מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התמחרות יורש בפירוק שיתוף בנחלה

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

מקורו של ההליך דנן בסכסוך ירושה שנסב על נחלה במושב במרכז הארץ (להלן: הנחלה) שהזכויות בה היו מוקנות להוריהם המנוחים של הצדדים, שלושה אחים.
בהקשר הנוכחי, די יהיה בכך שאציין כי בסופו של דבר בית המשפט לעינייני מישפחה הורה על מתן צו לפירוק שתוף בנחלה.
בית המשפט לעינייני מישפחה קבע בעיניין זה כי הנכס "יימכר למרבה במחיר, כאשר הצדדים רשאים להישתתף בהתמחרות שתערך", ומינה לשם כך כונס נכסים.
...
כמו כן, ולאחר ששמע את טיעוני הצדדים בעניין, מצא בית המשפט המחוזי לחייב את המבקש בהוצאות בסך 10,000 שקלים.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, וכן בתיקי הערכאות הדיוניות במערכת "נט המשפט", הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אף מבלי להידרש לתשובה.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הצדדים ותמצית העובדות התובעים, בני זוג, זכו בתאריך 20.8.2020 בהתמחרות לרכישת נחלה 13 במושב (להלן: "הנחלה" או "המקרקעין") והתקשרו בתאריך 22.4.2021 עם כונסי הנכסים, בהסכם לרכישת הזכויות בנחלה (הסכם המכר צורף כנספח ד לתע"ר הוועד; פרוטוקול היתמחרות נספח יז לתצהיר הנתבע).
למען שלמות התמונה יצוין כי, מינוי כונסי הנכסים בוצע במסגרת הליך של פירוק שתוף בין יורשים, בבית המשפט לעינייני מישפחה בראשון לציון (צו המינוי נספח א' לתגובת הכונסים לבקשה לסילוק התביעה על הסף מטעם האגודה, מתאריך 12.5.2021).
...
האגודה טענה מנגד, כי דין התביעה להידחות שכן ההחלטה התקבלה כדין לאור הצהרת התובעים, בפני וועד הנהלת האגודה, כי אין בכוונתם להתגורר במושב.
סבורני כי במקרה דנן בו הוכח כי מדובר בתובעים ראויים וכי לאור החלטת הועד הפסולה כאמור, מדובר במקרה חריג וקיצוני המצדיק את התערבות בית המשפט.
בשים לב לכל האמור, אני מורה לרמ"י להעביר את הזכויות לתובעים אף ללא קבלתם לאגודה, תוך תקווה כי האגודה תשכיל לקיים בהמשך הדרך הליך חדש ותקין לקבלתם של התובעים כחברים, ככל שיחפצו בכך התובעים.
סיכום לנוכח כל האמור לעיל, התביעה החלופית מתקבלת, במובן זה שרמ"י תרשום את הזכויות בנחלה על שם התובעים, כמבוקש בסיפת סעיף 5 בכתב התביעה המתוקן, כפוף לנהליה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

על הפרק: כיצד יש לפרק שתוף במיגרש מקרקעין שהיה בבעלות אביהם/סבם המנוח של בעלי הדין ? האם יש להכיר בתוקפו של "הסכם ירושה" (בלתי חתום) כהסכם מתנה הגורע חלקים מהעיזבון? מה דין בנייה שבנו מי מהיורשים במקרקעין מושא העיזבון וכיצד יש להביאה בחשבון במסגרת פירוק השתוף? ההליכים: בפני שתי תביעות הדדיות שהדיון בהם אוחד: האחת תובענה לפירוק שתוף במקרקעין הידועים כגוש 12675 חלקה 31 בישוב *** (להלן: "המקרקעין"), אשר הוגשה ע"י התובע (יקרא להלן גם: "ש.ד. ") בתמ"ש - 12- 17 .
כאמור מדובר בהסכם חסר משמעות של ממש כאשר לא מדובר במשק חקלאי שאמור להימסר לבן ממשיך ולא חלות לגביו הוראות חוזה עם רמ"י המאפשרות הנחלה באמצעות "מינוי בן ממשיך". יאמר כבר עתה כי המחלוקת בין הצדדים היא רק לגבי חלוקת מיגרש 20/1 כאשר הוסכם במהלך הדיונים ולאחר קבלת הבהרות רמ"י, כי מגרשים 20/2 ו - 20/3 אינם חלק מעזבון המנוח.
כונס הנכסים יבצע היתמחרות ביחס למקרקעין בתוך 90 יום מהיום ויגיש הסכם המכר לעיוני בעוד 90 יום מהיום כדי שיינתן לו תוקף של פסק דין משלים.
...
מסקנה זו מתעצמת בשים לב להוראות חוק המקרקעין ולהוראות תקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט - 2018 (סעיפים - 5 ) ותקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין) התשפ"א 2020 .
סיכומו של דבר 2 בסופו של דיון מגיע בית המשפט למסקנה כי יש לבצע פירוק שיתוף במגרש 20/1 במקרקעין ב*** בין 6 היורשים לפי צו הירושה ואין כל תוקף משפטי להסכם הירושה הנטען, בוודאי לא כהסכם מתנה.
גם יתר טענות הצדדים נדחות.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובע מסכם את הסעדים המבוקשים על ידו בסעיף 41 לסיכומיו והנם בתמצית: מינוי אקטואר לחישוב זכויות הצדדים, חישוב כל הכנסות הנחלה ולקבוע כי מחציתם שייכת לו וקביעת הצפי העתידי לכל חודש עד למועד מתן פסק הדין, הוצאת כספי הבת ר' מכלל איזון המשאבים, להורות על העברה מיידית של מחצית ההכנסות מהנחלה מיום 1.9.14 ללא כל צורך בהמתנה לחוו"ד האקטואר, מינוי שמאי לחישוב ערך הנחלה כולל ערך הצימרים וחישובי מס במכירתה בין בני זוג ולצד שלישי, היתמחרות לגבי הנחלה בין בני הזוג, למנות את ב"כ הצדדים ככונסי נכסים ככל שהצדדים לא ירכשו את הנחלה, להורות על זכותו להגיש תביעה לדמי שימוש ולקבוע כי המיטלטלין יחולקו בהגשת שתי רשימות לבחירה.
הפלוגתות המצריכות הכרעה מהו המועד הקובע קביעת הזכויות ואופן עריכת פירוק השתוף בנחלה אופן עריכת האיזון בזכויות הצדדים והכנסותיהם מכלל המקורות בדיקת חשבון הבנק של התובע באשר לכספים שנמשכו ונחסכו ואיזון זכויות סוציאליות ופנסיוניות דינם של כספי הירושה שקבל התובע אופן חלוקת מיטלטלי הבית ואיזון כלי הרכב הדין הנורמאטיבי באשר להילכת השתוף נקבע בהילכת בית המשפט העליון ברע''א - 00 אניטה שלם נ' : ] טווינקו בע''מ ]פורסם בנבו 13.12.06 ''על - פי הילכת השתוף בזכויות, חזקה על בני - זוג, המנהלים אורח חיים תקין ומאמץ משותף, כי הרכוש שנצבר מצוי בבעלותם המשותפת (ראו, בין היתר, פרשת ברגר, - 597 (להלן - ,589 ( 245 ; ע"א 253/65 בריקר נ' בריקר, פ"ד כ( פרשת בריקר); - ,393 ( ע"א 135/58 בראלי נ' מנהל מס עיזבון, פ"ד כג( 395 ; ע"א 595/69 אפטה נ' 566 (להלן - ,561 ( אפטה, פ"ד כה( פרשת אפטה); ע"א 3563/92 עיזבון גיטלר נ' גיטלר, פ"ד - ,489 ( מח( 494 (להלן - פרשת גיטלר)).
...
לגבי הכספים בחשבון בנק של התובע - באשר לחסכון השכלה שקלי בסך של 95,885 ₪ נכון ליום 15.3.17 אני מורה כי על הבת ר' ליתן הודעה מטעמה תוך 30 יום ממתן פסק הדין האם כספי החיסכון בסכום של 97,000 ₪ הועברו לידיה כטענת אביה.
אני מורה כי רו"ח יעקב רוסו יבחן את הכספים שחסך התובע בחשבון בנק יהב או קיבל עם פרישתו מעבודתו והאם יש לבצע לגביהם איזון משאבים.
לגבי כספי הירושה - נדחית טענת התובע כי כספי הירושה ייזקפו לטובתו בלבד.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בין השאר, נטען בתגובתם של בעלי התפקיד כי מדובר בחלקה 12, שהיא נחלה ובה שטחים חקלאיים ומבנה, ומדובר בנכס שפירוק השתוף בו בדרך של חלוקה בעין תגרע מהותית מערכו בהליכי מימוש.
הוראות סעיף זה מחייבות להציע קודם כל ליתר בעלי הזכויות במשק החקלאי, אפילו אלו הפכו בעלים רק מכוח ירושה, לרכוש את זכויותיו של החייב בנכס, בטרם יותר לבעלי התפקיד לפעול לפירוק השתוף בחלקה 12, שהיא משק חקלאי, בדרך של מכירה לצדדים שלישיים.
מהי הדרך הנכונה להורות על פירוק השתוף במקרה דנן, באם יש מקום להורות על פירוק השתוף, ואם יש מקום להורות על פירוק השתוף בדרך של מכירה לצדדים שלישיים, האם יש לאפשר לחייב ליטול חלק בהתמחרות עם צדדים שלישיים בעיניין זה, והאם פיתרון זה עונה על בקשת החייב לאפשר לו לפדות זכויות בנכסים שהיסטורית (משנת 1989) שייכים למשפחתו, ובאחת החלקות הוא מתגורר, והאם מימוש הזכויות של החייב בחלקות בדרך של פירוק השתוף על ידי מכירת כלל הזכויות בחלקות לצדדים שלישיים אינו מידתי.
...
לאור כל האמור לעיל, משהבקשה לפירוק שיתוף מוגשת כדין, מכוח העובדה שבעלי התפקיד נכנסים בנעלי החייב, משנשללו טענות החייב לעניין זכות הפדיון והצעת הפדיון, ונותרה לו אפשרות להשתתף בהתמחרות, היה ויבוצע פירוק השיתוף בדרך של מכירת זכויות לצדדים שלישיים, ראוי כי טענות החייב יידחו ובקשת בעלי התפקיד תתקבל.
משכך דין הבקשות של בעלי התפקיד להתקבל במלואן, וכך אני מורה.
אני מקבלת את הבקשות של בעלי התפקיד במלואן, כאמור בפתיח לכל בקשה, ממנה אותם ככונסי נכסים על מלוא הזכויות בחלקות אלו, ומורה להם להגיש לחתימה פסיקתא נדרשת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו