מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות להתקנת מיכלי מים על גג הבניין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

יחד עם האמור סבורני כי עבודות חפוי וחיזוק מעטפת ביניין, חזוק קורות בטון ועבודות מסגרות, התקנת משאבה טבולה, תשלום עבור ביטוח צד ג', שירותי חדר בקרה, שלוט לבניין, כיבוי אש ומערכת מתזים, החלפת מנוע לשער, תיקונים במערכת המיזוג שאינם משויכים לדייר מסוים, תיקון רטיבות בגג הבניין הכולל ייעוץ אדריכלי וניקוי מרזבים, ריסוסים, תקוני אספלט, עבודות איטום, שירותי שמירה וניקיון, עבודות צבע לובי ותיקון דלתות בחדר מדרגות – כל אלו עבודות משטיבן נכללות בגדר הוצאות לאחזקת רכוש משותף.
התובעת אישרה בתצהירה כי היא גובה דמי שכירות מהמחזיקה של הבניין השכן עבור השמוש במיכל אגירת המים, אולם, לפי גירסתה, הבעלים הקודמים של הבניין היא שהקימה את מאגר המים והיא זו שחתמה ביום 15.12.06 על ההסכם עם המחזיקה של הבניין הסמוך (חברת ספיריטוס סחר בע"מ) להענקת זכות שכירות למיכל האגירה כנגד תשלום שנתי בסך 5,629 ₪ בתוספת מע"מ. לאחר העברת הזכויות בבניין התשלומים הועברו לתובעת וכפי שתועדו בכרטסת הנהלת החשבונות לשנים 2014 עד 2015 שצורפה כנספח ד לתצהיר התובעת.
השכרת החניות לגורמים שאינם שוכרים בבניין הנתבעת טוענת כי התובעת השכירה 32 מקומות חניה על גג המבנה מתוך 146 חניות למי שאינם דיירי המבנה אשר אינם משתתפים בהוצאות האחזקה שנובעות מהשמוש שלהם בחניה (כגון חשמל, שמירה, ניקיון ומעליות).
התובעת מיתנגדת לטענה זו ולדידה שטח החניות בגג המבנה לא הובא בחשבון דמי הניהול שנגבו מהשוכרים.
...
כך שסכום החוב הנותר מסכום התביעה העיקרית הינו 629,006 ש"ח בתוספת מע"מ. התוצאה התביעה העיקרית מתקבלת באופן חלקי.
התביעה שכנגד נדחית.
לסילוק מלא וסופי של התביעה הראשית, ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד לתובעת את הסך הכולל של 629,006 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת התביעה, וזאת בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העברת מיכל הנפט מהמרפסת לגג החדש – העמדת מיכל הנפט על גג הבניין אינה תקנית.
העברת דוד השמש והמערכת הסולארית לגג החדש – להשלים מפסק חשמל בצמוד לדוד ולהסדיר את כל החווט בתוך שרוולי הגנה כולל קופסת חיבורים תקנית ומוגנת מים.
לפי סיכום ביקור זה: היתקבל אישור בכתב מהמהנדס חסידים על יציבות הדירה והבניין לאחר פתיחת הפתח בקיר החוץ עבור המעלית; היתקבל אישור בכתב מטכנאי חברת סופרגז על תקינות מערכת הגז; היתקבל אישור בכתב מחשמלאי רישוי על תקינות חיבור דוד השמש לחשמל; טרם סוכמו/אושרו והותקנו הנעילות במעלית; התקנת הסורג הושלמה.
אלי ביטון הצהיר כי: "מישפחת שרייבר באמצעות עוה"ד ידעו על ההסכם שביני ובין מישפחת וייס בעת רכישת הדירה ולא היתה להם כל היתנגדות אליו, שכן חלק ניכר מפעולות השפוץ נעשו עוד לפני מכירת הדירה ומשפחת וייס (צ"ל שרייבר, ע.כ.) ומי מטעמם ביקרו בבניין וראו את השינויים שנעשו בה. למעשה ניתן לקבוע כי שינויים אלו נעשו בהסכמתם המלאה" (סעיף 71 לתצהיר).
...
אני דוחה את טענות יוסף וייס בעניין בלוני הגז, תנור החימום והמערכת הסולרית (סעיף 13.3 לתצהיר) אשר לא נתמכות בחוות דעת האדריכל מנחם גרוס.
המחלוקת בין הנתבעים 1 ו- 2 ובין שרייבר בשאלה האם יידעו הנתבעים 1 ו- 2 את שרייבר על ההתחייבויות שלהם כלפי התובעים איננה רלבנטית לתביעה שבפניי לאור החלטתי שלא לחייב את הנתבעים 1 ו- 2 להשלים את בניית המרפסת, אלא לפצות את התובעים.
אני דוחה את התביעה נגד הנתבעים 3 ו- 4.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, בשנת 2014 החלו הנתבעים בבצוע עבודות בניה על גג הבניין וזאת לשם הקמת קומה נוספת וזאת ללא היתר וללא הסכמת הדיירים.
לאחר יציקת גג הקומה השלישית, העבירו התובעים את דוד השמש, מיכלי המים וצלחות הלווין לגג הדירה בקומה השלישית וניתנה להם גישה חופשית לגג.
עם זאת לא צורפה כל ראיה בעיניין כאשר לטענתו של טלאל בחקירתו הנגדית (עמוד 24 שורות 32 – 33): "אין אישורים כאלה וגם בדיונים שתבעה אותי בעבר אין על זה אישורים. כן קבלתי מהמפקח , הוא אמר לי שאין להם אישורים כאלה אבל אם בית המשפט יזמן אותו הוא יבוא להעיד". הנתבעת הכחישה בתצהירה בסעיפים 9 ו – 10 את טענת התובעים וטענה כי החלה בבניה עוד בשנת 2013 וכאשר יצקה את גג הבית העבירו התובעים את דודי השמש שלהם וצלחות לוויין לגג הבניין ללא כל היתנגדות.
התקנות מעגנות במידה רבה את הפסיקה הקיימת בנושא ולפיה: "שיעור ההוצאות הראוי נקבע תוך בחינת כל מקרה לגופו, תוך היתחשבות במספר נתונים, ביניהם: אופן ניהול ההליך; היחס בין הסעד שנתבקש והסעד שנתקבל לבין שיעור ההוצאות; מורכבות התיק וחשיבותו; הקף העבודה שהושקעה על ידי בעל הדין בהליך; ושכר הטירחה ששולם בפועל או שבעל הדין התחייב לשלמו (ראו: ע"א 9535/04 סיעת "ביאליק 10 נ' סיעת "יש עתיד לביאליק", פ"ד ס(1) 391, 395 (2005) (להלן: עניין סיעת ביאליק)).
...
תק-מח 2002(2), 25459 ,עמ' לא שוכנעתי בתום ליבם של התובעים בהליך זה. נכון ליום זה קיים צו מניעה זמני שהוטל ביום 28.10.18, בשלביה המקדמיים של התביעה עת פנו התובעים לבית המשפט למניעת קביעת עובדות בשטח על ידי הנתבעת לאור פעולת הבניה שביצעה.
סוף דבר מאחר וקבעתי כי התובעים הם חסרי זכות להגיש התביעה משלא הוכיחו כי הם יורשיו של נביל קודסי המנוח; כי הסכם השיתוף שעליו חתמו ארבעת האחים מקנה לנתבעת את הזכות לבנות קומה נוספת על גג דירתה; וכי גם שיהוי וחוסר תום לב פוגעים בלגיטימיות של תביעתם דין התביעה להדחות.
בנסיבות אלו, אני מחייב את התובעים ביחד ולחוד, לשלם לנתבעת שכ''ט עו''ד בסך של 17,500 ₪ .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ת"א 39543-05-17 (מיום 18/05/17) בתיק זה תבעו התובעים פיצויים מוסכמים בגין העובדה שהעבודות טרם הסתיימו, שכן עדיין, נכון ליום הגשת התובענה, יש פיגומים בבניין, פסולת בנייה, המעקה לא הותקן, עבודות החשמל לא הסתיימו, מבנה פחי האשפה נהרס אך לא ניבנה מחדש, מיכל הנפט לא חובר מחדש, מזגנים ודודי שמש פורקו אך לא חוברו מחדש, לא צורף השטח שנפסק בעיניינו לדירת התובעים.
ביום 27/01/15 הוגשה למפקחת על הבתים המשותפים בקשה למחיקת התביעה שבפניה בכפוף לשמירת כול הטענות בעיניין הנזקים ובית־המשפט שוכנע מן המסמכים (וגם מעדות התובע) כי החל מיציקת הגג בא עניין חדירת המים על פיתרונו.
עדות הנתבע 6 הנתבע 6 תיאר איך רכש את "הגג וזכויות הבנייה שעליו", ואז נאלץ להיתמודד עם התנגדויות של מספר דיירים בבניין שאחד מהם היה התובע.
...
משכך נדחות התביעות לנזק בלתי־ממוני.
הנתבעים ישלמו לתובעים את הסכומים הבאים: פיצויים מוסכמים בסך 113,667 ש"ח, בתוספת ריבית והצמדה ממחצית התקופה שבין 14/03/16 לבין 18/05/17, ועד ליום התשלום בפועל.
סה"כ ישלמו הנתבעים לתובעים שכ"ט עו"ד בסך 44,894 ש"ח. סכום זה חושב כך שיכלול מע"מ. זכות ערעור – כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לשיטת התובעים, זהו תירגומו העברי של סעיף 7: הוסכם בין הצדדים כי הגג של דירת המגורים הנמכרת הנ"ל, הוא בבעלות הצד הראשון ולא תהיה לצד השני שום זכות בגג הזה ולא תהיה לו הזכות לעלות אליו ללא הסכמת הצד הראשון, ותהיה לו הזכות רק להתקין מיכל מים ודוד שמש על יציקת חדר המדריגות של הבניין.
עיקרו של דבר הוא שאין לתובע 2 זכות בגג (כרכוש משותף או בכלל), למעט זכות מצומצמת ביותר להתקין מיכל מים ודוד שמש - וגם זאת רק על שטח תיקרת חדר המדריגות ולא במיקום אחר על הגג.
אף הובהר בהסכם כי הנתבע יהיה רשאי לבנות כרצונו על הגג (במלואו) ללא זכות היתנגדות של הנתבע 2.
...
בהתאם נדחית גם הבקשה לפיצול סעדים לשם תביעה כספית נפרדת של נזקים בגין מצב (העדר יכולת שימוש בדירה) שכלל לא הוכח על ידי התובע 2.
מסקנה דין התביעות הוא דחייה מלאה.
התוצאה התביעה והתביעה שכנגד - נדחות במלואן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו