ביהמ"ש קבע:
"לא מכבר נזדמן לי להדרש לשאלה מהו השלב בו יש להכריע בטענות היתיישנות. בפסק הדין שניתן ברע"א 6552/20 בנק דיסקונט לישראל בע"מ נ א.לוי השקעות ובניין בע"מ [פורסם בנבו] (2.12.2020), נקבע כי ככלל, הנחת המוצא היא כי טענת היתיישנות תדון כטענה מקדמית. זאת, למעט במקרים שבהם ההכרעה בטענת ההתיישנות מחייבת בירור עובדתי אשר חופף, או שעשוי להיות חופף, לבירור העובדתי שייעשה ממילא במסגרת הדיון בתביעה לגופה, שאז קיימים אינטרסים המצדיקים את דחיית ההכרעה בסוגיית ההתיישנות עד לבירור התביעה. בתוך כך, הוספתי והדגשתי כי ככל שההכרעה בשאלת ההתיישנות מחייבת בירור של סוגיה משפטית, אזי רצוי להכריע בה כבר בפתח ההליך, אף אם מדובר בסוגיה מורכבת, שכן ככלל, הבירורים העובדתיים והמשפטיים הכרוכים בתביעה גופה לא צפויים להשליך על ההכרעה בשאלה משפטית המתעוררת בסוגיית ההתיישנות. עוד הערתי בהקשר זה כי אומנם בנסיבות חריגות, שקולי יעילות עשויים להצדיק דחייה של הדיון בשאלה משפטית הנוגעת להתיישנות התביעה כאמור (ראו: שם, בפיסקה 20). "
ברע"א 1101/20 שירותי בריאות כללית נ' פלוני, קבע ביהמ"ש מהו מועד התחלת ההתיישנות בתביעה נזיקית בדברים הבאים:
"במילים אחרות, לפי סעיף 8 לחוק ההתיישנות, תקופת ההתיישנות של תובענה תחל במועד בו התעוררו בפועל אצל התובע חשד או סברה בדבר קיומן של העובדות המהוות את עילת התביעה, או במועד בו אדם סביר בנסיבות העניין היה צריך לחשוד בקיומן של העובדות האמורות (ראו: ע"א 4114/96 המאירי נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח, פ"ד נב(1), 857, 866 (1998); עניין גיא-ליפל, פסקות 47-45)."
בע"א 1254/99 אבידור המאירי נ' הכשרת היישוב- חברה לביטוח בע"מ, היתייחס ביהמ"ש לטעמים שבטענת ההתיישנות בדברים הבאים:
"ההתיישנות הדיונית המהוה מחסום המונע מן התובע לממש זכות מהותית, מצריכה טעמים טובים וחזקים כדי להצדיקה. ארבעה טעמים מרכזיים עומדים בבסיס מוסד ההתיישנות: הראשון, עניינו בשיקולים ראייתיים הקשורים בקושי של הנתבע לשמור על ראיותיו לאורך זמן. השני, עניינו בצורך להקנות ודאות לנתבע בדבר זכויותיו וחובותיו ולהבטיח כי יוכל לכלכל צעדיו ולהערך כלכלית לסכוני תביעות צפויות ולא להיות חשוף לסיכון להיתבע לפרק זמן בלתי מוגבל. השלישי נעוץ בהנחה שלפיה תובע אשר "ישן על זכויותיו" ונמנע מהגשת תביעה במשך תקופה ארוכה, ויתר ומחל על זכותו (ראו: דברי ההסבר להצעת חוק ההתיישנות, תשי"ז-1957 וכן ז' יהודאי דיני היתיישנות בישראל תוך זיקה למשפט האנגלי והאמריקני (כרך א) [23], בעמ' 5-10).
לאור זאת, דין התביעה כנגד הנתבעת 1 גם להדחות מפאת היתיישנות.
...
משכך, תביעתו של התובע כלפי הנתבעות 2-3 התיישנה ודינה להידחות.
לאור זאת, דין התביעה כנגד הנתבעת 1 גם להידחות מפאת התיישנות.
סוף דבר:
לסיכומם של דברים, דין תביעתו של התובע להידחות מפאת התיישנות.