ביום 29/1/2014, התקבלה היתנגדותו של הנתבע לבצוע השטר, והתיק הועבר לדיון בפסים של תביעה בסדר דין מהיר.
רכיבי התביעה העיקרית
לטענת התובעת, הנתבע לא מילא אחר התחייבויותיו על פי הסכם השכירות, ואף הפר את ההסכם מספר הפרות יסודיות, בכך שהחזיר לידיה את החזקה במשרד באיחור, כשהמשרד במצב תחזוקתי ירוד, מבלי לדאוג לניקוי המשרד וסיודו, מבלי לשלם לה את מלוא דמי השכירות, ומבלי לסלק את חובותיו בגין וועד בית וארנונה.
לטענת התובעת, הואיל ומדובר בתביעה שטרית, ולאור חזקת התמורה בסעיף 29 לפקודת השיטריות [נוסח חדש] (להלן: "פקודת השיטריות"), נטל ההוכחה בתביעה מוטל על הנתבע, שעליו להוכיח כי לא היתקיימו התנאים שאותם בא שיק הבטחון להבטיח, קרי עליו להוכיח שלא הפר את הסכם השכירות, וכי קיים את התחייבויותיו בהתאם להסכם.
אך לטעמי, אין בדברים אלה כדי לשלול את זכאותה של התובעת לתשלום בגין עבודות נקוי וסיוד שביצעה למושכר, אם כי אני סבורה שהדברים האלה יש להם השלכה על קביעת הסכום לו זכאית התובעת בגין רכיב זה, שכן אותו עד הגנה- מר לנקרי, אישר בחקירתו הנגדית כי אכן בוצעו עבודות ניקיון במושכר לאחר שהנתבע עזב את המושכר [ראו עמ' 39 לפרוטוקול, שורות 13-16].
מנגד טוענת התובעת כי הנתבע דוקא שילם לה דמי שכירות בחסר, וכי הנתבע לא עמד בנטל להוכיח כי שילם דמי שכירות בעודף, זאת מכיוון שמסמך "הכרטסת" שעליו נסמך הנתבע אינו יכול לבסס את הטענה ששני השיקים ניפרעו בגין אותה תקופה, כיוון שמדובר במסמך שנערך בידי מי שהיתה בזמנו עובדת של הנתבע – גב' סמדר, ואשר בכלל לא הוזמנה למתן עדות מטעם הנתבע על מנת להבהיר על בסיס מה היא ערכה את הטבלה.
...
לאחר קיזוז הסכום שהתקבל בתביעה שכנגד (2,000 ₪) מהסכום שהתקבל בתביעה העיקרית (18,826 ₪), התוצאה היא שהנתבע נותר חייב לתובעת סך של 16,826 ₪.
סבורני כי שני הצדדים בהליך דנא עשו הרבה מהומה על לא מאומה, ועתה לא נותר אלא להצטער על הדרך שבה בחרו השניים לנהל את ההליך בשעה שלא השכילו לסיים את המחלוקת ביניהם בדרך מוסכמת, בסיועו של המגשר אליו פנו בהסכמה כעולה מנתוני התיק.
סוף דבר
התביעה השטרית מתקבלת בחלקה וביחס לסך של 16,826 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת השטר לביצוע ועד למועד התשלום המלא בפועל.