על פסק הדין". משמע, אם יש ספק בשאלת קיומו של חוב, ניתן לדחות מטעם זה לבדו בקשה לצוו כנוס, או למצער לעכב את הדיון בבקשה.
מדובר אמנם ברצון טבעי ומובן, שכן הליכי פשיטת רגל הם הליכים בעלי אופי אכיפתי, ואין כל מניעה שבעל דין ישתמש בהם כדי לגרום לבעל דין סרבן לפרוע את חובו, אלא שכאשר מתעורר ספק של ממש שמא החוב האמתי הוא שונה בתכלית מזה הנקוב בהתראת פשיטת הרגל, אזיי שומה על בית המשפט להימנע מלאשר נקיטה בהליכי פשיטת רגל בגין חוב כזה.
המשיב ביקש כי בית המשפט יפנה אל הבורר בבקשה כי יבהיר את פסק דינו, אך נוכח היתנגדותה של המבקשת, לא מצאתי לנכון לעשות כן. הבהרה כזו, לו ניתנה (בהנחה המוטלת בספק שיש בכלל מקום כי במסגרת הליכי התראת פשיטת רגל יפנה בית המשפט של פשיטת הרגל לקבלת הבהרות מאת בורר), היתה אולי מסירה את הספק בנוגע להצטברות הסכום של 27,450 ₪ ביחס לסכום של 66,000 ₪, אך לא היה בכך די כדי להסיר את עננת אי הבהירות הכוללת הרובצת מעל פסק הבורר בהיעדר "שורה תחתונה" של ההיתחשבנות ההדדית בין הצדדים.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטיעוני הצדדים בכתב ובעל פה באתי לכלל מסקנה כי דין ההתנגדות להתקבל, וכי יש לבטל את התראת פשיטת הרגל.
לגבי הלקוח שיכון ובינוי הוא קבע שהמבקשת תשלם למשיב סך של 27,450 ₪ בתוספת מע"מ (אין חולק כי מדובר בטעות סופר והסכום הנכון כולל מע"מ), ואילו בסעיף 12 לפסק כתב הבורר כי המבקשת תשלם למשיב "בגין הוצאות שוטפות של העבר ולאיזון תשלומים נוספים" (ההדגשה אינה במקור) סך של 66,000 ₪ בתוספת מע"מ. השאלה היא האם חיוב זה כולל בחובו גם את החיוב הראשון, שאז החוב הכולל איננו מגיע לסף הנדרש לצורך הליכי פשיטת רגל לבקשת נושה, או שמא הוא מצטבר עליו, שאז החוב הכולל אכן עובר את הסף הנדרש.
נמצאנו למדים כי לסכום הנקוב בהתראה ישנה חשיבות רבה, וכי במקרים כגון דא, לא ישתמש ביהמ"ש בסמכותו ע"פ ס' 238 לתקן פגם "טכני" בהליך פשיטת הרגל, שכן פגם זה איננו טכני כלל ועיקר.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתשובת המבקשת לתגובת המשיב נטען, כי היא נאלצה לפתוח בהליכי הוצל"פ, לרבות בהטלת עיקולים, עקב אי תשלום דמי המזונות על ידי המשיב.
לעניין העידר סמכות למתן התראת פשיטת רגל שעה שננקטו הליכי הוצל"פ טוענת המבקשת כי אין כל מניעה משפטית מנקיטה בהליכי פשיטת רגל נגד המשיב.
התראת פשיטת רגל מאפשרת לנושה אשר השיג פסק דין חלוט לפיו על החייב לשלם לו סכום כסף, לידרוש מהחייב לשלם לו הסכום האמור, להבטיח את החוב, או להתפשר עליו להנחת דעת הנושה או ביהמ"ש. חייב שלא מילא אחר הדרישות הקבועות בהתראה, ולא עלה בידו לשכנע את בית המשפט כי יש לו תביעה שכנגד, דרישה או תביעה לקזוז בסכום שאיננו פחות מהסכום אותו הוא חייב ושלא ניתן היה לעוררן במסגרת התובענה בה נפסק החוב – עושה מעשה פשיטת רגל, אשר מבסס הליכי פשיטת רגל נגדו לפי פקודת פשיטת הרגל.
נוכח המפורט לעיל, היתנגדות המשיב למתן התראת פשיטת הרגל, נדחית.
...
נוכח המפורט לעיל, התנגדות המשיב למתן התראת פשיטת הרגל, נדחית.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי קבע כי לא הוצגו אסמכתות לסילוק החוב וכי אין מניעה לפעול במסלול פשיטת הרגל במקביל למסלול ההוצאה לפועל.
בהתאם, נדחתה היתנגדותה של החייבת וההתראה נחתמה כאשר לחייבת ניתנה ארכה בת 30 יום למלא אחר ההתראה.
המבקשת פירטה מהו ( להשקפתה) חובה של החייבת אליה וציינה כי הטעם לכך שיש לראות בחייבת חדלת פרעון הוא אי עמידתה בדרישת ההתראה שהוציא בית המשפט המחוזי באופן המהוה "מעשה פשיטת רגל". מבחינה מהותית, אי מילוי דרישת התשלום שהציגה המבקשת לחייבת (שכונתה "התראה") מקים חזקה כי החייבת היא חדלת פרעון ועל החייבת מוטל הנטל לסתור חזקה זו. נובע מכל האמור כי דרישות הבסיס המקימות את סמכותו של בית משפט זה לידון בבקשה והעילה להוציא בעיניינה של החייבת צו לפתיחת הליכים עולים בבירור מתוך בקשת המבקשת ונספחיה.
כיוון שכך נותר לבחון רק אם מדובר בחוב שאין לגביו מחלוקת בתום לב ואין לחייבת זכות קזוז או עילה אחרת המצדיקה את אי תשלום החוב.
המזכירות תעביר עותק החלטה זו לצדדים ניתנה היום, י"ט טבת תש"פ, 16 ינואר 2020, בהיעדר הצדדים.
...
בנסיבות אלה אני סבור כי אי נקיטת המונחים המתאימים לפי החוק במסגרת הבקשה אינו פגם היורד לשורשו של עניין ואין בו כדי למנוע מבית משפט זה להעניק למבקשת את הסעד המבוקש בהתקיים עילה לכך, כפי שאפרט.
פועל יוצא מכל האמור הוא כי דין הבקשה להתקבל.
במצב דברים זה הבקשה מתקבלת.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החייב גם היתנגד לבקשת הנושה למשלוח התראת פשיטת רגל כנגדו שקדמה לבקשה למתן צו כנוס נגדו.
II בעל התפקיד שגה משלא קיבל טענות החייב רק משום שהנושה לא השיב לטענות אלו והוסיף דחה טענות החייב מכח בדיקתו העצמאית לפיה קבע שתביעת החוב מבוססת על חוב למס הכנסה בשנת 2002 ולא על חוב בגין אי תשלום מס רווח הון.
ניתנה היום, ד' תשרי תשע"ח, 24 ספטמבר 2017, בהיעדר הצדדים.
...
בעלי התפקיד העדיפו להיעתר לבקשת החייב להגיע עמו להסדר.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ושמעתי גם טיעוניהם בדיון מיום 14/9/2017, אני סבורה כי דין ערעור החייב להידחות הן בשל האיחור בהגשתו והן לגופו של עניין.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני דוחה הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו