מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעת חוב והבטחת הכנסה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה נטען להתיישנות שכן התביעה הוגשה בחודש 9/22, בחלוף למעלה מ- 12 חודשים ממתן החלטת הדחייה.
נטען כי התובע הגיש תביעה נוספת להבטחת הכנסה ביום 30/12/21 בה נטען לשימוש ברכב לצרכים רפואיים של הבן וכי הגימלה אושרה לתקופה 1/12/21 עד 22/8/22 וכן לאחר מכן, עת אושרה לבן קצבת ילד נכה.
בישיבת 2/1/23 הוגשה תעודת עובד ציבור בה פורטו העובדות הנ"ל. בישיבת 2/1/13 הודיעה ב"כ הנתבע כי לתובע יש חוב בהבטחת הכנסה בגין תשלום שבוצע בחודש 12/20 למרות שהזכאות נשללה.
...
סוף דבר לאור כל האמור, אין מנוס אלא לדחות את התביעה הן מחמת שיהוי והתיישנות והן לגוף התביעה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת רונית רוזנפלד תביעתה של המערערת כנגד החלטת המוסד, על חוב שהיא חייבת עקב תשלומים שקיבלה ביתר, וכנגד ניכוי סכום החוב מגימלת הבטחת הכנסה שהייתה זכאית לה שש שנים מאוחר יותר, נדחתה על ידי בית הדין האיזורי (השופטת אופירה דגן טוכמכר ונציגות הציבור גב' אורית הרצוג וגב' הילנה ערד; ב"ל 18421-01-13).
בהיזקקו לטענת המוסד בדבר היתיישנות התביעה ציין בית הדין האיזורי כי הוא מתקשה לקבל את טענת המערערת לפיה היא לא קיבלה את הודעת המוסד משנת 2006 אודות החוב.
...
בנסיבות אלה אין לראות את המוסד כמי שהשתהה בהליכי הגביה, ודין טענותיה של המערערת לעניין זה להידחות מכל וכל.
סוף דבר בטענות המערערת בערעור לא מצאנו ממש.
אשר על כן הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המחלוקת בין הצדדים בהליך דנא היא האם התביעה כנגד הודעות החוב היתיישנה או היתיישנה בחלקה ? וככל שהתשובה לשאלה הראשונה היא בשלילה - האם החיובים הוטלו כדין ? רקע עובדתי התובע הגיש לראשונה בשנת 2004 תביעה לגימלת הבטחת הכנסה.
...
הכרעה גדר המחלוקת בין הצדדים כפי העולה מכתב התביעה המפורט הן הודעות החוב "החל מיום 23.5.2011, וכן הודעות מיום 25.2.14, 25.6.14, 18.8.14, 22.9.14, 5.1.15, 17.2.15 ו-11.6.15". כפי שיפורט להלן, דין התביעה להתקבל בחלקה שכן בניגוד לנטען תביעת התובע ברובה לא התיישנה.
על מנת שניתן יהיה להכריע באמור נדרשים נתונים אשר לא הוגשו לתיק והם חסרים ובכלל זה טבלת הזכאות לקצבת הבטחת הכנסה בשנים הרלבנטיות ואופן חישוב הזכאות לגמלת הבטחת הכנסה על ידי הנתבע, הסכומים שקוזזו על ידי הנתבע מגמלת הבטחת ההכנסה של התובע, בגין איזה חוב נטען וכיו"ב. משכך אני קובעת כי הנתבע ימציא תעודת עובד ציבור בהתאם לעקרונות שיפורטו בהמשך.
