מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שיקים שניתנו כבטוחה

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשת ציינה כי שיק אחר של חברת אריגים שניתן עבור היתחשבנות אחרת עם המבקשת חזר בציון "אין כסוי מספיק". המשיבות הגישו היתנגדות לבצוע שטר והכחישו את חובתן לפרעון השיק.
הצדדים החלו במאי 2020 לידון במתוה לפרעון ההלוואה כאשר השיק ניתן כבטוחה לפרעון ההלוואה מתוך הבנה כי עד ליום פרעונה יבואו תנאי הפרעון לכלל גיבוש.
...
המבקשת השיבה לטענות אלו של המבקשת וטענה כי קיזוז סך של 1,300,000 ₪ מסכום קרן ההלוואה יבוצע רק בהתקיים מספר תנאים מצטברים אשר לא התקיימו בסופו של דבר כך שסכום החוב על כנו עומד.
התנאי הראשון פורש בפסיקה כאמור ברע"א 7139/96 טריגוב ואח' נ. "טפחות" בנק למשכנתאות לישראל בע"מ מיום 2.4.97: "השאלה הראשונה שיש לדון בה בבקשה לסעד זמני נוגעת לטיב התביעה ולסיכוייה. לעניין זה, די בכך שהוכח שהתביעה אינה טרדנית, וקיימת שאלה רצינית שיש לדון בה. בשלב זה אין צורך לפסוק באורח סופי בדבר צדקתו של מי מן הצדדים." ואילו הנדרש לקיומו של התנאי השני הוסבר ברע"א  10076/07 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ. ICC Industries Lnc מיום 28/11/07: "יסוד זה נבחן על רקע נסיבותיו הפרטניות של כל מקרה תוך התחשבות, בין היתר, בסכום התביעה, ביכולתו הכלכלית של הנתבע ובחשש, אם אכן קיים כזה, מפני הברחת נכסים .... יצויין, כי תוחלת ההכבדה שיש להוכיחה בגדרי העיקול הזמני, היא "הנמוכה ביותר לעומת תוחלת ההכבדה של הסעדים הזמניים האחרים". עוד נקבע ברע"א 903/06 דלק חברת הדלק הישראלית בע"מ נ. גסטון אטיאס (עטיה) מיום 19.3.06: "מקבל אני את טענת המבקשת לפיה גובה סכום התביעה עשוי, בנסיבות המתאימות, להוות אינדיקציה לכך שאי מתן צו עיקול עלול להכביד על ביצוע פסק הדין, אך זאת כאשר עלה בידי מבקש צו העיקול להראות כי אמצעיו הכספיים של הנתבע אינם מספיקים כדי לשלם את החוב הנטען". ככל שמוכח קיומם של שני תנאים אלו, נדרש בית המשפט לשקול את השיקולים הבאים כאמור בתקנה 362(ב) לתקנות: "(1) הנזק שייגרם למבקש אם לא יינתן הסעד הזמני לעומת הנזק שייגרם למשיב אם יינתן הסעד הזמני, וכן נזק שעלול להיגרם למחזיק או לאדם אחר;
סוף דבר הוא כי הבקשה לבטול צו העיקול הזמני נדחית והמשיבות תשלמנה למבקשת הוצאות הדיון בבקשה בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בבסיס טענת הנתבע לשינוי/הרחבת חזית העובדה כי בבקשה לבצוע שטר (שמהוה את כתב התביעה השיטרי), סימנה התובעת בפרק המיועד ל"הצהרה והתחייבות", הצהרה לפיה השטר "ניתן כבטוחה לפירעון הלוואה שלא חל עליה חוק הלוואות חוץ בנקאיות"; בעוד שבהליך זה התובעת לא טוענת עוד כי השיק ניתן כהלוואה, אלא כחלק מן התמורה בגין הדירה.
נעיר, כי אכן ניתן לתמוה מדוע התובעת הסכימה לקבוע בהסכם כי החזקה בדירה תהיה ביום 1.9.2018, בעוד שבחוזה ההלוואה נקבע כי החזר ההלוואה יהיה ביום 10.11.2108 ולגירסתה אף שונה ליום 1.12.2018; ואף מסרה את החזקה בפועל לפי החוזה לפני תשלום סכום השיק (סעיף 12 לתצהיר שצורף לתגובה להתנגדות).
...
אני מחליט לקבל את התביעה ולחייב את הנתבע לשלם לתובעת את סכום השיק מושא תיק הוצל"פ מס' 5073660119 (בניכוי סך של 10,000 ₪ כפי שצוין על ידי התובעת עם פתיחת התיק).
בהליך זה, אין חיוב בהוצאות ושכ"ט עו"ד. כמו כן ניתנות הוראות אלו, ביחס לחוב בתיק ההוצל"פ: (-) אני קובע כי על סכום השיק לא יתווספו הפרשי הצמדה וריבית לתקופת העבר, מאז זמן מועד פירעון השיק ועד למועד מתן פסק הדין.
אני מורה להעביר עותק מפסק הדין לפקיד שומה חיפה (אגף מיסוי מקרקעין), באמצעות הנהלת בתי המשפט.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קביעת בימ"ש קמא בסעיף 19 לפסה"ד לפיה לא מצא שהמערער הראה שהשיקים ניתנו בקשר להלוואה אינה נכונה עובדתית, ואף עומדת בנגוד להצהרת קפיטל עצמה בבקשה לבצוע שיקים לפיה השיקים ניתנו כבטוחה לפרעון הלוואה או כתשלום להחזר הלוואה.
ברע"א 7135/22 אריאל רום השקעות בע"מ נ' סביוני ויצמן (4.12.22) קבע כב' השופט כשר בנוגע לרשות להיתגונן: "על פי ההלכה הנוהגת, מקום בו מתברר כי הגנתו של המבקש אינה אלא "הגנת בדים", לא תנתן לו רשות להיתגונן;  אך "כל עוד יש בידי מבקש הרשות להיתגונן או המתנגד לבצוע שטר להראות כי בפיו הגנה אפשרית, ולו בדוחק, על בית המשפט להסתפק בכך בשלב ראשוני זה ולאפשר את ההתגוננות כנגד ההליך" (ע"א 1471/06 עגיב יעוץ וניהול בע"מ נ' רבינוביץ, פסקה 5 [פורסם בנבו] (6.3.2008)).
...
בע"א 356/85 משה מגן נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ, מא(3) 319, 322 הסביר ביהמ"ש העליון מהי "הגנת בדים". הובהר כי מטרת החקירה הנגדית היא לאפשר לצד השני למוטט את גרסתו של המבקש ולהראות שתצהירו אינו אמת וכאשר ברור לשופט שגרסת המבקש מופרכת או אף בשקר יסודה, אז התוצאה צפויה מראש ואין טעם להיעתר לבקשת רשות להתגונן.
אני סבורה כי גם אם "מנטרלים" את ממצאי המהימנות, ניתן להגיע לאותה מסקנה אליה הגיע בית משפט קמא .
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

השיק המדובר הופקד בבנק, הנתבע מסר הוראת ביטול, או אז הגישה התובעת את השיק לבצוע בהוצאה לפועל, הנתבע היתנגד לבצוע השיק ומכאן ההליך שבפניי.
הנתבע פרט כי רק כשלושה שבועות לאחר שהשיק הופקד, פנתה אליו התובעת בעיניין השיק שחזר והוא השיב שהשיק ניתן כבטוחה לדרור אך לא היה אמור להגיע אליה שכן רשום עליו "למוטב בלבד" וגם "שיק בטחון", וכי התובעת לא פנתה אליו לפני הפקדת השיק.
אציין כי העד דורון אשר עומת עם השאלה למה, אם סמך על דרור ברמה של לתת לו חותמת של החברה, עדיין החתים אותו כערב על גבי השיקים, ולא היתה לו תשובה (עמ' 11 ש. 22 – עמ' 12 ש. 3) התובעת לא הגישה תביעת חוב נגד דרור ובקשת הבצוע לא כללה אותו על אף שהוא חתום כערב בגב השיק.
...
כפי שפרטתי לעיל, הטענה הכללית שהופרחה בעלמא, כי דרור הוא נוכל ורמאי לא הוכחה וגם אם מדובר במי שהורשע בפלילים אין הדבר מונע את הבאתו לעדות וכידוע, "מותר להזמין כל אדם ליתן עדות שהיא קבילה ושייכת לעניין" " (ס' 1 ו-2 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971) וכן: "הכל כשרים להעיד בכל משפט, בכפוף לאמור בסעיפים 3 ו-4, ואין אדם פסול להעיד מפני שהוא בעל דין בתובענה אזרחית, או מתלונן או נאשם במשפט פלילי, או מפני שהוא מעבידו, עובדו, בן זוגו או קרובו של התובע, המתלונן, הנתבע או הנאשם, או מפני שהורשע או נושא עונש על עבירה." (פקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971), ולכן ההסבר הדחוק שמסר הנתבע כי איך אפשר לזמן אדם כמו דרור לעדות (עמ' 15 ש. 8, עמ' 24 ש. 18-19) ולאחר שהעיד כי הוא עדיין בקשר עם דרור והתכתב איתו בעניין המשפט (וצירף את ההתכתבות), מביא גם הוא למסקנה כי יש להחיל את החזקה שבאי הבאת עד נדרש וחזקה כי לו היה הנתבע מביא את דרור לעדות הוא לא היה תומך בטענתו כי שילם את תמורת השקים במזומן.
שכר הטרחה היה אמור לעמוד על סך של 65,000 ₪ ולכן מסר לו שיק ביטחון על סכום זה. בדיעבד, היה על הנתבע לשלם לדרור רק 61,000 ₪, מתוכם הראה ששילם 21,000 ₪, ולכן אני מורה כי הנתבע חייב לתובעת 40,000 ₪.
לסיכום כל האמור לעיל, אני מורה כי הנתבע ישלם לתובעת 40,000 ₪ כערכם ביום 1.7.2019, בצירוף הוצאות משפט בסך 2,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 7,020 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

שיק אחד חולל במתן הוראת ביטול, והשיק השני – עקב "חשבון מוגבל". מושכל יסוד של דיני הפרוצידורה האזרחית כי בשלב זה של הדיון בהתנגדות לבצוע שטר עול ההוכחה המוטל על המבקשים הנו מצומצם יחסית.
האחת כי "המדובר בניסיון גבייה חסר בסיס של חוב שכבר נפרע לידי המשיבה במלואו ואף ביתר מכך, וכיום כשלעצמו לא קיים כנגד המבקשת כל חוב בגין שיקים אלו, לגופו של עניין", והשנייה כי "השיקים ניתנו כבטוחה להלוואה שהייתה אמורה להנתן למבקשת מהמשיבה", וזאת במסגרת עסקת אשראי של ניכיון שיקים כאשר "להבטחת השבת ההלוואה ותשלומה מסרתי מראש את השיקים למשיבה, שהועברו למבקשת מהחייבת 2 – חברת ניר החורש בע"מ, לשם בדיקתם כבטוחה, בטרם תינתן הלוואה", אלא ש"בפועל לא ניתנה ההלוואה ולא שולם למבקשת דבר תמורת השיקים".
...
המבקש בחר שלא לקיים את החלטתי ושלא להמציא דבר.
משכך חסד אני עושה עם המבקש מס' 2 כשאני מורה כי יוארך לו המועד להגשת ההתנגדות ותינתן לו רשות להתגונן כפוף להפקדת סך של 50,000 ₪ בקופת בית המשפט עד ליום 30.7.23.
כן אני מורה על שפעול הליכי ההוצאה לפועל כנגד המבקשת מס' 1.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו