מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שטר בגין חוזה זיכיון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 15.11.15 חתמו הנתבעים על הסכם להשכרת בחנות ובחודש ינואר 2016 אושרה לנתבעים הלוואה על ידי הבנק וזאת לצורך מימון הסכם הזכיינות.
לטענת התובע, לא נותר לו, אלא לתבוע את הנתבעים בגין עבודות שפוץ שבוצעו על ידו וכן בגין רכישת אביזרים שרכש לצורך השפוץ, והכל בהתאם למפורט להלן: יתרה בלתי משולמת בהתאם להסכם השפוץ מיום 6.3.16 בתוספת מע"מ - 18,000 ש"ח; הוצאות משפטיות בגין פתיחת תיק הוצאה לפועל שמספרו 517978-11-16 לבצוע שטר ע"ס של 18,000 ש"ח שחולל, סך של 227 ש"ח; שכ"ט עו"ד פסוק (שכ"ט עו"ד א') בגין פתיחת תיק הוצל"פ שמספרו 517978-11-16.
שיק זה שחולל הוגש לבצוע להוצאה לפועל על ידי התובע, הוגשה היתנגדות על ידי הנתבעים לבית משפט זה, שהתקבלה ; הסכם תוספת לשפוץ; מדובר בעבודה שנעשתה על ידי התובע בחלק האחורי של הסניף.
...
האחריות לרישיון העסק הינה מוטלת על היזמים או על גורם שהם מינו מכוח חוזה לעניין זה. מכאן דין התביעה שכנגד להידחות.
מכל המקובץ, התוצאה היא שהנתבעים יישאו בערך השיק שחולל ואשר הסכום הנקוב בו עמד על 18,000 ש"ח בקיזוז סכום מצטבר של 10,000 ש"ח. כלומר הסכום אותו ישלמו הנתבעים לתובע בגין השיק שחולל יעמוד על סך של 8,000 ש"ח. כמו כן, ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ש"ח בגין העבודה שביצע התובע בחלק האחורי של החנות.
כן ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ש"ח בגין הוצאות משפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשים לב לעדותו של פרדי בתצהירו כי לא קרא את ההסכמים לפני חתימתם, הרי שהוא מנוע מלטעון טענת הטעה באשר להחתמתו על 2 שטרי חוב להבדיל משטר חוב אחד כפי שלטענתו הוסכם בעל פה. מאחר והערבים הצהירו בתצהיריהם שהוגשו בתמיכה להתנגדות כי הם מאמינים לאמור בתצהירו של פרדי, הרי שגם הם מנועים מלטעון כי הוטעו על ידי ששת בכך שהוחתמו על 2 שטרי חוב שונים ולא על שטר חוב אחד בשני העתקים.
כאמור ,הצדדים סיכמו ביניהם על רשימה סגורה של סעיפים מבין סעיפי ההסכם שבגין הפרתם יחול חיוב בפצוי מוסכם כמופיע בסעיף 16.7 להסכם הזכיינות (6.6 ,6.9, 6.10 ,8.1 ,8.2 ,8.3 ,10.1 ,10.2).
התוצאה היא שדוחה את רכיב התביעה הנוגע לשטר החוב שהוגש על ידי ששת לבצוע בלישכת ההוצאה לפעול לצורך חיוב "דף חדש" והערבים בתשלום הפצוי המוסכם בסעיף 16.7 להסכם הזכיינות.
...
מנגד אני סבורה כי היה מצופה שחברת ששת תבצע רישום מדויק של הסחורה במעמד איסוף הסחורה מחנותה של "דף חדש" ולא כפי שעשתה בפועל, שעה שהרישום של הסחורה נעשה רק לאחר שהסחורה הובאה למחסני חברת ששת ומבלי שמי מטעמה של "דף חדש" נכח בעת הרישום וחישוב עלות שווי הסחורה.
בשים לב לכך שהתביעה שבפניי הינה על סך של 200,000 ש"ח בלבד, כגובה סכום שטר החוב, ולאור החוב הנטען בסך של 621,793.13 ש"ח, סכום חוב ,לאחר שנפרעו שיקים בסך של 120,000 ש"ח מתוך תשלום בסך של 500,000 ש"ח שניתן לששת במסגרת פריסת החוב, הרי שאני סבורה שהדיון בטענת הקיזוז של "דף חדש" אינו נדרש בשלב זה, שכן תוצאה של קבלת טענת הקיזוז באופן מלא, חלקי או דחייתה, ממילא היו מותירות את יתרת החוב בסכום גבוה מסכום התביעה.
סיכום לאור מסקנותיי דלעיל, אני מקבלת במלואה תביעת כפר השעשועים בתא"מ 37843-04-11 .

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 43 להסכם (נספח 2 להתנגדות לבצוע שטר) שכותרתו "הפרת הסכם, ביטוחים וערבויות" קובע: "לצורך הבטחת כל חובותיו עפ"י הסכם זה, יפקיד הזכיין בידי עו"ד של צד א' שטר חוב על סך 350,000 ₪... במקרה בו ימצא ויקבע ע"י צד א' כי הזכיין הפר הפרה יסודית של הסכם זה כי אז יהא צד א' רשאי למלא את כל הפרטים החסרים בשטר החוב, לפעול על פיו ובילבד שנתנה לזכיין התראה של 14 יום לתקן את ההפרה והוא לא עשה כנדרש". כאמור קיום התנאים להפעלת שטר החוב כבר נקבע על ידי הערכאות הקודמות, שדנו באותן טענות.
...
על כן אני קובעת כי המבקשים לא הציגו הגנה בפני החובה לשלם את הפיצוי המוסכם, הוא סכום השטר, כאמור בהסכם הזיכיון, וטענותיהם נדחות מכח השתק פלוגתא.
מאותה החלטה ומהסכם הזיכיון עצמו, אני דוחה את כל טענות המבקשים העומדות בניגוד לחוזה.
הבקשות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהתנגדותו לבצוע שטר החוב, טען הנתבע שהסכם הזכיינות הוצג לו על ידי התובע כחוזה למראית עין, שאינו מחייב ושנדרש אך לצורך הצגה לגופים רלוואנטיים, לצורך קבלת הלוואה, וכי הסיכום בע"פ בין הצדדים הוא בלבד בעל תוקף מחייב.
גם כאשר עסקינן בשטר בטחון, שנימסר מראש עבור הבטחת תשלום חוב כזה או אחר או ביצוע התחייבות כזו או אחרת, וגם כאשר מדובר בצדדים קרובים לשטר, קמות חזקות לטובת המחזיק בשטר.עניין זה סוכם היטב על ידי בית המשפט המחוזי בעא (מרכז) 22401-05-14‏ ‏ אשר לסרי נ' אוצר הארץ שמיטה בע"מ: "צדק בית המשפט קמא כשקבע שהנטל לסתור את החזקה בדבר קיום התנאי להגשת שטר הבטחון לבצוע והן בדבר מתן תמורה בגין השטר מוטל על לסרי.
...
הנתבע לא ביסס די הצורך את טענותיו לכך שלא הייתה הפרה של ההסכם ואדרבה, מסתברת יותר המסקנה שהייתה הפרה, כפי שצוין.
סוף דבר לאור כל האמור, התביעה השטרית מתקבלת בחלקה הקטן ואני מחייב את הנתבע לשלם לתובע את הסך של 65,000 ₪.
לאור כך שהתביעה התקבלה בחלקה הקטן בלבד, הנתבע ישלם לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בשיעור מתון, של 8,000 ₪ בסך הכל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בס' 5 לבקשה לבצוע מציינת התובעת כי "הסכום מופחת מסכום השטר בהתאם לגובה חוב (פיצוי מוסכם בהתאם להסדר הזיכיון)". תחילתו של ההליך בבקשה לבצוע שטר בלישכת ההוצל"פ. הוגשה על ידי הנתבע היתנגדות לבצוע שטר, היתקיים דיון וההתנגדות התקבלה בהסכמת הצדדים תוך שמירת זכויות וטענות.
טענה כי השיטריות אינם מנותקים מההסכם והם חלק מנספח ו' להסכם הזיכיון, ס' 17, שם. כן ראה סדר האירועים כמפורט בסעיפים 6-10, שם. מעבר לכך לא התייחסה התובעת לטענה הדיונית שהעלה הנתבע בהתנגדות לעניין אי תקינות ההליך שעיקרו תביעה לפצוי מוסכם חוזי באמצעות שטר.
...
בנוסף, לא ניתן להתעלם מהתלונות שהוגשו על ידי הנתבע ומעדותו בפני וזאת גם לאחר שעיינתי בדוח החקירה במשטרה, במסמכים שצורפו ובהחלטה על סגירת התלונה.
סוף דבר מכל האמור לעיל מורה על דחיית התובענה.
התובעת תשלם לנתבע תוך 30 יום סך של 8,000 ₪ שכר טרחת עו"ד כולל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו