בשטר מודפס בצדו השמאלי בסמוך לחתימת הערב: "אני ערב ערבות אואל לתשלום שטר זה ע"י עושה השטר. ערבותי זו תעמוד בתוקף עד לתום תקופת השכירות ו/ארו האופציה ו/או עד לפינוי המושכר ע"י השוכר המאוחר מביניהם".
בשטר עצמו רשום שהתמורה התקבלה בתיקיו המשפטיים של המבקש, החתום על השטר ושהוא צד להסכם מתאריך 20/2/22 וכן בנוגע להתחייבויותיו לפי הסכם זה.
לאחר החתימה על הסכם זה, נחתם בין הצדדים הסכם שכר טירחה נוסף בתאריך 23.5.2022 בקשר לטפול נפרד הקשור לכספי ונכסי ירושת אביו של המבקש ז"ל, וזאת לצורך תשלום שכר טירחה בגין איתור כספים ונכסים שזכאי להם המבקש מירושת אביו (להלן: "הסכם שכר הטירחה השני").
בהתאם לפסיקה, מקום שהוגשה היתנגדות לבצוע שטר, על הבקשה לדון בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, ועל נשוא הצוו מוחלות מכלול ההגנות שמקנות לו התקנות, כדי להבטיח איזון ראוי בין האינטרסים של בעלי הדין ועל מנת שסעד חמור כזה הפוגע בזכות החוקתית של חופש היציאה מן הארץ לא יינתן כלאחר יד (השוו: רע"א 7815/09 אופיר יהונתן דוד נ' אקסלנס נשואה (3/11/09)).
...
בסיכומיה טענה המשיבה שיש לדחות את בקשת ההתנגדות, ואם וככל שתתקבל ההתנגדות מתבקש לאפשר את קבלתה בכפוף להפקדת ערובה על מלוא החוב בתיק.
המסקנה היא, שתוקפו והאוטנטיות של הסכם שכר הטרחה השני מכוחו הוגש שטר החוב לביצוע, כמו גם מערכת היחסים בין הצדדים לרבות טענות הקיזוז, צריכים להבחן בהליך מסודר.
התוצאה היא, שיש ליתן רשות להגן, שכן בשים לב למכלול הטענות שנשמעו בין הצדדים, נכון הוא שהמחלוקות בין הצדדים יוכרעו לאחר שיוכחו כדבעי ולאחר דיון לגופן.
ב"כ המשיבה השיב לשאלה זו תשובה די מפתיעה שלפיה הערכתם היא שהעיקולים הם בשווי 15 מליון ₪: "לשאלת בית משפט מה עוקל ומה שווי העיקולים, אני מפנה לבקשה לעיקולים בטרם. שנית, אטען שאין לנו אינדיקציה לגבי שווי העיקולים אני קובע שזה תפקידו של חברי לטעון, הוא לא הפריח את יסוד ההכבדה הוא לא שאל אותה על העיקולים. בגלל כל העיקולים האלה שהוצגו בבקשה לעיקולים שנעמדים לפחות לאזור 15 מיליון ₪ ואפילו יותר". וראו גם בהמשך: "... שווי הנכסים החייב צריך להציג אותם, אנחנו לא יודעים מה שווי הנכסים" (שם, עמ' 26, שורות 5 ואילך).