מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שיק ותביעה שכנגד בגין דירה מושכרת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נטען, כי לא היתה לתובעת כל מניעה להגיש תביעה קטנה שכנגד ולצרף את הערבים; וכי הותרת ההליך כאן משמעו ניהול הליך בכפל גם עם התביעה הקטנה וגם עם ההליך שהחל בהוצאה לפועל ועתיד להתברר כתביעה בסדר דין מהיר.
אם כן, התביעה הקטנה נוגעת לניזקי התובעים כתוצאה מהליקויים בדירה; התביעה כאן נוגעת לניזקי התובעת כתוצאה מביטול הסכם השכירות בטרם הסתיימה התקופה ובשל הנזקים שנגרמו לדירה; וההתנגדות נוגעת לניזקי התובעת, ככל הנראה, כתוצאה מהפרת ההסכם והנזקים הנטענים (מאחר והתיק מצוי בשלב הדיון בהתנגדות, לא הוצגה גרסת התובעת וטרם נטען בצורה ברורה בגין מה בוצעה ההמחאה אולם הדברים נלמדים מתוך הנטען בהליך שלפניי).
...
על כן אני דוחה את בקשת הנתבעים למחוק את התביעה.
סוף דבר: בהתבסס על ניתוח הדברים כאמור, אני מורה על עיכוב הדיון בהליך זה עד לאחר מתן פסק הדין בתביעה הקטנה ולאחר החלטה בהתנגדות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מר רחימי הגיש את השיק לבצוע בתיק הוצאה לפועל 501681-05-19 ובמסגרתו תבע סכום של 6,521 ₪ אשר רכיביו הם: חוב חשמל בסך 672 ₪; שפוץ הדירה – נקוי של רטיבות וצביעה בסך 5,850 ₪; 10% לכל חודש בגין איחור בתשלומים שלא שולמו.
עוד טענה הגב' יחזקאל בכתב ההגנה, טענת קזוז בגין הנזקים שנגרמו לה: נזק כספי ישיר בסך 4,139.60 ₪ בגין היזק לריהוט וללבוש אשר העובש והפטריות מנעו שימוש בהם; 4,200 ₪ עלויות הובלה אל הדירה ומהדירה; 1,500 ₪ עלות שכ"ט המומחה שמסר חוות דעת; 2,250 ₪ שכ"ט עו"ד עד להגשת ההיתנגדות לבקשה לבצוע שטר.
התביעה שכנגד של גב' יחזקאל: בתביעה שכנגד שהגישה גב' יחזקאל נגד מר רחימי, שבה הגב' יחזקאל על טענותיה כי מר רחימי הפר את הסכם השכירות הפרה יסודית, השכיר לה דירה שאין לה היתר בניה ואשר ניבנתה בנגוד לתקנים המחייבים עפ"י דין, דירה אשר כתוצאה מליקויי בניה וחוסר איטום פשטו בה פטריות ועובש וגרמו לה נזק לרכוש ולבריאות.
בכתב ההגנה לתביעה שכנגד דחה מר רחימי את הטענות שבכתב התביעה שכנגד וטען כי הוא ביקש מגב' יחזקאל לאפשר לו להכנס לדירה ולבצע תיקונים אולם היא סירבה, ובנסיבות אלה מיתהפך הנטל ועובר אל כתפיה של גב' יחזקאל ועליה החובה לתקן את הטעון תיקון בדירה.
העובש והטחב בדירה נגרמו בשל סרובה של גב' יחזקאל לאוורר את הדירה ובשל הותרת הדירה אטומה.
...
אשר על כן אני קובע כי המקור לעובש ולטחב בדירה הוא מחוסר אוורור של הדירה ולא מכשלי איטום, ומכאן שנזקי העובש נגרמו בשל מעשיה ומחדליה של גב' יחזקאל, ולא של מר רחימי.
סוף דבר, התביעה שהגיש מר רחימי נדחית ברובה, למעט רכיב החשמל בסך 672 ₪.
התביעה שכנגד שהגישה גב' יחזקאל נדחית כאמור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

הנתבעת הגישה היתנגדות לבצוע השיקים, בה טענה כי התובעים העלימו מפניה את מצבה האמתי של הדירה והסתירו את הליקויים שבה - בעיות של רטיבות, עובש, טחב וירוקת וכן בעיית נמלים; זאת על אף שלטענתה, טרם התקשרותה בהסכם השכירות, היא הבהירה לתובעת כי היא סובלת מפיברומיאלגיה ואילו בנה הקטן הוא על הרצף האוטיסטי, ועל כן הם זקוקים לסביבת מגורים בריאה, רגועה, יבשה ונטולת עובש וריחות (על נימוקי ההיתנגדות ראה ביתר הרחבה בסעיף 11 להלן).
לכך חזוק בתכתובת הואטסאפ שבין התובע ובין הנתבעת, שצורפה כנספח י' לכתב התביעה, בה כתב התובע ביום 4.2.2018 (קרי, למחרת שיחת הטלפון דלעיל): "הקבלן של הפרגולה מגיעה ב - 18.2 לתקן אותה. יש לה אחריות על הפרגולה. והקבלן של הדירה ייכנס בימים הקרובים." הנתבעת עצמה העידה, כי ביום ששי בו הגיעו התובעים לדירה בעקבות הודעת הנתבעים אמר לה התובע - "יום ראשון אני כבר דואג שיבואו לראות את העניין. אז לכך הכוונה "מקסימים", שיבואו לבדוק.
אעיר, כי בסיכומיהם ניסו הנתבעים שוב ושוב לטעון כי בעיית הרטיבות נשוא התביעה נמשכה בתקופת השכירות של הזוג זמושין, על אף שהובהר בצורה ברורה כי מדובר בבעיית רטיבות במיקום שונה, והנובעת מדירת השכן; מוטב היה, אפוא, לולא היה נטענת טענה זו. בדומה, מוטב היה לולא היתה מועלית הרמיזה במסגרת חקירתו הנגדית של סרגיי, כי התובעים הציעו לבני הזוג זמושין טובת הנאה עבור עדותם לטובתם בבית המשפט, בדמות הפחתה בדמי השכירות או טובת הנאה אחרת; לא הובאה לכך ולו ראשית ראיה, וסרגיי שלל רמיזה זו לחלוטין (עמ' 48, ש' 28 ואילך) ואף העיד, כי התובעת הבהירה לו את חובתו לומר אמת בתצהירו ובעדותו (עמ' 50, ש' 5).
...
אין חולק כי סכום הערבון שנמסר, בסופו של דבר, היה 6,900 ₪ בלבד.
לפיכך אינני מוצאת לנכון לפסוק לנתבעים פיצוי כלשהי בגין פריט נזק זה. סיכומו של דבר: הנתבעים לא הוכיחו אף לא אחת מטענותיהם בתביעה-שכנגד, לא עמדו בנטל להוכיח את אחריותם של התובעים לנזק הנטען בה ולא ביססו אף אחד מפריטי הנזק שנתבעו במסגרתה.
אשר על כן, דינה להידחות.
סוף דבר אשר על כן, אני מחייבת את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעים, יחד ולחוד, סך של 12,013 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

רקע: התובע הגיש בקשה לבצוע שיק ע"ס 1,350 ₪ משוך מחשבון הנתבע (להלן "השיק") ובעקבות קבלת היתנגדות הנתבע לבצוע השיק, לנתבע ניתנה רשות להיתגונן ונוכח סכום השיק, התביעה הועברה לסדר דין מהיר.
טענות הצדדים: בתצהיר שצורף להתנגדות, הנתבע טען כי עת פגש את התובע, ראה את הדירה וסגרו על תאריך כניסה ומועד קבלת הדירה אלא, שבפועל התובע לא פינה את הדירה ומאחר והנתבע בעצמו היה צריך לפנות את הדירה שלו, הוא היה חייב לשכור דירה אחרת.
" בנוסף, הנתבע בחקירתו הנגדית, אישר כי התחייב, כי היה צריך את הדירה ממש וכי הסכום של 1,350 ₪ עונה על הציפיות שלו (ראה עדותו עמ' 4 שורה 31 עד 36) וכי מסר את השיק על מנת שהתובע ישמור לו את המקום (ראה עדותו עמ' 5 שורה 8-10) .
...
הטענה כי היה הסכם שכירות מותנה בין הצדדים נטענה רק בסיכומים ועל כן, הטענה נדחית .
סוף דבר: התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבע ישלם לתובע אגרות ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 1,400 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשכירים הגישו לבצוע בהוצל"פ שטר חוב על סך של 70,000 ₪ והשוכרת הגישה בתאריך 18.1.21 היתנגדות לבצוע השטר.
המשכירים הגישו בתאריך 10.5.21, לאחר שבקשו וקיבלו ארכה, כתב הגנה בתביעה החוזית, ובתאריך 11.5.21, כתב תביעה שכנגד על סך של 216,235.5 ₪.
עוד טענו, שבמהלך שנת 2019 ובמשך חודשים לאחר שהשוכרת, ככל הנראה, נקלעה למצוקה כספית- עוד בטרם וללא קשר למשבר הקורונה- היא פנתה אליהם ונציגיהם והודיעה שלא להפקיד את השיקים אשר הופקדו בידיהם בגין דמי השכירות, וכתוצאה מכך לא עמדה בתשלום דמי השכירות במועדם, חילקה על דעת עצמה את דמי השכירות למספר תשלומים בכל חודש בסכומים ובמועדים שונים ללא כל הסכמה, תוך שהיא מתרצת מעשים אלה מחמת תקופה כלכלית קשה שעוברת עליה.
כמו כן, טענו, הם נאלצו לצבוע את הדירה לאחר פינויה של השוכרת ולזאת יש להוסיף את התשלומים אשר שולמו על ידיהם בגין עבודות תיחזוקה שונות שביצעו בנכס במשך כל השנים, לרבות בניית מרפסת.
תביעת השוכרת כעת ביהמ"ש ידון בטענות השוכרת בדבר חיוב המשכירים לשלם לה פיצוי בגין השקעתה בנכס ובגין רווח משכר דירה עקב השבחת הנכס.
...
אני מורה כי הנתבעת תפנה את הנכס מכל אדם וחפץ עד 1.9.20, זאת לצרכי התארגנות.
לכן, יש לקבוע שמאזן ההוצאות מביא לתוצאה לפיה התביעות מקזזות זו את זו. סוף דבר בנסיבות אלה, התביעות מקזזות זו את זו ואין מקום ליתן צו לתשלומים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו