בהתאם לתקנון המוסכם (שלא הוגש לעיוני וגם לא תשריט בית משותף של החצרות) נקבעו שלוש תתי חלקות לבית המשותף.
אלא שכאמור לעיל התובעים אינם מאמצים את הגישה של הנתבעים לפיה מדובר ברכוש משותף שאינו מוצמד ולהבנתם: "הכירו הנתבעים בהיות הגדר שבהמשך לקיר המשותף ככזו המחלקת בין הצדדים את שטח החצר". מדובר בהתחייבות חוזית (למנפיקת היתר הבנייה-שכן בבקשה למתן היתר הנתבעים גם סימנו את הגדר) וניתן לראותה כהתחייבות לטובת צד ג'-קרי המנוחה בעלה ז"ל, מר אהרון גרינבוים, אביהם של התובעים.
עוד טוענים התובעים, כי בבקשה למתן היתר בנייה שהגישו בעבר הנתבעים, הם עצמם המשיכו בקוו משורטט שיוצא מקיר הבית המשותף.
ביחס לכך קבע המומחית מטעם בית המשפט במענה לשאלת הבהרה מס' 2 של ב"כ התובעים: "לא מובן לי כיצד אתה מוצא בתוכנית ההיתר הנ"ל, הסכמה או התחייבות לחלוקת השטח". גם בעמ' 22 לחווה"ד נקבע, כי: "השרטוט המצורף אינו מעיד על חלוקה ו/או התחייבות לחלוקת השטח המשותף ולכן אין לראות בשרטוט זה חלוקה הלכה למעשה של שטח החצר". כאמור, הסכמה לייחוד רכוש משותף צריכה להיות מפורשת וברורה, והסכמה שכזו אין בנמצא.
המומחית עומתה עם המסמכים וטענה, כי אין בהם כל קו חלוקה, אלא לכל היותר קו מקווקו שמופיע בחלק מהמקומות ללא מידות והסכמות "הקו לא רשום שהוא מחלק, הוא לא קו עם מידה. הוא לא הולך עד סוף החלקה".
ודוק- גם אם לצורך הדיון התאורטי היו מוכיחים התובעים, כי הנתבעים נתנו בעבר הסכמה לבצוע חלוקת הרכוש המשותף לפי קו הקיר המשותף (ולא כך הוא הדבר), הרי שבשים לב לכך, כי עסקינן ברכוש משותף, יכולים הנתבעים לחזור בהם מאותה הסכמה (שהרי הם מתנגדים כיום) וממילא שהדיון במבוקש הופך להיות חסר התכנות.
ראו, ת"א (ת"א) 47094-09-17 **** דרעי, נ' סמדר גואטה, 23.6.2019:
"13. הדין בנושא זה עם התובעים. שימוש במחסן למטרת מגורים, ללא היתר לשימוש חורג, מנוגד לסעיף 145(א) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 ולתקנה 1 לתקנות התיכנון והבניה (עבודה ושימוש הטעונים היתר), התשכ"ז-1967. די לו לאדם המתגורר בשכנות קרובה לאדם המשתמש במקרקעין בנגוד לתנאים של היתר בניה, שיראה כי השמוש החורג גרם לו "אי-נוחות" – גם אם היא לא מגיעה בהיקפה כדי מיטרד ליחיד כמשמעותו בסעיף 44 לפקודת הנזיקין – לצורך ביסוס עוולה של הפרת חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (בג"ץ 16/50 איגרא רמא בע"מ נ' ועדת ביניין ערים ת"א, פ"ד ה 229 (1951); ע"א 140/53 אדמה בע"מ נ' לוי, פ"ד ט 1666 (1955); ר"ע 62/83 בעל טכסא נ' גונן, פ"ד לח(1) 281, 283 (1984); ע"א 7727/01 קרנש נ' נחומי [פורסם בנבו] (29.12.2002)).
הצוו ייכנס לתוקף בתוך 90 יום מיום שיציגו התובעים לנתבעים היתר בנייה שעניינו בנייה לגובה בצמוד לקיר המשותף שבין הבתים או לחלופין יציגו התובעים בפניהם תנאי למתן היתר של רשות התיכנון, בגדריו מותנה מתן ההיתר בהריסה כאמור של גג רעפים/ארגז הרוח שחודר לרום הגובה של הבנייה המתכוננת.
...
אני פוסק את שכרה של מומחית בית המשפט בסך של 3,000 ₪ בתוספת מע"מ. בשים לב לכך, כי גם התובעים בחרו לחקור אותה בדיון, הרי שאני מחייב את התובעים לשלם מחצית משכרה ואת הנתבעים לשלם את המחצית הנוספת.
סוף דבר ותוצאת פסק הדין:
התביעה מתקבלת אפוא ביחס להריסת יחידת הדיור, סגירת החלון בקיר המשותף ומתן הוראות עתידיות ביחס לגג הרעפים וארגז הרוח.
התביעה נדחית בזאת ביחס לחלוקת שהתבקשה בחצר האחורית; ביחס להקמת גדר בקו הקיר המשותף; ביחס לטענות פלישה; ביחס לדרישה לתשלום כספים/דמי שימוש.