על כן, אני מורה לנתבע להמציא תעודת עובד ציבור מפורטת בהתאם לעקרונות שלהלן: ביחס לחיוב הרטרואקטיבי שהוטל שלא כדין ובוטל, הנתבע יגיש תעודת עובד ציבור עם פירוט חודשי בו יפורטו - אופן חישוב הגמלה לה היה זכאי התובע במהלך התקופה מ-4/2010 - 5/2011 (כולל) (הכוונה לגמלה המלאה - ללא ניכוי 10% ממנה).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות המשיבה המשיבה טענה, כי יש לדחות את העתירה על הסף מאחר והוגשה בחוסר סמכות עניינית, שהוי רב, חוסר ניקיון כפיים וחוסר תום לב. בנוסף טענה, כי יש לדחות את העתירה לגופה, מאחר ושיעור החוב אינו שגוי לנוכח מועד תחילתו ותוספת הפרישי הצמדה וריבית לשעור החוב; כי גודל הנכס הנכון הנו 79 מ"ר ולא 55 מ"ר כטענת העותר וזאת עקב תוספות בניה או סגירת מרפסת; כי לא חלה כל היתיישנות בתביעת החוב באשר הערייה פעלה לאורך השנים ברציפות לגביית חובות העותר; כי לא קיימים כל פגמים בהתנהלות המשיבה באשר הנה רשאית לפעול לגביית חובותיה בשני מסלולים, היינו על דרך של הגשת תביעה אזרחית או באמצעות הליכי גבייה מינהליים; כי לא חלות על העותר ההגנות הקבועות לדירת מגורים בחוק הגנת הדייר באשר זכויות העותר בדירה רשומות בעמידר ולא בלישכת רישום המקרקעין, ובאשר להגנות הקיימות בחוק ההוצל"פ, יש לטעון להגנות אלה במסגרת תיק ההוצל"פ; כי באשר לזכויות העותר להנחות בארנונה, מאחר וניתן לממש את ההנחה 7 שנים לאחור אזי בכל הקשור עם החשבון הישן, תקופה זו כבר חלפה ולכן אין לתן הנחה בגינה ובכל הקשור עם החשבון החדש, ניתן לקבל במסגרתו הנחה של 70% בשל הבטחת הכנסה אותה מקבל העותר ובסה"כ ניתן לתן הנחה בשיעור 13,547 ₪ בכפוף להמצאת מסמכים מתאימים, אלא שבשלב זה ומשלא הומצאו המסמכים כאמור, החוב עומד בעינו.
...
טענות המשיבה המשיבה טענה, כי יש לדחות את העתירה על הסף מאחר והוגשה בחוסר סמכות עניינית, שיהוי רב, חוסר ניקיון כפיים וחוסר תום לב. בנוסף טענה, כי יש לדחות את העתירה לגופה, מאחר ושיעור החוב אינו שגוי לנוכח מועד תחילתו ותוספת הפרשי הצמדה וריבית לשיעור החוב; כי גודל הנכס הנכון הינו 79 מ"ר ולא 55 מ"ר כטענת העותר וזאת עקב תוספות בניה או סגירת מרפסת; כי לא חלה כל התיישנות בתביעת החוב באשר העירייה פעלה לאורך השנים ברציפות לגביית חובות העותר; כי לא קיימים כל פגמים בהתנהלות המשיבה באשר הינה רשאית לפעול לגביית חובותיה בשני מסלולים, היינו על דרך של הגשת תביעה אזרחית או באמצעות הליכי גבייה מנהליים; כי לא חלות על העותר ההגנות הקבועות לדירת מגורים בחוק הגנת הדייר באשר זכויות העותר בדירה רשומות בעמידר ולא בלשכת רישום המקרקעין, ובאשר להגנות הקיימות בחוק ההוצל"פ, יש לטעון להגנות אלה במסגרת תיק ההוצל"פ; כי באשר לזכויות העותר להנחות בארנונה, מאחר וניתן לממש את ההנחה 7 שנים לאחור אזי בכל הקשור עם החשבון הישן, תקופה זו כבר חלפה ולכן אין לתן הנחה בגינה ובכל הקשור עם החשבון החדש, ניתן לקבל במסגרתו הנחה של 70% בשל הבטחת הכנסה אותה מקבל העותר ובסה"כ ניתן לתן הנחה בשיעור 13,547 ₪ בכפוף להמצאת מסמכים מתאימים, אלא שבשלב זה ומשלא הומצאו המסמכים כאמור, החוב עומד בעינו.
