עוד ציין בית המשפט כי "במהלך הדיון בפני ביקשתי להבין את חפצם של העותרים שמא בפיהם פיתרון הגיוני ... ואולי יסכימו לסגירת חלונות ביתם בקיר הצפוני, הוא הקיר המשותף. העותרים, באמצעות באת כוחם, היתנגדו להצעה זו ולא נמצא כי בפיהם הסכמה אחרת כלשהיא. היתנגדותם הייתה נחרצת וחסרת פשרות ובכך, גילו דעתם כי אין ברצונם בפיתרון כלשהוא כי אם בסיכול מוחלט של בקשת היתר הבניה שהוגשה על ידי שכניהם, הם המשיבים 3-4."
יצוין כי במסגרת עתירה זו וינברג עתרו גם לצוו ביניים לעיכוב מתן ההיתר בפועל.
אין תחולה לסעיף 71ב(ג) לחוק המקרקעין שלפיו רואים בעל דירה שהורחבה כמי שהסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת באותו ביניין, שכן מטרת הסעיף היא להסדיר שינויים ברכוש המשותף והסדרת ניצול זכויות הבנייה בבית משותף כהגדרתו בחוק המקרקעין.
שנית, גם בהנחה שניתן לרכוש זיקת הנאה במקרקעין, לא היתקיימו התנאים הדרושים: (א) הזכות הנטענת אינה ראויה להיות זיקת הנאה; (ב) השמוש של וינברג אינו שימוש נוגד כנדרש, כבר מהטעם שלגירסת גב' וינברג (המוכחשת) מלכתחילה עם בניית הבתים כפי שניבנו, יש הסכמה בין הצדדים (וקודמיהם) שלא יבנו מול חלונות וינברג (עמ' 9 לפרוטוקול) (ג) אין רציפות של 30 שנה בשימוש, שכן אשל ווילוז'ני הביעו תדיר היתנגדותם לתיזה של וינברג כאילו הם אינם רשאים לבנות בחלקתם מול החזית הצפונית של בית וינברג.
גב' וינברג אישרה בחקירתה הנגדית, כי וינברג היו מודעים לכך שאשל ווילוז'ני (כל מישפחה בתורה) סברו כי זכותם לבנות ובקשו לממש את זכותם לבנות; וכי אשל כמו גם וילוז'ני אחריהם, היתנגדו לעמדת וינברג ולא קיבלו את עמדתם כי השטח שמול החזית הצפונית של בית וינברג צריך להשאר פנוי, כשבין הצדדים ניטש מאבק גלוי, תיכנוני ומשפטי, בעיניין זה, לרבות הגשת כתבי טענות והתכתבויות של שני הצדדים מול הערייה ורמ"י ובמסמכים שמצויים בתיק הבניין, בשל המאבק הבלתי מיתפשר של וינברג בבנייה, בכל החזיתות.
...
ממילא, כפי שציין פרופ' דויטש "אין לאפשר למי שטוען להיווצרותה של זיקה להסתמך על היעדרה של הודעה בכתב, כאשר הוא יודע היטב על דבר ההתנגדות של בעל המקרקעין הכפופים ורצינותה ..." (שם, שם).
אני דוחה את טענת וינברג כאילו לא ניתן להסתמך על מסמכים שונים בעניין זה שמצויים בתיק הבניין.
לא מצאתי ממש גם ביתר טענות וינברג והן נדחות (גם אם לא נזכרו ונדחו במפורש).
מכל המקובץ, התביעה להכיר בזיקת הנאה כנטען, נדחית.
בראיית התמונה כולה ובאופן שבו התנהלו וינברג, אשר הגישו הליכים אינספור שהתנהלו כעשור בערכאות שונות בגין אותו עניין, סבורני כי הדבר אף עולה כדי שימוש לרעה בהליכי משפט (לעניין זה ראו: תקנה 4 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.
סוף דבר
אני מורה על דחיית התביעה.