בגזר דין מיום 25.2.13 בבית המשפט לעניינים מקומיים בחדרה, במסגרת תו"ב 51668-09-11, ניתן צו להתאמת המבנה להיתר, ואולם המבקש לא דאג להתאמה כאמור, ובדצמבר 2014 פעל המבקש להגבהת גובה הגדר מ-4 מטר ל-7 מטר, כמצוין כבר לעיל.
מכאן העתירה להריסת הגדר (תוך שאין היתנגדות שגובה הגדר יגיע ל-1.80 מטר כדרישת החוק והדין) ולחייב את המבקש בתשלום פיצוי בסך 560,000 ₪.
ב"כ המבקש חוזר וטוען, שמלכתחילה הבניה בפועל בוצעה על ידי המבקש בהתאם להיתר שניתן לו, וחוות הדעת של המומחה מטעמו נועדה להוכיח שמדעיקרא לא היה מקום למתן צו ההריסה, הואיל והבניה שנעשתה בפועל על ידי המבקש תיאמה את ההיתר שניתן לו, כך שמדובר בראיה מהותית המשמיטה את הקרקע מתחת לסעד ההריסה של תוספת הגדר שהמשיב עותר לו.
ב"כ המבקש מוסיף ומפרט בבקשת רשות העירעור נימוקים שאמורים לבסס את טענתו בדבר מתן רשות למבקש להבאת ראיות לסתור, בטענה שהמבקש לא היה מיוצג על ידי עורך דין בעת מתן הכרעת הדין וגזר הדין בהליך הפלילי, ולפיכך החלטת בית-משפט קמא מיום 22.12.19 תיגרום, לטענתו, לעיוות דין קשה למרשו.
...
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית-משפט השלום בחיפה (כב' השופטת ג'אדה בסול) מיום 22.12.19 ב-ת"א 29926-09-18, לפיה נעתר בית-משפט קמא לבקשתו של המשיב והורה, על הוצאת אותן חוֹות דעת ואותם חלקים בתצהירו של המבקש הסותרים את פסק הדין הפלילי שניתן כנגד המבקש, וכן חויב המבקש לשאת בהוצאות המשיב בסכום של 3,000 ₪.
לכן, לא הייתה הצדקה לכך שהמבקש הניח בפני בית-משפט קמא ראיות הסותרות את הקביעות נשוא ההליך הפלילי, מבלי להגיש בפני בית-המשפט קמא בקשה להתיר הבאת ראיות אלה (רק לאחר שהייתה מוגשת הבקשה להתיר הבאת ראיות לסתור, ולאחר שהייתה ניתנת אפשרות למשיב להגיב לה, וככל שבית משפט קמא היה נעתר לה, במידה ומתקיימים תנאי סעיף 42ג' סיפא של פקודת הראיות, רק אז היה רשאי המבקש להביא ראיות העומדות בסתירה להרשעתו).
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
משלא התבקשה תגובת המשיב, אני מורה שלא יהא צו להוצאות.