מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעת דמי פגיעה בגין תאונת עבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע טען שהתובע הגיש תביעה לדמי פגיעה בגין תאונת עבודה נטענת מיום 17.3.19, עת לטענתו קיבל מכה בחזהו ממוט ברזל בזמן עבודתו.
לטענת הנתבע, חלה היתיישנות על כל טענה נגד החלטה זו. לאור האמור ובהתאם להילכת זכי מזרחי אין אפשרות לפעול בשני המסלולים במקביל: הגשת תביעה לבית הדין ודיון בועדות רפואיות במקביל לגבי הפגיעה הנטענת (עב"ל נב/0-27 זכי מזרחי – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע כה(1) 49 (1992), להלן – הילכת זכי מזרחי).
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים והמסמכים שהוצגו לפנינו אנו סבורים שדין התביעה להידחות.
משכך, התביעה כנגד ההחלטה של פקיד התביעות נדחית.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית הסעיפים הרלוואנטיים לעניין חישוב דמי פגיעה מתאונת עבודה הם סעיפים 97 ו-98 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995 (להלן: "החוק"), מהם עולה כי דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה יחושבו לפי 75% משכר העבודה של רבע השנה שקדמה ליום הפגיעה.
  דברים דומים נקבעו אף בעיניין עב"ל 3229-10-19 (ארצי) אברהם אמויל נגד המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (29.9.20) , שם חזר והבהיר בית הדין הארצי כדלקמן: "כיום אין עוד מקום להשתמש במושג "היתיישנות" בסיטואציה בה תביעה מוגשת לבית הדין לאחר המועד הקבוע בתקנות (עניין מאלו).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל , התוצאה היא כי בהיעדר הצדקה לסטות מתקנה 11 שעה שהתובע נפגע בתאונת עבודה ולא מדובר בפגיעה על פי תורת המקרוטראומה או מחלת מיקצוע, בדין עידכן הנתבע את הכנסות התובע בהתאם לשומה העדכנית ביותר למועד התאונה לפיכך, דין התביעה להדחות.
...
השאלות הניצבות לפתחינו במסגרת הליך זה הן האם בסיס השכר של התובע לצורך תשלום גמלה בגין פגיעה בעבודה נקבע כדין , והאם יש לדחות את התביעה מחמת שיהוי בהגשתה? רקע עובדתי התובע , מבוטח עצמאי, הוכר כנפגע עבודה לאחר אירוע תאונתי אשר ארע ביום 7.7.2005.
תמצית טענות הנתבע יש לדחות את התביעה מחמת שיהוי בהגשתה.
אשר לטענת התובע על פיה בהליך אחר נקבע על ידי כבוד השופטת איצקוביץ כי יש לחשב את בסיס השכר על פי הכנסות התובע בשנים שלאחר הפגיעה , לא מצאנו לקבל את טענת התובע.
בהעדר כל בסיס נורמטיבי לקבלת טענת התובע על פיה יש לחשב את בסיס השכר על פי הכנסותיו בשנים שלאחר הפגיעה, דין הטענה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל , התוצאה היא כי בהעדר הצדקה לסטות מתקנה 11 שעה שהתובע נפגע בתאונת עבודה ולא מדובר בפגיעה על פי תורת המיקרוטראומה או מחלת מקצוע, בדין עדכן הנתבע את הכנסות התובע בהתאם לשומה העדכנית ביותר למועד התאונה לפיכך, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

תביעה זו הוגשה בבקשה להכרה בתאונת דרכים כתאונת עבודה ובביצוע תשלום דמי פגיעה בגין תאונה זו. רקע וטענות הצדדים בתאריך 6.1.2020 הגיש התובע תביעתו לתשלום דמי פגיעה בגין תאונת עבודה שהוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") כתאונת עבודה.
הנתבע טען לחילופין כי יש לדחות את התביעה נוכח המועד בו הוגשה וכי חלה עליה היתיישנות, כיוון שהוגשה שלא עפ"י המועדים הקבועים בתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), התש"ל – 1969 ואף חישוב בסיס השכר המופיע בכתב התביעה שגוי.
...
למעלה מן הצורך נוסיף שגם לגופו של עניין, טענות התובע בנוגע לקיזוז החוב ובנוגע לחישוב בסיס השכר - דינן להידחות.
באשר לטענה בנוגע לקיזוז החוב, בשעה שקיים פסק דין של כבוד השופט משה טווינה בעניין זה, ואף ערעור שהוגש על פסק הדין לבית הדין הארצי-נדחה, אזי פסק הדין הפך לחלוט, ועל כן דין הטענות להידחות מחמת מעשה בית דין.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין תביעת התובע להכיר באבחנות של ליקוי שמיעה, טינטון, כאב ראש וסחרחורות, ותשלום דמי פגיעה בגינם, בגין ארוע תאונת עבודה שארע לו ביום 14.1.19 בו הוכרו האבחנות בגין חבלת צואר וגב תחתון.
המחלוקות שנקבעו: האם היתיישנה התביעה שהוגשה ביום 2.4.2020 לביה"ד בגין ההחלטה מיום 12.2.19? באשר לליקויי התובע: ליקוי שמיעה, טינטון, כאבי ראש, סחרחורות – מה הליקוי ממנו סובל התובע והאם קיים קשר סיבתי בינו לבין הארוע התאונתי.
...
הנתבע טען כי דין התביעה שהוגשה ב-2.4.20 לביה"ד להידחות מטעמי התיישנות, שכן ההחלטה בעניינו של התובע הייתה בתאריך 12.2.19.
נדחית טענת הכתובת "הלא מדויקת" נוכח דרכי המסירה האחרות שבהן נקט המשיב.
בנוסף, בדקנו אחת לאחת את אמות המידה שקבע כבוד בית הדין הארצי הנכבד מפי כבוד השופטת סיגל דוידוב מוטולה ובכובד ראש הראוי לנוכח היותנו עוסקים בזכויות סוציאליות בתאונת עבודה אולם גם בסיטואציה זו לא מצאנו נימוק המצדיק הארכת מועד בנסיבות ההליך שבפנינו.
אשר על כן, מתקבלת טענת ההתיישנות ודין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בהליך זה משיגה התובעת, ד"ר טליה בן יוסף, על אי החלת תקנה 3 לתקנות הביטוח הלאומי (חישוב שכר העבודה הרגיל), התשי"ז-1956 (להלן: התקנות"), על תביעתה לדמי פגיעה עקב תאונת עבודה מיום 10.11.13, ועל תשלום דמי הפגיעה תוך חישוב "השכר הרגיל" של התובעת, לפי תקנה 4 לתקנות.
הנתבע הגיש כתב הגנה ובקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת היתיישנות.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת כאמור בסעיף 32 לעיל.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות ההליך בסך 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו