עצם פתיחת תיק הוצל"פ כנגד הנתבע לגביית שיק שסוחר לאחר חילולו, מלמדת על חוסר תום לב וניסיון להתעשר שלא כדין.
עוד טענה התובעת כי כתב האישום נגד אביו של הנתבע, אליו הפנה הנתבע בהתנגדות, אינו קשור כלל לשימוש בשיקים או לשיק דנן או לתיק ההוצל"פ, אלא שהוא עוסק באישומים הנוגעים לאי הגשת דוחות למע"מ. לפיכך, נטען, יש לדחות את טענות הנתבע ביחס לזיוף חתימתו בהיעדר הרשאה לאביו.
עוד מסתמכת התובעת על סעיף 29(א) לפקודת השיטריות, אשר קובע כי "כל צד שחתימתו מצויה על השטר, חזקה לכאורה שנעשה צד לו בעד ערך". אולם סעיף זה כפוף לעקרון תום הלב, אשר הפך להיות עיקרון-על במשפט הפורש חסותו על כלל פעולותיהם של בעלי הדין, וכן הוא יסוד אין בלתו בסוגיית אחיזה כשורה (ת"א (עכו) 3143/00 פואד חניפס נ' חורי מוניר (2003), בעמ' 9).
מצופה כי על האוחז בשטר לבצע בדיקה סבירה על מנת לוודא שהשטר תקין, כמו-גם להציג ראיות באמצעות קבלה או כל אסמכתא אחרת, אשר אמורה להמצא בספרי החברה.
בשל הקרבה ביניהם, נימנע הנתבע מלפעול כפי שמצופה ממי שלטענתו זויפה חתימתו על גבי השיק, אם בפנייה לבנק לביטול השיקים, ואם בפנייה למישטרה, ומכאן שיש לראות בו כמי שנתן לו הרשאה למשוך שיקים מחשבונו, ולא יוכל להיתלות בטענת זיוף.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, על נספחיהם, בכלל החומר המצוי בפניי בתיק, ושקלתי טענות הצדדים, נוכחתי כי דין התביעה להידחות.
אמנם לפי ס' 20(ג) לפקודה, כל אוחז החתום על שיק נהנה מחזקה כי השטר נמסר לידו מסירה כשרה, אולם הסיפא של סעיף 20(ג) כוללת את הדיבור: " כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר". שוכנעתי כאמור כי השיק הוסב לתובעת לאחר חילול, ומכאן שאין זו מסירה כשרה כלשון החוק.
לנוכח המפורט לעיל, דין התביעה להידחות.