בפרק ו' לבקשתו מיפרט הכונס את הנימוקים לאישור הצעת הרכישה – נטען כי התמורה המוצעת משקפת מחיר למניה הגבוה משמעותית ממחירה לאורך תקופת הכנוס (ראו הפרוט בסעיף 35 לבקשה וכן נספח ג' לבקשה, הגרף המתאר את שווי המניה לאורך תקופת הכנוס); נטען כי המציעה מורכבת ממספר גופים מוסדיים מרכזיים ומכובדים ביותר במשק הישראלי, ושניים מהמעורבים הנם בעלי ניסיון עשיר בשוק התיקשורת הישראלי; נטען כי קיימת היסתברות גבוהה להשלמת העסקה; נטען כי הנושה המובטחת תומכת בהצעת הרכישה ויש לתת משקל מכריע לעמדתה, שכן לה יש אינטרס מובהק להשיא את התמורה עבור המניות המשועבדות.
סבן טענה כי מדובר בעסקת בזק, שלא לומר במחטף, נרקמה תוך ימים ספורים, ושרב הנסתר על הנגלה בהצעה זו. לשיטת סבן לא ידוע באילו מהלכים נקט הכונס על מנת להשיא את התמורה ולא ברור אילו מאמצים עשה על מנת לאתר רוכשים פוטנציאליים.
בנוסף מפנה סבן לבקשה לאכיפת שיעבוד שהוגשה בהסכמתה, שבסעיף 2 שבה נקבע כדלקמן : "כמו כן ס.ב ישראל נותנת בזאת את הסכמתה למינויו של עו"ד אהוד סול ככונס נכסים על הנכסים המשועבדים ובילבד שעו"ד סול יתחייב, בכפוף לאישור בית משפט, כי אם הנכסים המשועבדים לרבות מניות פרטנר המשועבדות, יימכרו לצד שלישי כלשהוא, הוא ינהל הליך מכירה זה בתום לב ויבצע הליך מכירה אובייקטיבי, סביר ושקוף על מנת להביא להשאת רווחים ממכירת השליטה באמצעות מניות פרטנר המשועבדות לצדדים שלישיים. בנוסף, עו"ד אהוד סול ישאיר את ס.ב ישראל ואת בעלי מניותיה מעודכנים באופן סביר בעיניין הליך המכירה". בהקשר זה נטען כי כונס הנכסים הפר סעיף זה, לא פעל באופן שקוף וסביר, לא עידכן את סבן בהצעת הרכש ודי בכך להביא לפסלות ההצעה.
במישור המשפטי הפניתה סבן לדברי הסבר להצעת החוק, שם נאמר בין היתר שיש צורך בפקוח של נאמן ובית המשפט על אופן מימוש המכס המשועבד בידי נושה מובטח; שפיקוח שכזה תפקידו להבטיח את השאת התמורה; שבשאלת השאת התמורה יש משקל נכבד לעמדת החייבת, העשויה לזכות בעודף שיוותר מהמכירה; ושבכל הנוגע לחובתו לפעול להשאת התמורה – כשל כונס הנכסים.
דומה כי מצב זה תואם את נסיבות המקרה בסקיילקס, וראו דברי השופט ברנר בסעיף 41 להחלטה: "ניתן בהחלט להבין ללבם של מחזיקי אג"ח י"ג, שהרי ההסכם המוצע לא רק שאינו מציע להם דבר וחצי דבר, אלא שהוא גם גודע את העץ שמפירותיו קיוו לאכול ביום מן הימים, אלא שהלכה למעשה ובנסיבות שנוצרו, היתנגדותם היא היתנגדות של מי שאין לו מה להפסיד, והוא מהמר למעשה על כספם של האחרים. במה דברים אמורים- אם הסכם הפשרה יאושר, מחזיקי אג"ח י"ג לא יזכו בדבר. מכאן שאין להם מה להפסיד בשל הגשת ההיתנגדות הנוכחית... מדובר אפוא בהתנגדות טאקטית שפירושה הוא "אם לנו לא יהיה- גם לכם לא יהיה". (הדגשות שלי).
...
ההכרעה
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, שמעתי את השלמת הטיעון בדיון שהתקיים בפניי ביום 13.12.21 ועיינתי בפסקי הדין אליהם הפנו הצדדים, לאחר שסבן הבהירה כי אין בדעתה לתת ערבות כלשהי וכי היא אינה מעוניינת לפדות את הנכס (ראו דברי בא כוחה בעמ' 4 שו' 22-23, עמ' 6 שו' 4) , נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל, להלן נימוקיי.
בעניין זה פירט בא כוח המציעה את הראציונל העומד מאחורי דרישה שכזו, וראו דבריו בעמ' 6 שו' 16-27, ודבריו "עושים שכל". כמו כן ראו התייחסות בימ"ש בפס"ד רזניק לתניה מסוג דומה (שם בסעיף 22 להחלטה): "גם התשלום שמובטח למגה אור במקרה שהצעה אחרת תועדף על פני זו שלה, בין שנכנה אותו Kick Back"", ובין שנכנה אותו במונח המהוגן יותר Break-up fee"", אין בו פסול של ממש, משום שזכותם של הנושים לתגמל מכספם שלהם את מי שתרם תרומה כה משמעותית להשאת הערך שיושג בעת מימוש מניות השליטה". עוד יש לזכור כי בסופו של דבר כונס הנכסים ביקש את אישור בית משפט גם לתנאי זה. ככל שלא ינתן האישור המבוקש, הדבר עלול לגרום לנפילת הצעת המציעה מסדר היום, במחיר המוצע.
משכך, במטרה להימנע מנזק כבד שעלול להיגרם לנושה היחידה, היא הנושה המובטחת, התומכת בכל פה באישור העסקה; מאחר ועמדתה היא השיקול המרכזי בתיק זה; מאחר שהיא נתנה את הסכמתה להצעה, על אף שנמוכה היא ב – 25% מגובה החוב המובטח; מאחר והחוב תלוי ועומד כבר משנת 2009; מאחר שסבורה אני כי כונס הנכסים עמד בהתחייבויותיו כמפורט בבקשת הכינוס; מאחר ולא שוכנעתי כי המחיר המוצע אינו סביר בנסיבות העניין; מאחר שסבן מבקשת למעשה להטיל את הסיכון כולו על הנושה המובטחת, בעוד היא עשויה רק להרוויח בהמשך הדרך; מאחר ועמדת הממונה הנזכרת בסעיף 13 לעיל אינה נותנת פיתרון לסיכון שנוצר – ניתן בזאת אישור עקרוני לעסקה, אישור שיכנס לתוקפו ביום 15.12.21 (בהתאם להצעת המציעה).