על פי הפסיקה אין להכיר בהגנה זו למי שאין זכותו רשומה בלשכת רושם המקרקעין (ר' למשל ע"א 3295/94 פרמינגר נ' מור ואח', פ"ד נ(5) 111, 123 שם קובעת כב' הש' טובה שטרסברג כהן כך: "יש לזכור כי בתפיסה העקרונית מהווה הרישום יצירה קונסטיטוטיבית של הזכות הקניינית במקרקעין וכי אין חוק המקרקעין מכיר בזכויות שביושר. שלא כבאותם מקרים שבהם מוכן בית המשפט להכיר בפעולות מוגמרות ללא רישום כאילו נסתיימה בהם העסקה, אין הצדקה בעיניי לעשות כן לעניין החלת סעיף 33 על בעלות או על חכירה לדורות שאינן רשומות. הפרשנות הראויה לסעיף 33 צריכה לדעתי להיעשות על דרך הצמצום, משום המעמד שקיבל הרישום וביטול זכויות שביושר לאחר חוק המקרקעין ומשום האפשרות להשיג תכלית ראויה יותר על-ידי סעיף 86א לפקודה ומשום איזון נכון וראוי יותר בין האינטרסים המתנגשים. על פרשנותו של סעיף 30 לחוק הגנת הדייר (כיום סעיף 33)... ברוח הפרשנות המצמצמת וכעניין של מדיניות, נראה לי כי יש לפרש את סעיף 33 כחל רק על זכות רשומה של בעלות או חכירה לדורות שאינן משתכללות ללא רישום. הרישום הוא קונסטיטוטיבי. אם תמצא לומר שיש לפרש "בעלות" ו"חכירה לדורות" שבסעיף 33(א), ככוללים זכויות בלתי רשומות במקרקעין, נמצאנו מרחיבים את הוראות סעיף 33(א) לחוק, מרוקנים מתוכן את סעיף 86א לפקודה ומצמצמים את תחולתו עד שאין לו כמעט על מה לחול עוד".
נדמה כי אין מנוס מלדחות טענה זו של העותר ולקבלה בהתאם לדרישות העירייה.
סוף דבר העתירה נדחית למעט נושא ההנחות שהחשבון בנושא זה ייערך עם תשלום החוב כאמור.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובענה מתייחסת לחוב דמי ביטוח והבטחת הכנסה בגין התקופות כדלקמן: גביית קצבת הבטחת הכנסה ששולמה ביתר בשנת 2005; גביית חוב דמי ביטוח לתקופות 6/1999 עד 7/2000; 11/2000 עד 12/2000; 2/2001 עד 4/2001; 1/2005; 8/2005 עד 12/2005; שהיה על התובעת לשלם בתקופות הנ"ל כמי שאיננה עובדת, בהתאם לדרישה שנשלחה לתובעת ביום 23/10/2012.
סעיף 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), התש"ל -1969, (להלן – התקנות), קובע – "החליט הנתבע בתביעה ונמסרה לתובע הודעה על כך, תוגש תובענה לבית הדין לעבודה תוך שנים עשר חודשים מיום מסירת ההודעה לתובע או מיום תחילתן של תקנות אלה, הכל לפי המאוחר יותר". על פניו, בהתאם לתקנות, הואיל והתביעה בהליך הנוכחי הוגשה באוקטובר 2016, יותר משנה מיום קבלת הדרישה, הרי שהתובענה היתיישנה.
...
להלן נפרט את הטעמים למסקנה זו: כפי שהוסבר לעיל, בעניין חג'ג' נקבע כי אין בהליכי גבייה או קיזוז לאחר חלוף תקופת ההתיישנות כשלעצמם כדי להצדיק את ההחלה של כללי השיהוי המנהלי.
לאור כל האמור, התביעה נדחית ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו