רקע וטענות
בסוף שנת 2008 הגישה המשיבה ללישכת ההוצאה לפועל בחיפה כתב תביעה בסדר דין מקוצר נגד המבקש (לפי סעיף 81א1 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז - 1967).
סעיף 81א1(ד)(2) לחוק ההוצאה לפועל (שעניינו "ביצוע תביעה על סכום קצוב") קובע:
"הוגשה היתנגדות, יעכב ראש ההוצאה לפועל את ביצוע הבקשה ויעביר את התביעה וההתנגדות לבית המשפט; לענין הדיון בבית המשפט יראו את ההיתנגדות כבקשת רשות להיתגונן בסדר דין מקוצר לפי תקנות סדר הדין".
ברם, בנגוד לדחיית בקשת רשות להיתגונן בהליך שניפתח בבית המשפט, הינה בהליך שניפתח בלישכת ההוצאה לפועל, אין ניתן פסק דין בעקבות דחיית הבקשה - והליכי ההוצאה לפועל מתחדשים.
ובמקום אחר:
"מכאן ההבדל המהותי בין החלטה הדוחה היתנגדות ובין החלטה הדוחה בקשה לרשות היתגוננות. במקרה האחרון זקוק, כאמור, התובע עוד לפסק-דין כדי להוציאו-לפועל, בו בזמן שבמקרה הראשון אין המבקש זקוק לפסק-דין ועם ההחלטה הדוחה את ההיתנגדות יכול הוא לפנות ליושב-ראש ההוצאה-לפועל על-מנת לבצע את השטר, כאילו הוא פסק- דין" ע"א (835/75 בריק נ' גולדפיז, פ"ד ל(2) 604, 609 - השופט עציוני; ראו גם ע"א 146/85 גמליאל נ' מנורה, פ"ד מא(3) 746; ד' בר אופיר, הוצאה לפועל הליכים והלכות (כרך ב', מהדורת מאי 2008) עמ' 729-728, סעיף 396).
הדבר עולה גם מן הלשון הזהה בין סעיף 81א1(ד)(2) לחוק ההוצאה לפועל, לבין סעיף 81 א(ג).
...
סבורני, כי על החלטת רשמת בית משפט השלום לדחות את בקשת הרשות להתגונן ולחדש את הליכי ההוצאה לפועל, עומדת למבקש זכות ערעור לבית המשפט המחוזי.
סבורני, כי דין זהה יש להחיל על דחיית בקשת רשות להתגונן בתביעה לסכום קצוב שהוגשה בלשכת ההוצאה לפועל.
סוף דבר
סוף דבר, אין בידי להיעתר למבוקש, וממילא, גם לא לבקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה יחד עם בקשת רשות הערעור.