התביעה נסמכת בטענותיה ואומדן נזקיה בגינם התבקש בית המשפט לפסוק כנגד הנתבעים את הסעדים הללו, על שתי חוות דעת מומחים, וכן פיצוי עונשי בסך 100,000 ₪, כמפורט להלן:
חו"ד המומחה המהנדס יאיר אברהמי מיום 20.4.18 (צורפה כנספח יב לכתב התביעה המתוקן)- המומחה מצא כי בנכס כולו הותקנו תיקרות מסוג פל-קל שאינן בבחינת שווה ערך לתקרות בטון או "ספנקריט" וכן קיימת אי התאמה נוספת בקשר עם עובי התקרות.
סעיף 14(א) לחוק התרופות קובע כי "אין המפר חייב בפיצויים לפי סעיפים 10, 12 ו-13 בעד נזק שהנפגע יכול היה, באמצעים סבירים, למנוע או להקטין". התובע חייב לנקוט בכל צעד סביר לצורך הקטנת נזקיו, וככל ויוכח כי נימנע מלעשות כן, הוא לא יהיה זכאי לקבלת פיצוי בגין נזקיו אותם הוא יכול היה למנוע או לצמצם במידה מסוימת.
בנסיבות אלה, היתנהלות התובע אינה בהתאם לחובתו להקטנת נזק, אף מעבר להיבט הבטיחותי, שכן לטענתו נגרמה ירידת ערך בשל הכנסתו של המבנה לרשימת "פל-קל", שעה שהוא לא עשה דבר לאורך השנים להוצאתו מרשימה זו. חובתו של ניזוק, ולא רק של מזיק, להקטין את הנזקים, ככל שביכולתו ובשליטתו לעשות כן.
בנסיבות אלה, גם אם לא הייתה מתקבלת טענת ההתיישנות, היתנהלות התובע מהוה אשם תורם של 100% בכל הנוגע לאפשרות לבחון את תביעתו ולהקטין את נזקיו.
...
אני סבורה, כפי שציין גם כב' השופט זמיר בעניין שלבי תעופה, כי לו היה סבור התובע, באמת ובתמים, כי יש במבנה כדי להוות סיכון פוטנציאלי לחיי שוכרי המבנה בכלל, והקומה שבבעלותו בפרט, לא היה פועל כך ולא היה יושב ולא נוקט כל בדיקה במשך כל אותה תקופה, ממועד משלוח המכתב לעירייה ועד היום.
גם בשל נסיבות אלה יש לדחות את התביעה.
לסיכום:
יש לדחות את תביעת התובע הן בשל טענת ההתיישנות ושיהוי, והן בשל כישלון התובע לפנות לרשויות לברר את היקף עלותה האמתי של עבודות החיזוק – הוא נזקו, וכן בשל אשם תורם של 100% של התובע בהתנהלותו במסגרת הליך זה ובמסגרת בירור מול הגורמים הרלוונטיים להקטנת הנזק, לרבות מניעת הבירור של הסעדים שהתבקשו, ונחיצותם, כפי שפורט לעיל.