מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעות על סכום קצוב

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

משכך והיות ועילת התביעה לא התגבשה במועד התאונה אלא במועד מתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה, דהיינו ביום 01.07.2013, הרי משהוגשה הבקשה לבצוע תביעה על סכום קצוב ביום 26.2.15 , פחות משנתיים לאחר מתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה, טרם היתיישנה התביעה, ללא קשר לזהות תקופת ההתיישנות שתחול.
...
דברים אלו מתיישבים אף עם דברי המלומד י. אליאס מבצע בספרו אבחנה בין תביעת תגמולי ביטוח לעילות אחרות כגון חוזיות או נזיקיות בהן תקופת ההתיישנות היא בת 7 שנים: "תקופת ההתיישנות המיוחדת הקבועה בסעיף 31 לחוק חוזה הביטוח מוגבלת לתביעות תגמולי ביטוח. הוראת הסעיף אינה משתרעת על עילות אחרות העשויות לצמוח מהקשר המשפטי שבין הצדדים, כגון עילות חוזיות או נזיקיות הנובעות מהפרת חוזה הביטוח או מרשלנות מקצועית של המבטח" (י. אליאס, כרך ב' עמ' 753) אי לכך ,ובהתייחס לפסיקה הנ"ל ,המסקנה המתקבלת היא כי, המונח "תגמולי ביטוח" מתייחס רק לכספים הנתבעים על ידי המבוטח.
טענה סתמית "אינני חייב" אינה טענת עובדה שניתן להוכיחה בראיות אלא מסקנה משפטית וספק אם בכלל מקומה בתצהיר בלי שהונחו היסודות העובדתיים לביסוסה.
" (ע"א 688/89 הילולים אריזה ושווק נ' בנק המזרחי המאוחד( וכן ע"א 2418/90 רלפו ישראל בע"מ נ' בנק למסחר בע"מ: "אך בגרסתו חייב הנתבע המבקש רשות להתגונן להכבד ולהכנס לפרטי הדברים". וכן ע"א 594/85 זהבי נ' מגרית בע"מ, פ"ד מב, שם נפסק כי: "לא תינתן רשות להתגונן למבקש, שלא פירט בתצהירו מסכת עובדתית שלמה ומפורטת של הגנתו..." ולבסוף, ע"א 13/80 סמינר למורות בית רבקה נ' סולל בונה פ"ד ל"ו(1) 267, 273:: "נתבע בסדר דין מקוצר אינו רשאי להסתפק בהעלאת טענות כלליות בתצהירו, אלא עליו להיכבד ולהיכנס לפרטי הגנתו" בנסיבות אלו, יתרת הגנתו של המשיב הינה דחוקה ביותר ועל כן הנני מקבל את ההתנגדות ביחס ליתרת טענותיו של המשיב בכפוף להפקדת מלוא סכום התביעה (רע"א 2895/12 מתיא עמרן נ' מועצה מקומית קרית טבעון (פורסם בנבו) אשר על כן, הרשות להתגונן תהא נתונה, בכפוף להפקדת סך של 10,440 ₪ בתיק זה, בתוך 60 יום מיום המצאת החלטה זו למשיב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ייאמר מיד אין תוחלת לטענת ההתיישנות של המחזיקה, שהרי הוגשה כנגדה תביעה על סכום קצוב כבר בשנת 2013, כאמור לעיל.
...
בדומה לכך, אין לאפשר תוצאה אחרת לפי חוק ההסדרים.
התוצאה היא שהתביעה דנן מתקבלת במובן זה שגם בעל השליטה חייב לשלם לתובעת את הארנונה עבור הנכס ועבור התקופה הנזכרים לעיל בסעיף 1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

טיעון זה הופיע לראשונה בסיכומים מטעם התובעת, אולם לא באשמתה, שכן הנתבע לא טען כל טענת היתיישנות בהתנגדות שהגיש לתביעה על הסכום הקצוב וגם לא בתצהיר שצורף לה שהפך לכתב הגנה.
...
לטענת העיריה, המסקנה שיש להסיק ממכלול הראיות שהגישה היא שהנכס מושא התביעה הוא אחד מ-5 נכסים שירש התובע מהוריו.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובתצהירי הצדדים, על נספחיהם ולאחר ששמעתי את עדויות המצהירים ועיינתי בסיכום טענותיהם בכתב, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל, ואפרט.
סיכומם של דברים כמפורט לעיל, דין התביעה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 12.8.2021 הגיש התובע ללישכת ההוצאה לפועל בקשה לבצוע תביעה על סכום קצוב כנגד הנתבעת על סך של 5,907 ש"ח (להלן: בקשת הבצוע).
(א) רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק, שנקבע כרכב באבדן גמור או שעומד להשלח לצמיתות אל מחוץ לישראל (להלן בתקנה זו - רכב שיצא מכלל שימוש), חייב בעל הרכב הרשום ברשיון, בעל הרכב לפי כל דין, שמאי הרכב, או מי שהרכב הועבר לו מכוח הסכם מכירה, צו של בית משפט או לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, או מכוח פוליסת ביטוח, להודיע על כך לרשות הרשוי בטופס או באמצעים ממוחשבים שהורתה עליהם רשות הרשוי, להחזיר לה את רשיון הרכב ולהסיר מהרכב את לוחיות הזיהוי.
...
אכן, כפי שציינה כב' הרשמת הבכירה ו' שוורץ בעניין הכנעני הנ"ל, ודבריה אלה מקובלים עלי לחלוטין ותואמים גם לנסיבותיו של ההליך שבפניי: "מאחר ועסקינן בחיוב מתחדש ומתווסף מחדש מדי שנה, היה על התובעת להגיש תביעתה לאחר שנה ממועד שפג תוקפו של רישיון הרכב וסמוך לאחר שהתגבש החוב על מנת להתריע מפני בעליו של הרישיון ולאפשר לו להקטין את נזקיו ולהודיע על הפסקת השימוש ברכב או מכירתו לאחר או כל עילה המעניקה פטור מתשלום האגרה כמפורט בתקנות. אומנם אי ידיעת החוק אינה פוטרת אך אין לאפשר לתובעת להשתהות במשך שנים מספר בטרם תשלח לנתבע מכתב התראה ובכך לגרום להצטברותם של חיובים נוספים מדי שנה מחדש. התובעת שלחה מכתב התראה רק שש שנים לאחר שפג תוקפו של רישיון הרכב ויש לראות בכך הפרה של חובת ההגינות החלה על הרשות הציבורית" (שם, פיסקה 7).
אני סבור כי בנסיבות אלה, ולצד נסיבותיה הפרטניות הייחודיות של הנתבעת, שהיא ובעלה אנשים מבוגרים (בני למעלה מ-90, כאשר בעלה אינו בקו הבריאות) היה על התובע שלא לעמוד בדווקנות על תקופת הזמן, ולאחר שהנתבעת הגישה התנגדותה (בצירוף הודעה על הפסקת השימוש ברכב), ביחס להליכי הוצאה לפועל שננקטו בשיהוי, היה עליו לאפשר את מחיקת החוב, גם אם בדיעבד.
מן הטעמים האמורים אני דוחה את התביעה ומשמעות הדברים היא כי יש להשיב לנתבעת את סכומי הכסף שנגבו בתיק ההוצאה לפועל.

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה על סכום קצוב בסך של 16,205 ₪ נכון ליום 9.3.2023 שהגישה התובעת נגד הנתבעת בהתאם לסעיף 81א'1 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967.
ביחס לטענת ההתיישנות שנטענה בהתנגדות (ונזנחה בסיכומים) אוסיף כי הגם שמדובר בהלוואה משנת 2015, על פי סעיף 20(א) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 (להלן: "פקודת פשיטת הרגל") משניתן ביום 16.3.2016 צו כנוס בהליכי פשיטת רגל בעיניינה של התובעת ועד למועד ביטול הליכי הפש"ר ביום 3.3.2021, התובעת הייתה מנועה מלהגיש תביעה נגד הנתבעת, והתביעה לא היתיישנה.
...
יפים לעניין זה דברי בית המשפט העליון בעניין ע"א 542/76 וולף ישראל שלייר נ' כונס הנכסים הרשמי, פ"ד לא(2) 838 (1977) ביחס לביטול פשיטת רגל בהתאם לסעיף 29(1א') לפקודת פשיטת הרגל, 1936 שחליפו הוא סעיף 55 לפקודת פשיטת הרגל, תש"ם-1980 : "משנתן השופט את הצו על-פי סעיף 29(1א') הנ"ל, הוא החזיר למעשה את המצב לקדמתו, היינו פתח בפני כל נושי החייב לרווחה את שערי לשכת ההוצאה-לפועל, והנושים יוכלו עכשיו כל אחד לנסות ולרדת לנכסי החייב ככל העולה על רוחם, ולא מן הנמנע שאחרי חקירת יכולת גם ישיגו נגד החייב צו-מעצר". מכל המקובץ יש להורות לתובעת לתקן את סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל, כך שיכלול את ריבית הפיגורים המוסכמת גם בתקופה בה היה צו הכינוס שבוטל בתוקף ואת כספי הדיבידנד במועד חלוקתם, וזאת באופן הבא: חוב קרן בסך של 9,575 ₪ - סכום תביעת החוב שאושרה במסגרת הליכי פשיטת הרגל של הנתבעת - בתוספת ריבית פיגורים המוסכמת ממועד צו הכינוס ביום 16.3.2016 ועד ליום 25.6.2021 (הוא מועד חלוקת הדיבידנד לתובעת) ובקיזוז הדיבידנד בסך 5,335 ₪.
את תחשיב חישוב החוב שמציגה הנתבעת בסיכומים ביחס לקרן החוב , אינני מקבלת.
לסיכום; ההתנגדות נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו