טענות נוספות שהעלתה העותרת נוגעות לנושאים תיכנוניים, כגון אי עמידת הבניין בתנאים לבצוע פרויקט תמ"א 38 מן הטעם שאינו מכיל 400 מ"ר בנוי, אלא 324 מ"ר, פגיעת ההחלטה באופן בלתי סביר בבעלי הזכויות במיגרש צמוד, משהותרה בנייה "על 'קו 0' ולא במרחק של 2.5 מטרים מהמגרש", וכפיית, אגב הליך התיכנון, חיבור דירתה של העותרת לדירת הגג.
כך אף פסק בית המשפט ב-דנ"מ 668/11 בני אליעזר בע"מ נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבניה גבעתיים (24.7.2011), בהפנותו ל-בג"ץ 1578/90 הנ"ל, בזו הלשון:
"בית המשפט בעניינינו הבהיר כי 'נראה כי מצויים אנו בגדרי פסק הדין בעיניין אייזן, לפיו מוסדות התיכנון רשאים לעכב את בקשת המשיבה ולהפנותה לערכאה אזרחית להכרעה בסוגיה הקניינית' [ההדגשה במקור]. אכן, כפי שאף הובהר בפסק הדין, עצם קיומן של התנגדויות מצד בעלי זכויות בנכס אינן מונעות – כשלעצמן – את קיום הדיון בבקשה להיתר בנייה. אלא שמוסדות התיכנון רשאים יהיו לעכב את הדיון בבקשה, במקרים המתאימים לכך, כאשר מתעוררת שאלה קניינית מהותית הדרושה הכרעה" (ההדגשה במקור – א' י').
כפי שצוין בהחלטה בבירור (עמ' 25 שו' 35 ואילך): "טענה זו לא נכונה. במסגרת החלטת הועדה המקומית, נקבע תנאי לפיו הדירה בקומת הקרקע והדירה בקומה העליונה, כל אחת בנפרד, יהוו יחידת דיור אחת שאינה ניתנת לפיצול. משמעות הקביעה היא, שלא ניתן לפצל את דירת הגג ולא ניתן לפצל את הדירה בקומת הקרקע, וזו מטרתו של התנאי שנקבע בהקשר זה. אין המשמעות היא שדירת הגג ודירת הקרקע הן יחידת דיור אחת שאותה לא ניתן לפצל" (ההדגשה הוספה – א' י').
...
נותר לדון בטענות העותרת לעניין קביעות תכנוניות של ועדת הערר, כגון שהבניין כולל מעל 400 מ"ר בנוי ולפיכך עומד בתנאי הקבוע בדין לביצוע פרויקט תמ"א 38, או שההחלטה מתירה פגיעה בבעלי הזכויות במגרש צמוד, משהתאפשרה בנייה "על 'קו 0' ולא במרחק של 2.5 מטרים מהמגרש. טענות אלו נדונו ונדחו על ידי ועדת הערר (עמ' 24 להחלטה שו' 7-1, 23-17). עסקינן בקביעות מקצועיות-תכנוניות מובהקות ולא נמצאה העדיפות שיש לייחס לשיקול דעתו של בית המשפט בנושא על מנת שיחליף את שיקול דעתם של הגורמים המקצועיים ברשות. מכאן שאין בידי לקבל את טענות העותרת אף בהקשר זה.
סוף דבר
ביתרת טענות העותרת לא נמצא ממש שיהא בו כדי לשנות ממסקנתי ולאור כל המקובץ, העתירה נדחית.
אף סבורני, מבלי לקבע מסמרות, כי יתרת המחלוקת ניתנת להסדרה ללא צורך בהליך שיפוטי נוסף.