מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות להקמת חניון בתל אביב ללא היתר

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 62366-11-20 ש.ל. שר חניונים בע"מ נ' עריית תל אביב יפו ואח' לפני כבוד השופט, סגן הנשיא אליהו בכר עותרת ש.ל. שר חניונים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד מורן גור משיבות 1.עריית תל אביב יפו 2.מחלקת רשוי עסקים בעריית תל אביב שתיהן ע"י ב"כ עו"ד הילה בן הראש חכמון מהשרות המשפטי בעריית ת"א פסק דין
עם זאת, לטענת הערייה יש צורך בהיתר לשימוש חורג ועל כן רישיון העסק לא יאושר עד שלא תפעל העותרת במישור זה – על אף היתנגדותה לפרשנות הערייה לתוכנית.
לטענת המשיבות, דין העתירה להדחות על הסף כיוון שמדובר בעתירה מוקדמת, בהתאם להלכה בעע"מ 7038/20 ס.ב. ניהול מקרקעין בע"מ נ' עריית תל אביב-יפו (02.08.2021) (להלן: "עניין ס.ב. ניהול מקרקעין") וכן להחלטתי בעת"מ (ת"א) 30794-10-20‏ ‏ רמות אופיס בע"מ נ' הועדה המקומית לתיכנון ובניה תל אביב (להלן: "עניין רמות אופיס"), בהן נקבע כי תיק מידע הוא חלק מהליך הבקשה להיתר ואין מקום להגיש עתירה מנהלית בשלב הראשוני בטרם מוצה ההליך התיכנוני.
בעיניין רמות אופיס אליו הפניתה הערייה, דובר בבקשה להיתר בניה ובתיק מידע שקבע כי התוכניות החלות במקרקעין אינן מאפשרות הקמת מבנים מהסוג המבוקש (דיור מוגן ומעונות סטודנטים).
...
אין בידי לקבל טענה זו. חוק רישוי עסקים קובע במפורש את התנאים הנדרשים לצורך קבלת היתר זמני להפעלת העסק במקרה בו נדרש היתר לשימוש חורג.
אני מקבל את טענות המשיבה בעניין זה. התוכנית קבעה שהשימוש במגרש הוא לבניין משרדים שאינו לצורך קבלת קהל.
סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאמור בתשובת עו"ד גז לעותרים מיום 24.12.2017, ביום 18.12.2017 דנה הועדה המחוזית לתיכנון ובניה תל אביב (להלן: הוועדה המחוזית) בהמלצת הוועדה המקומית והחליטה לפרסם הודעה לפי סעיפים 77-78 ולקבוע הגבלה בגין הוצאת היתרי בניה.
המתנגדים מוסיפים וטוענים כי בחינת ההחלטות והמסמכים מעלה כי מעולם לא הייתה הסכמה להקמת חניון רובוטי, וכי בדיון מיום 31.5.2015 סורבה הקמתו ואושרה הקמת חניון קונבנציונאלי בלבד.
כך, בהודעת הגב' יעקובי מיום 23.5.2017 נכתב שחור על גבי לבן כי "הוועדה לא אישרה חניון רובוטי ודרשה חניון קונבנציונאלי". כיצד ניתן להבין זאת אחרת, מאשר שינוי עמדה לאישור חניון רובוטי? עוד ניתן להבין מאותן הודעות ומתצהיר הגב' לרנר, ב"כ העותרים, כי הפיתרון של הגשת הערר הוסכם על הגב' יעקובי, על מנת "להקפיא את מירוץ הזמן" (ראו נספח 5 לתגובת ב"כ העותרים מיום 3.7.2018).
...
לאור כל האמור אני קובעת כי לא חלו שינויים תכנוניים המצדיקים דחיית הבקשה להיתר.
אני סבורה כי כפי שטענו העותרים, החלטת הועדה המקומית לא פקעה.
סוף דבר לאור כל האמור אני קובעת כי יוארך בשנה מהיום תוקף החלטת הועדה המקומית מיום 31.5.2015 לאישור היתר הבנייה לעותרים, לאור הסכמת הצדדים כפי שהוצגה לוועדת הערר ובמרכזה התכנית המוסכמת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים רע"א 7617/21 לפני: כבוד השופט ע' גרוסקופף המבקשת: מ.ע.ג.ן – יעוץ וניהול נכסים בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. מ.ר.ר.ג. יזמות בע"מ 2. מחאמיד מוחמד ג'מאל בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 25.8.2021 בת"א 9062-12-19 שניתנה על ידי כבוד השופט ארז יקואל בשם המבקשת: עו"ד אלמוג זורצמן ][]החלטה
רקע והשתלשלות העניינים המבקשת, חברת מ.ע.ג.ן – ייעוץ וניהול נכסים בע"מ, ביקשה להקים חניון בבניין שבבעלותה (להלן: הפרויקט).
מנגד, המשיבים היתנגדו לבקשה והסבירו שמדובר בניסיון לפתוח פתח לתביעת סעד עתידי בגין אותה מסכת עובדתית ולא בפיצול של סעדים שונים.
עם זאת, היתר כזה לא יינתן עת עוסקים בפיצול של אותו סעד (ע"א 211/91 גולדין נ' כלל אינוסטמנט האוס בע"מ, פ"ד מה(3) 441, 443 (1991); ע"א 1020/06 קרצר נ' בנק לאומי לישראל בע"מ, פסקה 12 (13.1.2010); רע"א 7437/13 פלונית נ' שמריהו, פסקה ח (5.3.2014)).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובהחלטת בית משפט קמא, סבורני כי דין הבקשה שלפניי להידחות, אף ללא צורך בתגובת המשיבים.
בענייננו, הכול מסכימים כי התביעה עוסקת בעילת תביעה אחת, והמחלוקת נעוצה במספר הסעדים המבוקשים בה. סבורני כי צדק בית משפט קמא בקובעו כי עסקינן בתביעה שעניינה סעד אחד – פיצויים בגין הפרת חוזה.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת העותרים, לא ניתן לבצע עבודות להקמת חניון אוטובוסים מכוח צו החניה ובפרט לא עבודות ליישור ופילוס השטח מכוח צו החניה ללא היתר בניה, כשמדובר, בעבודות שאמורות להתבצע במיתחם בעבודות הטעונות היתר בניה וצו החניה לא פוטר את העיריה מהוצאת היתר בניה והוא הוצא, בנגוד לדין על ידי העיריה לעצמה, לקידום מטרות זרות לחוק המגרשים, מבלי שהתקיימו הטעמים הענייניים של מצוקת חניה או מיטרד לציבור.
לעומת זאת ישנם גם מקרים שבית המשפט לעניינים מנהליים דן בעיניין של צו חניה, כמו בעיניינו של יצחק זוהר (שהערעור בעליון היה בעע"מ 9963/03 זוהר נ' עירית תל אביב (פורסם בנבו) (1/8/06)(להלן-עניין זוהר) ערעור על פסק דינו של כבוד השופט טל בבית המשפט לעניינים מנהליים בעת"מ 1131/03 שקבע שיש לו סמכות עניינית לידון בעתירה שכן העותר לא טען כנגד הוצאת הצוו אלא נגד שלילת זכותו להקים מיגרש חניה פרטי מכוח היותו מחזיק במיגרש.
דהיינו, העיריה והמדינה רשאיות כמובן לפעול בדרך המלך להקמת חניון אוטובוסים ו/או מסוף אוטובוסים במיתחם פנורמה, תוך מתן אפשרות לציבור, כמו תושבי השכונות שבאיזור המיתחם כמו המבקשים להצטרף, להיתנגד להליכים אלו וקבלת החלטה כדין במוסדות המתאימים, החלטה שתוכל להיתקף כמובן ולעמוד לבקורת שיפוטית, אך לא לפעול בדרך של צו חניה כפי שנעשה, צעד פגום, לא סביר ולא מידתי שנעשה בנגוד לדין ולצורך בהיתרי בניה.
...
כך, לעניין "מגרש ריק" המוגדר בסעיף 1 לחוק המגרשים כ:"מגרש שאין עליו בניה למעט גדר, ושאינו משמש בפועל למטרה שלמענה מותר להשתמש במגרש על פי תכנית בת תוקף או על פי היתר", אני סבור כי יש קושי בכך שהעיריה משרטטת קו צבעוני (במקרה זה צהוב) בין המבנים באופן שהמתחם עליו צו החניה לא מכיל מבנים (ראו לגבי חלוקת מגרש קטן יחסית פס"ד פסטנברג ופס"ד יהוד מונוסון לגבי צו חניה על שטח של כ-1100 מ"ר ממגרש של כ-1700 מ"ר, שיש לכאורה לראות את המגרש כולו ולא חלקו לצורך הגדרת "מגרש ריק" בחוק המגרשים).
התוצאה: לאור כל האמור לעיל אני מקבל את העתירה, מבטל את צו החניה שנפלו פגמים רבים בהוצאתו, וקובע שלא ניתן היה לבצע עבודות מכוחו ללא היתר בניה כדין ובכל מקרה שלא ניתן היה כלל לעשות בצו החניה , במקרה שבפני על נסיבותיו העובדתיות, שימוש לחניון ציבורי לאוטובוסים, מכוח חוק מגרשים ריקים מטרתו ותכליתו ולכן דינו של צו החניה נשוא העתירה בטלות.
אני מחייב את המשיבות 1-2 לשלם לעותרים הוצאות משפט בסך של 20,000 וכן , מחייב בנוסף ,את המשיבות 3-4 לשלם לעותרים הוצאות משפט בסך של 20,000 ש"ח .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 9062-12-19 מ.ע.ג.ן - יעוץ וניהול נכסים בע"מ נ' מ.ר.ר.ג. יזמות בע"מ ואח' לפני כבוד השופט - ס. הנשיא ארז יקואל מבקשת/תובעת מ.ע.ג.ן - יעוץ וניהול נכסים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ש' קדוש משיבים/נתבעים 1. מ.ר.ר.ג. יזמות בע"מ 2. מחאמיד מוחמד ג'אמל ע"י ב"כ עו"ד א' אגבריה החלטה
בקשת התובעת-המבקשת לתיקון כתב התביעה, בשלב שמיעת הראיות, באופן שיכלול נזקים שהתגבשו מאז הגשת התביעה ועד למועד זה. רקע בשנת 2016 היתקשרה המבקשת עם המשיבים, חברה קבלנית ומנהלה, לצורך הקמת חניון בבניין שבבעלותה.
המשיבים מתנגדים לבקשה.
סבורני כי בנסיבות הייחודיות כפי שנוצרו, תביעה הכוללת את מלוא הנזק הנטען היא בבחינה מניעה מתבקשת מהותרת המבקשת וידיה על ראשה, משלא אושרה בקשתה לפיצול סעדים ולתביעת נזקים שהתגבשו לאחר הגשת התביעה דנא – בגדרי הליך אחר.
...
לא ראיתי בכך משום הצדקה למנוע ממנה את תיקון כתב התביעה ואין בידי לקבל את טענת המשיבים באופן שיהווה הצבת מחסום דיוני מפני קבלת הבקשה.
אף סבורני כי הנזק שייגרם למשיבים כתוצאה מתיקון התביעה, ניתן לריפוי באמצעות פסיקת הוצאות הולמת ואף באמצעות שמיעה חוזרת של עד זה או אחר.
סוף דבר לאור המקובץ, מסקנתי היא שדין הבקשה להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו