לפני תביעות שטריות, נזיקיות וכספיות, בתביעה ותביעה שכנגד בין התובעים (משכירים) לבין הנתבע (שוכר) בטענות הנוגעות להסכם השכירות, לרבות חיובי שכר דירה, ארנונה, פינוי המושכר ושיקומו.
המבנה ששכר בתחילת השכירות היה נטוש זמן רב, השוכר הסתמך כי יישאר במושכר לפחות 10 שנים, ולכל הפחות חודשים נוספים עד סוף שנת 2017, בהסכם האופציה עליו חתמו הצדדים, ולכן השקיע בשיפוצו ובציוד 216,183 ₪, ולפיכך יש לשפותו בגין סכום זה.
אובדן הכנסות מפינוי המושכר: הפסד הכנסות עקב פינוי מהמושכר בטרם עת בסך 192,157.5 ₪; אבדן מלאי מחנות המתנות בסך של 50,000 ₪;
אבדן הכנסה מהשכרת משנה בחודשים ינואר 2017 ועד יולי 2017 בסך של כ- 29,484 ₪.
טרם דיון:
האם ראוי שבית המשפט יעניק סעד לשני צדדים שחטאו ואף לא חששו לציין בפני בית המשפט כי פעלו שלא על פי היתר, תוך הטחת האשמות הדדיות מי הפר יותר את דיני התיכנון והבניה? מי הערים יותר על עריית כפר סבא בהפעלת חנות שאין לה היתר או בניית פרגולה וקירויה ללא היתר? מי הערים יותר על הערייה בנוגע לתשלומי ארנונה בשים לב לשימוש שבוצע במקום?
האם מרחקו של הבניין בכפר סבא שבו נדונים תיקי תיכנון ובניה מצדיק העלאת טענות מעין אלה בבניין האזרחי, שומה הפרדת הבניינים מאפשרת העלאת טענות מעין אלה ללא כל מפריע?
אפרט:
תביעה זו נוגעת לזכויות וחובות צדדים על פי הסכם השכירות, כאשר המחלוקות החלו, כפי שעולה, הן מהיעדר היתר להפעלת חנות המתנות והן מתוספות שביצע השוכר בחזית המושכר, ובכללן החלפת הכסוי של הפרגולה כגג וכן קירוי הפרגולה על כל צדדיה – יצירת מבנה סגור בגודל של כ- 100 מ"ר על גבי שטח להפקעה בחזית מבנה ועל גבי מדרכה של הציבור והשכרתו לשוכרי משנה.
גם המשכיר, בדומה לשוכר, תבע בגין הפסד שכירות מחנות המתנות ללא היתר, ובכלל זאת שכר דירה וארנונה.
אף אם אצא מנקודת מוצא כי יש לקבל את גרסת הנתבע לפיה המשכיר לא היתנגד להחלפה זו ואף אישר אותה, והפרגולה היתה עוד קודם לכניסתו לנכס, אין די בכך.
כעת הם מבקשים סעדים מבית המשפט, טוענים טענות בנוגע לגובה הארנונה והמים בנוגע לנכסים שהושכרו, ומבקשים לקבל פיצוי בגין נזקים שנגרמו להם משימושים חורגים אלה.
...
שתי ההפרות תלויות זו בזו, שלובות זו בזו באופן שאינו ניתן להפרדה, וככאלה תביעות שני הצדדים ראויות להידחות במלואן ובצוותא.
לסיכום:
בשים לב לאמור לעיל, אני פוסקת כי לכל צד בעל אשם תורם ועליו לשאת בנזקיו שלו שנגרמו כתוצאה מהתנהלותו.
משכך, דין התביעות כולן להידחות וכל צד ישא בהוצאותיו.