במהלך חודש 2/16 הגישה התובעת תביעה לקצין התגמולים בהתאם לחוק הנכים, בגין אותה פגיעה מינית מושא כתב האישום כנגד הנתבע מס' 2 והאירועים מושא התביעה שבכותרת אשר כאמור היתרחשו בשנת 2013.
ראה לענין זה האמור בע"א 5164/91 מדינת ישראל נגד צחי עזרא, שם פסק בית המשפט כי הראציונאל העומד בבסיס הכלל של יחוד עילה הוא הרצון " לרכז את כל תביעות נכי צה"ל תחת קורת גג אחת. חוק התגמולים, ולהעניק לכולם את אותם זכויות".
לצד הוראת החסינות שבסעיף 6 לחוק הנזיקים האזרחיים, קובע סעיף 36 לחוק הנכים כלהלן:
(א) חייל משוחרר או נכה אשר זכאי, בשל נכות שלקה בה, לתשלומים, לפי חוק זה, והוא זכאי, בשל המחלה, החבלה או החמרת המחלה, שכתוצאה מהן לקה באותה נכות, גם לפיצויים לפי חוק אחר, יחולו עליו הוראות אלה:
(1) הוא רשאי לנקוט צעדים משפטיים כדי לזכות בתשלומים לפי חוק זה וכן בפיצויים לפי החוק האחר, אך לא יגבה פיצויים לפי החוק האחר ותשלומים לפי חוק זה כאחד;
סעיף 36 הנ"ל מסדיר את היחס בין תשלומים לפי חוק הנכים ובין תשלומים לפי חוק אחר.
בתביעה לפי חוק הנכים טענה התובעת כי היא נפגעה במהלך שרותה הצבאי ועקב שרותה הצבאי.
נושא ייחוד העילה לפי חוק הנכים נדון על ידי בית המשפט - ראו האסמכתאות המפורטות בת"א 32692-06-12 ר' א' נ' מדינת ישראל, מיום 13/7/13 סעיפים 29-36 לפסק הדין- שם קבע בית המשפט בסופו של יום :
"אסכם חלק זה של הדיון, איפוא, ואומר כי בהזדמנויות שונות ניסו תובעים לתבוע את המדינה בנזיקין בהליכים עוקפים לחוק התגמולים; אם בכדי להתגבר על התיישנותן של זכויות, אם בתקווה לזכות בפצוי בגין תקופות-עבר ואם בתקווה לזכות בסכומים גבוהים יותר. עמדתו העקבית של בית-המשפט העליון הייתה כי דין אחד ודיין אחד לכולם: הדין הוא חוק התגמולים, והדיין הוא הערכאות המינהליות והשיפוטיות המוסמכות לפיו"
חוק הנכים הוא חוק סוצאלי המבוסס על שקולי רווחה ושקום.
...
התובעת מאידך טענה כי דין בקשת הנתבעת לדחיית התביעה כנגדה להידחות, שכן הוראות סעיף 6 לחוק הנזיקין האזרחיים, מעניק חסינות למדינה בגין מחלה או חבלה בהתאם להגדרות המפורטת שם. לטענת התובעת, הנזקים שנגרמו לה בגין האירועים מושא התביעה, אינם עונים להגדרה הנדרשת .
אין בידי לקבל טענה כפולה זו. עקרון ייחוד העילה הקבוע בסעיף 6 לחוק הנזיקים האזרחיים, חל בנסיבות בהן מוגשת תביעה כנגד המדינה בגין חבלה או מחלה שנגרמה בתקופה ועקב השירות הצבאי, ובלבד שנקבע בו, כפי שנקבע בענייננו, כי החבלה או המחלה הנטענת ארעה במהלך ועקב השירות הצבאי.
מכאן שהמדובר באותה עילת תביעה, ובשל יחוד העילה, דין טענת התובעת בענין, להידחות.
לאור כל האמור, דין בקשת הנתבעת מס' 1 לדחיית התביעה כנגדה בגין יחוד עילה להתקבל ואני קובעת כי דין התביעה של התובעת כנגד המדינה להידחות על הסף.