כחודש לאחר מכן ביקשו המערערות למשוך את בקשתן, אך באת-כוח היועץ המשפטי לממשלה (להלן: באת-כוח היועמ"ש) הודיעה לבית המשפט כי לגישתה, הדבר נובע מעמדתה ומעמדת שירותי הרווחה בדבר הצורך במינוי אפוטרופוס חצוני על האב "ולא בשל העדר הצורך במינוי". בעקבות דיון שהתקיים ביום 19.7.2020, הורה בית המשפט קמא על מינוי אפוטרופוס זמני חצוני על גופו של האב (להלן: האפוטרופוס הקודם); וביום 3.8.2020 נעתר המותב לבקשת האפוטרופוס הקודם ואסר על כניסת המערערת 2 לבית האב.
באת-כוח היועמ"ש והאפוטרופא לדין הביעו היתנגדות לבקשת הפסילה, וביום 22.5.2022 דחה בית המשפט קמא את הבקשה.
...
כחודש לאחר מכן ביקשו המערערות למשוך את בקשתן, אך באת-כוח היועץ המשפטי לממשלה (להלן: באת-כוח היועמ"ש) הודיעה לבית המשפט כי לגישתה, הדבר נובע מעמדתה ומעמדת שירותי הרווחה בדבר הצורך במינוי אפוטרופוס חיצוני על האב "ולא בשל היעדר הצורך במינוי". בעקבות דיון שהתקיים ביום 19.7.2020, הורה בית המשפט קמא על מינוי אפוטרופוס זמני חיצוני על גופו של האב (להלן: האפוטרופוס הקודם); וביום 3.8.2020 נעתר המותב לבקשת האפוטרופוס הקודם ואסר על כניסת המערערת 2 לבית האב.
באופן ספציפי, נטען כי טרם הדיון הראשון "התבודדו" באת-כוח היועמ"ש והמותב באולם וקיימו דין ודברים ביניהם; כי בדיון מיום 22.6.2021 אמר המותב "אני כבר החלטתי אבל אם אתם רוצים עוד סיבוב לא אכפת לי"; וכי בדיון מיום 15.2.2022 הורה המותב על הוצאת האב מן האולם.
בהקשר זה טוענות המערערות, בין היתר, כי המותב ציין באחד הדיונים שהאב מוכר לשירותי הרווחה; סירב לאפשר להן לחקור את עובדות הרווחה המטפלות בנושא; וסייע לאפוטרופוס הקודם להציג את המערערת 2 "כאדם דמוני". עוד לטענת המערערות, במהלך דיון שהתקיים ביום 20.8.2020 אמר המותב למערערת 2 "אני לא יכול לסבול אותך איך שאת נראית"; ובמהלך אותו דיון, בתגובה לבקשת באת-כוח היועמ"ש למנות אפוטרופוס, אמר המותב "בסדר אז אני אמנה את חבר שלי [...] אני אתעלם מכל העדויות שהיו עד עכשיו ואמנה את חבר שלי [...] אותו אני מכיר 30 שנה. ואקבע את החלטתי לגבי האפוטרופסות של [האב] בהתאם להחלטה שלו".
דין הערעור להידחות.
בנסיבות אלו, ובשים לב להבהרת המותב בנושא, לא מצאתי כל ביסוס לטענה זו.
הערעור נדחה, אפוא.