וכן:
"... (א1)בקשה להארכת מועד להגשת ההיתנגדות האמורה בתקנה 106 המוגשת לאחר 30 ימים מיום שהומצאה האזהרה, תוגש ללישכת ההוצאה לפועל שבה הוגשה הבקשה לבצוע או ללשכה שליד בית המשפט שלו הסמכות המקומית לידון בתביעה על פי השטר, בכתב, בצרוף תצהיר, עיקר נימוקי ההיתנגדות והטעמים שלפיהם לבית המשפט הסמכות המקומית לידון בתביעה על פי השטר...ויעביר את הבקשה להארכת המועד עם כל המצורף לה לבית המשפט המוסמך לידון בתביעה על פי השטר;....(א3)בית המשפט שהועברה אליו בקשה להארכת מועד כאמור בתקנת משנה (א) או (א1) רשאי להאריך את המועד להגשת ההיתנגדות, והגשתה במועדים שקבע בית המשפט, תיחשב כאילו הוגשה בתוך שלושים ימים מיום שהומצאה האזהרה ויחולו עליה תקנות 106 ו-108;...."
כמו כן, תקנות סד"א , מתייחסות להארכת מועד, כלהלן: בעבר חלה תקנה 528 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות הישנות"), אשר קבעה כי מועד או זמן שנקבעו בחיקוק, ניתן להאריכם מטעמים מיוחדים שיירשמו.
בתקנות סד"א החדשות, הן תקנות סדר הדין– 2018 (להלן: "התקנות החדשות"), נקבע בסעיף 176, כלהלן:
"...נקבע בתקנות אלה או בכל חיקוק זמן לעשיית דבר... יחול האמור כל עוד בית המשפט לא הורה אחרת מטעמים מיוחדים".
על אף השינויים בין התקנות, הרציונל המשפטי זהה הן בתקנות החדשות והן בתקנות הישנות, והנו לא לפגוע בכוחם של מועדים- אשר נקבעו על ידי המחוקק או מתקין התקנות- ללא הצדקה ראויה ומנומקת.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים הגעתי להכרעה כי דין הבקשה להארכת מועד להגשת התנגדות להידחות, ולהלן נימוקי:
המסגרת הנורמטיבית לעניין הארכות מועד קבועה בתקנות ההוצאה לפועל ותקנות סד"א כלהלן: תקנה 109 לתקנות ההוצל"פ, קובעת בעניין הארכת המועד כלהלן:
"....
בסופו של דבר נימוקי החייב אינם מוצקים ולא העלה הוא כל טענה של ממש מדוע יש לאפשר לו את הארכה הנדרשת לצורך הגשת ההתנגדות, ולא נימק כנדרש מדוע לא הגיש את הבקשה בזמן, ובמועד הנקוב בחוק, או למצער, מדוע לא הגיש את ההתנגדות בשלב מוקדם יותר מהשלב בו הוגש בפועל, ולכל הפחות ממועד בו נודע לו על ההליכים ולכל הפחות, סמוך לחודש 7/23.
לא נעלם מנגד עיניי כי עסקנין בשטר על סכום גבוה מאוד, אולם כאמור גובה השטר, אינו מהווה נימוק להארכת המועד להגשת ההתנגדות ובשים לב כי המבקש לא הצביע על נימוק המצדיק את הארכת המועד, אין מנוס, אלא להורות על דחיית הבקשה.
בסופו של יום, ולאור כל האמור, הגעתי להכרעה כי בענייננו ובנסיבות העניין לא מצוי בבקשה כל נימוק המצדיק סטייה מהקבוע בחוק ובתקנות, והבקשה להארכת המועד להגשת ההתנגדות, עד להגשתה בפועל, נדחית בזאת.