מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע תובענה: דוגמא

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו תא"מ 30673-09-19 מ.ו.ד.ל חדש - שיפוצים לדוגמא בע"מ נ' לוי בחרי לפני כבוד הרשמת בכירה ורדה שוורץ התובעת: מ.ו.ד.ל חדש - שיפוצים לדוגמא בע"מ הנתבעת: סיגל לוי בחרי ב"כ התובעת: עו"ד **** ועקנין ב"כ הנתבעת: עו"ד אסף שלם פסק דין
התובעת עותרת לחייב את הנתבעת ביתרת עלות ביצוע העבודות שלא שולמה לה. הנתבעת היתגוננה וטענה בתצהיר התומך בהתנגדות לבצוע התובענה שהגישה, כי הצעת המחיר לה הסכימה עמדה על סך של 180,000 ₪ בלבד מאחר וחלק מתוכנית האדריכלית כפי שנערכה, לא בוצעה כלל על ידי התובעת.
...
סוף דבר הוא כי רוב תביעתו של התובעת נדחית ומתקבלת אך ורק טענת התובע בגין אי תשלום מלוא עלות העבודות על פי המוסכם בין הצדדים לפי הצעת המחיר מיום 18.6.18.
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובעת סך 14,742 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (12.9.19) ועד ליום התשלום בפועל כנגד חשבונית מס כדין בגין מלוא התשלום שבוצע עבור העבודות.
בנסיבות העניין ומאחר ורוב רובה של התביעה נדחתה, ישלם התובע לנתבעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 7,000 ₪.

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

זאת, כאמור מלבד היותה טענה בעלמא, ללא הפרוט הנידרש, ללא כל תימוכין, ומנוגדת לאמור בסעיף 9 לתצהיר ההיתנגדות במסגרתו המבקש "מבקש" לבצע קזוז ולא טוען ולו בחצי פה כי הוסכם על כך. מכל מקום, אף לגופה דין הטענה לבצוע קזוז להדחות, שכן טענת קזוז יש לפרט כשם שמפרטים כתב תביעה, אך המבקש לא פירט דבר בנוגע לכך, ובכלל זאת מערך נתונים סדור, סכומים ברורים ומוגדרים, מתי קם החיוב ופירוט נסיבותיו, מתי נידרש, מהן האסמכתאות הקיימות – דוגמאת חשבוניות חיוב, וכל כיוצ"ב. אפנה למבואר בסוגיית העלאת טענת קזוז בהתנגדות, בספרו של דוד בר אופיר, "סדר דין מקוצר בהלכה הפסוקה", מהד' שתים-עשרה, בעמ' 309: "שאלה אחרת היא מהי הדרך בה יש לטעון טענת קזוז בתצהיר. כבר נפסק פעמים רבות כי נתבע המבקש רשות להיתגונן צריך להכנס לפרטי הגנתו, וטענת קזוז איננה יוצאת מכלל זה. נתבע המבקש רשות להיתגונן בטענה שיש לו תביעה שכנגד כלפי התובע, חייב להעלות את תביעתו בתביעה נגדית מסוימת וברורה שנטענה בתצהירו של הנתבע כדרך שטוענים תביעה בפרשת תביעה, וכל זה בהנחה שמדובר באותם מקרים נדירים שבהם תנתן רשות להגן על יסוד קיומה של תביעה שכנגד, וכלל זה חל גם על טענת קזוז... טענה זו טעונה, אם כן, פירוט עובדתי בתצהיר ואין די בכך שהנתבע יפרט את יסודותיה העובדתיים בקדם המשפט... טענת קזוז, בתחומיה של תביעה בסדר דין מקוצר, חייבת לפרט את הסכום הנתבע לפי טענת הקזוז ואף להציג במדויק את מערכת הנתונים אשר עליהם היא מבוססת. יש להעלות אותם בצורה מפורשת וברורה כדרך שמנסחים כתב תביעה. דרישת קזוז בעלמא ועל דרך הסתם, אין בה כדי ליצור תשתית מספקת שעליה ניתן לבסס תביעת קזוז המצדיקה דיון לגופה או הענקת רשות להיתגונן. וכך למשל: טענה סתמית בדבר הפסד כספי של סכום כסף מסוים, אין בה כדי לבסס את הטענה האמורה ללא ראיות מדויקות בדבר שיעורו של הסכום ודרך התהוותו וחישובו." מכל המקובץ, ההיתנגדות נדחית הן מחמת האיחור הכבד בהגשתה והן לגופה.
...
זו אינה טענת עובדה שניתן להוכיחה בראיות, אלא מסקנה משפטית, וספק אם בכלל מקומה בתצהיר, מבלי שהונחו היסודות העובדתיים לביסוסה").
זאת, כאמור מלבד היותה טענה בעלמא, ללא הפירוט הנדרש, ללא כל תימוכין, ומנוגדת לאמור בסעיף 9 לתצהיר ההתנגדות במסגרתו המבקש "מבקש" לבצע קיזוז ולא טוען ולו בחצי פה כי הוסכם על כך. מכל מקום, אף לגופה דין הטענה לביצוע קיזוז להידחות, שכן טענת קיזוז יש לפרט כשם שמפרטים כתב תביעה, אך המבקש לא פירט דבר בנוגע לכך, ובכלל זאת מערך נתונים סדור, סכומים ברורים ומוגדרים, מתי קם החיוב ופירוט נסיבותיו, מתי נדרש, מהן האסמכתאות הקיימות – דוגמת חשבוניות חיוב, וכל כיוצ"ב. אפנה למבואר בסוגיית העלאת טענת קיזוז בהתנגדות, בספרו של דוד בר אופיר, "סדר דין מקוצר בהלכה הפסוקה", מהד' שתים-עשרה, בעמ' 309: "שאלה אחרת היא מהי הדרך בה יש לטעון טענת קיזוז בתצהיר. כבר נפסק פעמים רבות כי נתבע המבקש רשות להתגונן צריך להיכנס לפרטי הגנתו, וטענת קיזוז איננה יוצאת מכלל זה. נתבע המבקש רשות להתגונן בטענה שיש לו תביעה שכנגד כלפי התובע, חייב להעלות את תביעתו בתביעה נגדית מסוימת וברורה שנטענה בתצהירו של הנתבע כדרך שטוענים תביעה בפרשת תביעה, וכל זה בהנחה שמדובר באותם מקרים נדירים שבהם תינתן רשות להגן על יסוד קיומה של תביעה שכנגד, וכלל זה חל גם על טענת קיזוז... טענה זו טעונה, אם כן, פירוט עובדתי בתצהיר ואין די בכך שהנתבע יפרט את יסודותיה העובדתיים בקדם המשפט... טענת קיזוז, בתחומיה של תביעה בסדר דין מקוצר, חייבת לפרט את הסכום הנתבע לפי טענת הקיזוז ואף להציג במדויק את מערכת הנתונים אשר עליהם היא מבוססת. יש להעלות אותם בצורה מפורשת וברורה כדרך שמנסחים כתב תביעה. דרישת קיזוז בעלמא ועל דרך הסתם, אין בה כדי ליצור תשתית מספקת שעליה ניתן לבסס תביעת קיזוז המצדיקה דיון לגופה או הענקת רשות להתגונן. וכך למשל: טענה סתמית בדבר הפסד כספי של סכום כסף מסוים, אין בה כדי לבסס את הטענה האמורה ללא ראיות מדויקות בדבר שיעורו של הסכום ודרך התהוותו וחישובו." מכל המקובץ, ההתנגדות נדחית הן מחמת האיחור הכבד בהגשתה והן לגופה.
המבקש ישלם הוצאות המשיבה בסך 2,000 ₪.

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני היתנגדות לבצוע תביעה על סכום קצוב שהוגשה ע"י המשיב ע"ס של 2,181.74 ₪ מכוח ההסכם אשר נחתם בין הצדדים בגין השירותים אשר סופקו לו ע"י המשיב (להלן: "ההסכם").
מכל האמור, המבקש עותר לבית המשפט לדחיית התביעה על הסף תוך חיוב המשיב בהוצאות משפט, הוצאות לדוגמא ושכ"ט עו"ד ומע"מ כחוק.
...
עם זאת, סבורני כי על מנת שלא לחסום את דרכו של המבקש, ולנוכח טענות ההגנה הנטענות, אף מבלי לקבל את טענת המבקש בדבר אי תחולת ההסכם לשנת המס 2020, ולנוכח השלב בו אנו מצויים בו נבחן קיומה של הגנה לכאורה בלבד, יש מקום ליתן רשות להגן, אך בכפוף לתנאים הבאים, כפי שיפורט להלן.

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקש עוד טען כי נקבע בפסיקה כי הדרך היחידה לכפור בסמכות המקומית היא הגשת ההיתנגדות ללישכת ההוצאה לפועל שליד בית המשפט בעל הסמכות, אך בעניינינו, המשיבה הגישה את היתנגדותה בלישכה בה ניפתח ההליך ובכך יש לראות במשיבה כמי שמחלה על טענת חוסר הסמכות המקומית וכמי שהסכימה לה. מכל האמור, המבקשת עותרת להעברת הדיון לבית המשפט המוסמך במחוז תל אביב-יפו בהתאם לתקנה 7(א) לתקנות תוך חיוב המשיבה בהוצאות לדוגמא לרבות שכ"ט עו"ד. מנגד, המשיבה הגישה תגובתה לבקשה וטענה כי במסגרת ההיתנגדות שהוגשה היא ביקשה להעביר את הדיון בה לבית משפט השלום בעכו וזאת בהתאם לתקנה 7(א) לתקנות נוכח מקום מגוריה של המשיבה.
תקנות ההוצאה לפועל (תיקון) התשע"ח – 2018 בעיניין זה, בהתאם לתקנה 109ב(ג1) לתקנות ההוצאה לפועל, כפי שתוקנה בשנת 2018, רשאי החייב להגיש את ההיתנגדות "... בלישכה שבה הוגשה הבקשה לבצוע, כאמור בתקנת משנה (ב), רשאי החייב לבקש במסגרת ההיתנגדות כי הרשם יעביר את התיק לבית המשפט שלו הסמכות המקומית לידון בתביעה, ויפרט את הטעמים שלפיהם לבית המשפט הסמכות כאמור." (תקנות ההוצאה לפועל (תיקון) התשע"ח - 2018, ק"ת 8055, כ"ד באב התשע"ח, 5.8.2018).
...
סבורני כי אין לקבל את טענתו של המבקש מאחר שהמעשה או המחדל בשלו תבע הינו אי פירעון חובותיה של המשיבה במסגרת הסכם ההלוואה, מעשה או מחדל אשר מקורו באי תשלום החוב ע"י המשיבה באמצעות סניף הבנק מספר 601 המתנהל באופן וירטואלי.
יוער כי אף אף היתה מתקבלת הטענה כי מקום יצירת ההתחייבות היה לכאורה במחוז תל אביב, הרי שחלופה זו בוטלה בתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט-2018 אשר הדגישו את חשיבות הכלל בעניין הסמכות המקומית ולפיו "ילך התובע אחר הנתבע". לסיכום: לאור האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה להעברת התובענה לבית משפט השלום שבמחוז תל אביב-יפו.
לפיכך, הבקשה להעברת הדיון מחוסר סמכות מקומית - נדחית.

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ראו, לדוגמא: רע"א 2339/92 עמידר החברה הלאומית לשיכון עולים בישראל בע"מ נ' זוהר (5.7.1992)) פד"י מו (3) 777.
תקנות ההוצאה לפועל (תיקון) התשע"ח – 2018 בעיניין זה, בהתאם לתקנה 109ב(ג1) לתקנות ההוצאה לפועל, כפי שתוקנה בשנת 2018, רשאי החייב להגיש את ההיתנגדות "... בלישכה שבה הוגשה הבקשה לבצוע, כאמור בתקנת משנה (ב), רשאי החייב לבקש במסגרת ההיתנגדות כי הרשם יעביר את התיק לבית המשפט שלו הסמכות המקומית לידון בתביעה, ויפרט את הטעמים שלפיהם לבית המשפט הסמכות כאמור." (תקנות ההוצאה לפועל (תיקון) התשע"ח - 2018, ק"ת 8055, כ"ד באב התשע"ח, 5.8.2018).
...
זאת, אף אם אותו בית משפט אחר גם הוא בעל סמכות מקומית לדון בתביעה שטרית זו. ודוק: כפי שקבע בית משפט קמא, מקום בו מוגשת לבית המשפט הנעבר בקשה להעביר את הדיון בתובענה לבית משפט אחר, בשל חוסר סמכות מקומית, ובית המשפט הנעבר מוצא כי הוא אכן איננו מוסמך מקומית לדון בתביעה, עליו להיעתר לבקשה והוא איננו כפוף לכלל של "לא יעבירנו עוד", הקבוע בסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט, שכן העברת הדיון אליו לא נעשתה על ידי בית משפט, אלא על ידי רשם ההוצאה לפועל.
סבורני כי יש לראות במבקשת כמי שוויתרה על זכותה לאכוף את תניית השיפוט שעה שהגישה את התובענה על סכום קצוב לביצוע בלשכת ההוצל"פ ברמלה, שאינו חלק מתניית השיפוט הייחודית.
לכך יש להוסיף את העובדה כי בקשת המבקשת לא נתמכה בתצהיר וכן את השיקול ולפיו המבקש הוא אדם נכה וההתניידות קשה לו. לאור האמור לעיל אני מורה על הותרת הדיון בבית משפט זה אשר הינו בעל הסמכות המקומית לדון בו. בנסיבות העניין ולנוכח המחלוקת בפסיקה לא מצאתי לנכון לעשות צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו