מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שטר לאחר הגשת צ'ק לביצוע בהוצאה לפועל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן נטען כי תיק ההוצאה לפועל ניפתח יום לאחר שהוגשה היתנגדות לבצוע שטר בתיק אחר (תיק הוצל"פ 503234-08-19) אותו מנהל התובע כנגד גב' הילה לחמי, בגין שיק אשר נפרע במלואו.
...
אך לאחר העיון במכלול הטענות, סבורני כי אין מקום להתערבות ערעורית בגלגול שלישי, גם בהקשר זה..
מסקנתי היא כי הנתבע לא עמד בנטל להוכיח כי פרע את סכום השיק וכן לא הצליח לסתור את החזקה הקבועה בסעיף 51(ד) לפקודת השטרות לפיה האחיזה בשיק בידי התובע מלמדת שהשיק טרם נפרע.
סוף דבר: לאור כל האמור אני מקבלת את התביעה, והתנגדות הנתבע נדחית בזאת.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מאחר ולהשתלשלות העניינים בתיק ההוצאה לפועל לאחר הגשת השיקים לבצוע, ישנה משמעות לצורך ההכרעה בבקשה להארכת מועד ואף בהתנגדות וזאת בשים לב לחקירת הנתבע ולמסמכים שהוצגו לפניי במהלך הדיון, ראיתי לעמוד עליה באופן כרונולוגי, כדלקמן: תיק ההוצאה לפועל ניפתח כאמור ביום 12.02.1992.
שיקולים נוספים בבחינת ה"טעם המיוחד" להארכת מועד בהתנגדות - לאחר שעמדתי על מניין השיקולים בבחינת "הטעם מיוחד" להארכת מועד שנקבע בחיקוק, ראיתי להוסיף ולהבהיר גם את הנקודות הבאות ביחס לבקשה להארכת מועד בהליך לגביו היא מתבקשת, קרי היתנגדות לבצוע שטר שהוגש לבצוע בהוצאה לפועל.
...
ב"כ הנתבע הוסיף והעלה טענות לעניין הצורך להתחשב בנסיבותיו האישיות והקשות של הנתבע והצורך במתן לו הזדמנות להשתקם "ולעמוד על רגליו". מנגד, ב"כ התובעת, טענה כי דין בקשותיו של הנתבע להידחות.
יחד עם זאת, בשקלול השיקולים הנוספים לרבות תכלית חוק ההוצאה לפועל, ונקיטת הליכים במשך שנים רבות נגד החייב תוך שיהוי ניכר בהגשת הבקשה ובשים לב לאינטרס ההסתמכות של התובעת, מביאים למסקנה כי אין הצדקה להארכת המועד.
סוף דבר: אני דוחה בקשת הנתבע להארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע שטר ובהתאם דוחה את ההתנגדות לביצוע שטר.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מאחר ולהשתלשלות העניינים בתיק ההוצאה לפועל לאחר הגשת השיק לבצוע, ישנה משמעות לצורך ההכרעה בבקשה להארכת מועד ואף בהתנגדות וזאת בשים לב לחקירת הנתבע ולמסמכים שהוצגו לפניי במהלך הדיון, ראיתי לעמוד עליה באופן כרונולוגי, כדלקמן: תיק ההוצאה לפועל ניפתח כאמור ביום 18.02.1993 כנגד הנתבע וחברת חלבי בע"מ. ביום 06.03.1992 עודכן סטאטוס מסירת האזהרה בתיק ההוצאה לפועל בהתאם לאישור מסירה [מוצג רנ/5].
לכל אלה יש להוסיף כי הנתבע לא שלל לחלוטין חתימתו על השיק משטען בסעיף 8(ג) לתצהיר התומך בהתנגדות כי "גם אם היתה חתימה שלי (על השיק) אין לחתימתי תוקף כלשהוא על השטר משום שהשטר ניתן למוטב בלבד לפקודת הזוכה הקודמת שחוסלה". ברי כי לאחר שהליך שינוי זהות הזוכה בתיק ההוצאה לפועל בוצע כדין, הרי שיש לדחות טענתו זו של הנתבע כי מדובר בשיק "למוטב בלבד" ולא ניתן לממשו גם אם הוא חתם עליו.
...
יחד עם זאת, בשקלול השיקולים הנוספים לרבות תכלית חוק ההוצאה לפועל, ונקיטת הליכים במשך שנים רבות נגד החייב תוך שיהוי ניכר בהגשת הבקשה ובשים לב לאינטרס ההסתמכות של התובעת, מביאים למסקנה כי אין הצדקה להארכת המועד.
סוף דבר: אני דוחה בקשת הנתבע להארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע שטר ובהתאם דוחה את ההתנגדות לביצוע שטר.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לאחר שהתראות בכתב נשלחו לנתבע והוא לא סילק את חובו, הוגש השיק לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל.
למזלו של הנתבע, הוא הגיש היתנגדות לבצוע השטר, אולם במידה וחייב בתיק ההוצאה לפועל לא היה שם לב לכך שדורשים ממנו סכומים שלא מגיעים ממנו, לאחר שכבר סילק חלק מהחוב, היה נוצר מצב בו חייב ישלם לזוכה סכומים שאינם מגיעים לה. התובעת פעלה בחוסר תום לב , זאת בלשון המעטה, כאשר ניסתה לגבות סכומים מעבר לחוב, שבו היא מודה.
...
אני סבורה כי ההסכם מגלם בתוכו את כל הנדרש על פי החוק אולם גם אם לא כך הוא הדבר, סעיף 9 (ב) לחוק מאפשר לבית המשפט לתקן את המחדלים באמצעות התאמת הסכומים לחוק.
כפי שגם צוין ביחס לטענת ההטעיה של הנתבע, כאשר לא טרח לקרוא את ההסכם, כך גם במקרה הזה, אני סבורה כי טענת הקיפוח הועלתה בחוסר תום לב , לאחר שהנתבע לקח הלוואה בשוק האפור, ידע על מה הוא חותם, ידע כי ייאלץ להחזיר את ההלוואה, לשלם עליה ריבית גבוהה וכעת, בטענותיו, הוא מנסה להתחמק מהתחייבותו.
ולפיכך ישלם הנתבע לתובעת את הסך של 7,782 ₪, תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור האמור, ביום 17.03.2019, הגישה מיתוס עזריאלי את שני השיקים לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל, ומיתוס הגישה היתנגדות לבצוע שטר (להלן: "ההיתנגדות").
רק לאחר שהנתבעות הגישו שיקים לבצוע בהוצאה לפועל, נזכרה מיתוס להגיש תביעה בסך של 113,883 ₪.
...
בתמצית טענות התובעות שכנגד בהליך השטרי והתביעה שכנגד יש לדחות את ההתנגדות לביצוע השיקים, שבוטלו, ויש לקבל את התביעה שכנגד, וזאת נוכח הפרת ההתחייבות מצד מיתוס וקובי.
התביעה שכנגד נדחית, למעט תשלום הארנונה בסך של 7,199 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה, עד התשלום בפועל.
כמו כן, התביעה השטרית - נדחית.
בהתחשב בכך, שהופקד על ידי התובעות שכנגד סך של 50,000 ₪ בקופת בית המשפט, אני מורה על שחרור ההפקדה לטובת הנתבעים שכנגד, באמצעות ב"כ. הסכום הכולל ישולם תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו